Γιατί όλοι στο Γουέστερος φοβούνται τη Μεγάλη Νύχτα;

Συγκεντρώσαμε 6 facts που δικαιώνουν τον Τζον Σνόου.

Ακούμε συνέχεια για αυτή. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Τζον Σνόου καθώς προσπαθεί να πείσει φίλους και εχθρούς ότι οι Λευκοί Διαβάτες όντως υπάρχουν. Και ενώ οι περισσότεροι στέκουν δύσπιστοί, όλοι αναγνωρίζουν ότι η Μεγάλη Νύχτα είναι κάτι πολύ κακό.

Συγκεντρώσαμε μερικά facts για τον μεγαλύτερο εφιάλτη του Γουέστερος και θα καταλάβεις ότι αυτό μάλλον είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να βρει τα 7 Βασίλεια.

1. Πόσο καιρό διαρκεί;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές. Έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τη μυθολογία του Γουέστερος, μόνο μία φορά στο παρελθόν έχει πέσει η μεγάλη νύχτα. Κανείς δεν έχει αναφέρει ρητά τη διάρκειά της, αλλά από τις πηγές προκύπτει ότι κράτησε για αρκετά χρόνια.

2. Πότε ήταν εκείνη η πρώτη και τελευταία φορά που έπεσε;

Στην εποχή των ηρώων, την πρώτη εποχή του Γουέστερος για την οποία υπάρχει ιστορική καταγραφή. Κατά την εποχή των Ηρώων, στο Γουέστερος ζούσαν οι Πρώτοι Άνθρωποι, τα Παιδιά του Δάσους και οι γίγαντες. Ήταν, δηλαδή, η περίοδος πριν το αποικισμό του Γουέστερος από τους Άνταλς, που ξεκίνησαν με πλοία από το Έσος.

3. Και τι συνέβη τότε. Οι Λευκοί διαβάτες σκότωσαν τους πάντες;

Δεν ξέρουμε. Αλλά η γιαγιά του Μπραν έχει ήδη διηγηθεί μια σχετική ιστορία:

 

4. Και πώς ξεμπέρδεψαν;

Στα βιβλία, κάποια στιγμή ο Σαμ διηγείται στον Τζον Σνόου πως ο Τελευταίος Ήρωας νίκησε τους Λευκούς Διαβάτες με κάτι που λεγόταν δρακοατσάλι και το οποίο είτε είναι βαλυριανό ατσάλι είτε δρακογυαλί. Γενικά έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο Τελευταίος Ήρωας και ο Πρίγκηπας της Προφητείας ήταν αυτοί που έκαναν χαμό και νίκησαν τους Λευκούς Διαβάτες.

5. Η Μεγάλη Νύχτα είχε πέσει μόνο στο Γουέστερος;

Θα ήταν βολικό να είχε συμβεί έτσι, καθώς οι ήρωες μας θα μπορούσαν απλά να πάνε απέναντι στο Έσος, να μην μπλέξουν με τους Λευκούς Διαβάτες και να ξεμπερδέψουν.

Όμως δεν συνέβη έτσι. Όπως στο δικό μας πολιτισμό, υπάρχουν σε πολλούς πολιτισμούς παραλλαγές του μύθου του μεγάλου κατακλυσμού, έτσι και στα βιβλία παραδίδονται πολλές ιστορίες από όλες τις περιοχές του Γνωστού Κόσμου με ήρωες που έδωσαν τέλος σε μια φριχτή περίοδο σκότους. Μάλιστα, παραδίδεται πως, όπως στο Γουέστερος έχτισαν το Μεγάλο Τείχος για να αποτρέψουν μια μελλοντική εισβολή των Λευκών Διαβατών, κάτι αντίστοιχο έκαναν στο Γι Τι στη θάλασσα του Νεφρίτη, όπου έχτισαν τα Πέντε Φρούρια με μια άγνωστη μαύρη πέτρα με τείχη που φτάνουν τα 300 μέτρα ύψος.

1414546036687 wps 3 Game of thrones the wall

6. Εφόσον επίκειται μια μεγάλη μάχη με τους Λευκούς Διαβάτες, πώς θα καταφέρουν να περάσουν το τείχος;

Η αλήθεια είναι πώς δεν έχουν πολλές εναλλακτικές. Για θυμήσου στην 6η σεζόν όταν ο Βασιλιάς της Νύχτας σημάδεψε τον Μπραν ώστε να μπορέσει να σπάσει το ξόρκι που προστατεύει τη σπηλιά του Τρίτου Κορακιού, επομένως είναι πιθανόν πλέον οι Λευκοί Διαβάτες να μπορούν να περάσουν το τείχος. Παρόλα αυτά, στο πρώτο επεισόδιο του 7ου κύκλου το Κυνηγόσκυλο είχε ένα όραμα στο οποίο οι Λευκοί Οδοιπόροι απλώς περνούσαν ανενόχλητοι του τείχος.

Σύμφωνα με τα βιβλία, το τείχος θα πέσει όταν ακουστεί η μαγική σάλπιγγα του Τζόραμουν, η οποία βρίσκεται στην Όλντάουν. Στη σειρά ωστόσο η σημασία της σάλπιγγας έχει υποβαθμιστεί αρκετά. Παρόλα αυτά, αφηγηματικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να έχουμε μάθει τόσο πολλά για την σπουδαιότητα του τείχους αν επρόκειτο να στέκει εκεί απόρθητο. Οι Λευκοί Διαβάτες θα μπουν. Ο τρόπος είναι απλά ένα ζήτημα της πλοκής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved