Assosiated Press Και ο πλανήτης παρακολουθεί με «κομμένη την ανάσα»

Τι ακολουθεί μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ;

Όποιος μπει στο ελληνικό X, θα συνειδητοποιήσει ότι το βίντεο που τρεντάρει όσον αφορά την πρόσφατη επίθεση του Ιράν, είναι η νύχτα με τα «πεφταστέρια» στο Ισραήλ (όπου πεφταστέρια βάλτε στην εξίσωση drones και πυραύλους) που έκαναν την νύχτα μέρα.

 

 

Και μόνο που βλέπεις από πάνω σου την ρουκέτα, σε πιάνει μια απελπισία και ταυτόχρονα μια αγωνία για να μάθεις αν υπήρξαν νεκροί. Από το Ισραήλ κυκλοφόρησε ότι αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι και τα μη επανδρωμένα σκάφη από την αντιπυραυλική άμυνα της χώρας, αν και στο ABC News μια ενημερωμένη πηγή μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ είπε ότι αρκετοί ιρανικοί πύραυλοι μπόρεσαν να διεισδύσουν στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ. «Τουλάχιστον εννέα ιρανικοί πύραυλοι διείσδυσαν στην ισραηλινή αεράμυνα», επισημαίνει το κανάλι, αναφέροντας ότι αρκετές ισραηλινές αεροπορικές βάσεις υπέστησαν ζημιές.

 

 

Εν ολίγοις κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το συμβάν, και το χειρότερο, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα αντίποινα που θα ακολουθήσουν. Η προπαγάνδα κυριαρχεί ξανά στην ενημέρωση και ειλικρινά ο κόσμος βρίσκεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις με «κομμένη την ανάσα».

Όταν ο πόλεμος μεταφέρεται στα social media

Τι ακολουθεί μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ;

Η απάντηση είναι «κανείς δεν ξέρει». Από τη μία ακούμε ότι γίνονται διπλωματικές «ζυμώσεις» προκειμένου να αποφευχθούν τα αντίποινα, από την άλλη όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι η επίθεση θα γίνει (ελπίζουμε πως όχι). Όπως έχει δείξει η ιστορία το Ισραήλ δεν χαρίζεται, για αυτό άλλωστε και δεν παύει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Και καταλήγουμε ξανά στην ατάκα που περιγράφει πλήρως το πώς βλέπει ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος την εμπόλεμη κατάσταση στην Μ. Ανατολή: «Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα». 

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved