Παίκτης σε ξένο τηλεπαιχνίδι είπε «malaka» γιατί είναι η μόνη ελληνική λέξη που ξέρει

Απλώς η κανονική λέξη που έπρεπε να βρει ήταν το «barbarian».

Εάν έχεις ζήσει έστω και λίγο στο εξωτερικό και έχεις πει ότι είσαι από Ελλάδα, δεν γίνεται να μην σου απάντησαν κάτι σε «μαλάκας». Και επειδή για κάποιον λόγο έχει δυναμική αυτή η λέξη αρέσει και πολύ και στο εξωτερικό, δηλαδή, σίγουρα θα ακούσεις σε ένα τραπέζι ο ένας στον άλλον «μαλάκα». Σε αυτό το πλαίσιο στη σελίδα «Greek Gateway» υπάρχουν μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα που μπορεί να εντοπίσεις σχετικά με την Ελλάδα.

Υπάρχει λόγος που οι γυναίκες κόβουν μετά τα 50 τα μαλλιά τους κοντά;

Μία πρόσφατη ανάρτηση της σελίδας έχει να κάνει με ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων της Μεγάλης Βρετανίας. Συγκεκριμένα, στο τηλεπαιχνίδι γνώσεων παίκτης κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση: «Με ποια λέξη αναφέρονταν οι αρχαίοι Έλληνες στους ξένους ή σε όσους δεν μιλούσαν ελληνικά». Κάπως μια περίεργη ανταπόκριση είχε ο παίκτης σε αυτή την ερώτηση και καθόλου αναμενόμενη, αλλά ό,τι εμπειρίες έχει ο καθένας παιδιά. Αυτό έχει ακούσει, αυτό λέει. Φυσικά, καταλαβαίνεις ότι έγινε χαμός στα σχόλια και viral η εικόνα. Βέβαια, η σωστή απάντηση ήταν το «βάρβαρος».

 


Ανάμεσα σε αυτά που ξεχώρισαν ήταν:

- «Τι σημαίνει Malaka;»

-«Είμαι Σκωτσέζος και μέχρι και εγώ ξέρω τι σημαίνει μαλάκας. Η πρώην μου είναι Ελληνοκύπρια και το αγαπημένο μου τραγούδι όσο ζούσαμε στην Κύπρο ήταν το “πόσο μαλάκας είσαι” των Goin Through».

-«Ο πατριός μου είναι Έλληνας. Νόμιζα ότι το μεσαίο μου όνομα ήταν “μαλάκα” όσο μεγάλωνα».

Ο Νίκος Καρβέλας χαρακτήρισε «βόθρο» την Βουλή σε live σύνδεση

-«Σαν Έλληνας ξεκάθαρα δέχομαι αυτή την απάντηση».

Ένας Έλληνας σχολιαστής αναφέρει πως «έχουμε παίξει σοβαρή μπαλίτσα». Και γενικώς η φάση είναι ήρθαμε για τα σχόλια».

Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς ότι μερικές από τις ελληνικές-διεθνείς λέξεις που υπάρχουν στο λεξιλόγιο μας είναι: Τζατζίκι, μουσακάς, μαλάκας άντε και ούζο.

Εξάλλου, η εν λόγω λέξη είναι πολυεργαλείο χρησιμοποιείται από τις φιλικές κουβέντες μέχρι για να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο που δεν θεωρούμε ότι συμπεριφέρεται σωστά. Όπως και να ‘χει, όμως είναι η πιο δημοφιλής ελληνική λέξη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved