Καμία Avgi παρά μόνο δροσερή βροχή στο κέντρο της Αθήνας

Κάναμε μια βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και οριακά δεν βάλαμε γυαλιά ηλίου.

Τελικά χιόνια περιμέναμε, αλλά όχι στην ποσότητα την οποία είχαμε στο μυαλό μας. Προς τα Βόρεια Προάστια για παράδειγμα, ορισμένες περιοχές είδαν το χαλάζι να μετατρέπεται σε νιφάδες χιονιού, με αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις για τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χιονοκουβέρτας στα αυτοκίνητα να έχουν γερή βάση.

 Ποιο είναι το πρόστιμο αν δεν έχεις αντιολισθητικές αλυσίδες;

 

Αποκορύφωμα, βέβαια, ήταν η εικόνα της κατάλευκης λίμνης Μπελέτσι που σου έδινε την εντύπωση ότι οριακά μπορείς να κάνεις πατινάζ.

 

 

Την ίδια ώρα, όμως, που η μισή Αττική έχει κλειστεί στα σπίτια της για να κουκουλωθεί από τον παγετό, το κέντρο της Αθήνας αποτελεί διαφορετική υπόθεση. Σαν να βρίσκεται σε άλλη ζώνη φωτός από τα υπόλοιπα προάστια.

Μάλιστα, η εικόνα των γύρω χιονισμένων ή πνιγμένων μέσα στην ομίχλη τοπίων, όπως ο Υμηττός ή η Πάρνηθα με την Πεντέλη, σε προκαλούσε να τα δείξεις με το χέρι και ύστερα να ισχυριστείς «κοίτα τι καλά που είμαι εδώ, μακριά από την κακοκαιρία».

 

20240130 132522

 

Σίγουρα, τα σύννεφα ήταν ισχυρά εμπόδια για τις ακτίνες του ήλιου, αλλά δεν ήταν κάτι που μας απασχολούσε και πολύ. Ίσα ίσα που η άδεια Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την αρχή της στην συμβολή με την οδό Μακρυγιάννη μέχρι και το τέλος της, ήταν πραγματικό όνειρο. Λίγος κόσμος, άλλοι ντυμένοι για Σιβηρία, άλλοι απλώς με κάτι ζεστό και την ομπρέλα στο χέρι, να περπατάνε και να απολαμβάνουν την ήρεμη βόλτα τους και το δέος που προκαλεί ο Ιερός Λόφος της Ακρόπολης από δίπλα.

Πώς θα επιβιώσεις σαν original caveman μέσα στα χιόνια

Μπαίνοντας στα Instagram Story έβλεπες συνεχώς εικόνες από χιόνια και βροχή, την ίδια ώρα που το ψιλόβροχο στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετά διασκεδαστικό και αναγκαίο στην γενικότερη εμπειρία της βόλτας.

 

20240130 132515

 

Το μεγαλύτερο βέβαια ατού ήταν όταν κάποια στιγμή ξεπρόβαλε ο ήλιος και το μέχρι εκείνη τη στιγμή άδεια τοπίο έδειξε να γεμίζει. «Είδα φως και μπήκα» που λέει και η παροιμία, ακόμα και αν αυτό κράτησε για 3-5 μόλις λεπτά, πριν μπουν και πάλι στην μέση τα σύννεφα.

Λίγα λεπτά αργότερα, που φύγαμε από το κέντρο και καταλήξαμε στα Βόρεια Προάστια, ξεπαγιάσαμε με αποτέλεσμα να εκτιμήσαμε καλύτερα τη διαφορά θερμοκρασίας στην οποία βρισκόμασταν και ιδίως την όχι και τόσο έντονη βροχόπτωση η οποία από την ώρα που βγήκαμε από το μετρό μας έκανε κυριολεκτικά μουσκίδι. Η ουσία είναι όμως ότι αν έχει κανείς την όρεξη να βγει λίγο έξω εν μέσω κακοκαιρίας Avgi, ίσως το κέντρο της Αθήνας να βρίσκεται τώρα στα καλύτερά του.

Μια και μιλήσαμε για Βόρεια Προάστια, δείτε πού έχει τις καλύτερες καντίνες.

Για χαλαρή βόλτα, χωρίς πολύ κόσμο και όχι και τόσο κρύο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved