O «ήρωας» του γραφείου που δεν αρρωσταίνει ποτέ

Ενώ κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μαζέψουν αναρρωτικές, εκείνος δεν δέχεται να πάρει απουσία. 

Η δουλειά είναι ένας άλλος μικρόκοσμος της καθημερινότητάς μας και συνήθως περνάμε όλη μας την ημέρα μιλώντας για αυτήν. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν εργαζόμαστε από χόμπι. Πέρα όμως από αυτό, είναι και μία μικρογραφία της κοινωνίας καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις μέσα σε αυτή. Έχουμε γράψει για τους τύπους των κακών συναδέλφων και έτσι αυτή την φορά σκεφτήκαμε να γράψουμε για την αντίθετη πλευρά, για εκείνον τον «ήρωα» υπάλληλο που έρχεται πάντα στη δουλειά και δεν αρρωσταίνει ποτέ.

Πώς να διαχειριστείς το beef με συνάδελφο στη δουλειά;

 

Σε αυτό το σημείο να βάλω την προσωπική μου τοποθέτηση, ότι δεν συμφωνώ με αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς καθώς για αυτόν τον λόγο υπάρχουν οι άδειες. Και εύλογα μπορεί να αναρωτιέσαι τώρα εσύ ότι εκείνος δεν το ξέρει; Το ξέρει, βέβαια, αλλά το καθήκον είναι πάνω από όλα. Για να «εξερευνήσουμε» εκείνη την περίεργη ψυχοσύνθεση.

Αρχικά, σεβόμαστε τη δουλειά μας, αυτό πρέπει να ισχύει για όλους. Παράλληλα, όμως σεβόμαστε και τον εαυτό μας και οφείλουμε να βάζουμε όρια. Εκείνος ο τύπος που θα έρθει άρρωστος ή σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται για να δουλέψει, γιατί το κάνει;

Ποιες συνήθειες έχουν οι πιο πετυχημένοι άνδρες

Τα πιθανά σενάρια

Δεν εμπιστεύεται τους συναδέλφους. Πολύ πιθανό σενάριο, αφού μάλλον φοβάται μην τους αφήσει μόνους τους και κάνουν λάθη στη δουλειά. Έτσι, αναγκάζεται να έρθει στο γραφείο ακόμη και με σαράντα πυρετό.

Φοβάται. Υπάρχουν εργαζόμενοι που «φοβούνται» να λείψουν από τον χώρο εργασίας τους για να μη δώσουν δικαιώματα για σχολιασμό περί τεμπελιάς.

Δεν έχει προσωπική ζωή. Βασικά μπορεί και να έχει, αλλά να μην την βρίσκει και πολύ ενδιαφέρουσα, όπότε προτιμά να δουλέψει. Σε όσους συμβαίνει αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να τους προβληματίσει.

 

 

Συγκεντρωτικός. Ναι, υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων, που θέλουν να «μαζεύουν» τη δουλειά όλων για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Όταν το κάνουν και κακομάθουν του άλλους, τότε αρχίζουν να παραπονιούνται.

Εκείνος που θέλει να φανεί. Είναι εκείνος που θέλει να καυχιέται για το πόσο εργατικός είναι. Βέβαια, αυτό δεν λέγεται ακριβώς εργατικότητα.

Αν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες τότε καλό θα ήταν να αρχίζεις να σκέφτεσαι πώς να το αλλάξεις. Η ζωή έχει δουλειά, αλλά έχει και αμέτρητα άλλα πράγματα για να κάνεις και να τα χάρεις. Δεν χρειάζεται να είσαι μίζερος, η ζωή είναι μικρή και είναι ωραία ακόμη και όταν έχει πολλή δουλειά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved