Ποιες συνήθειες έχουν οι πιο πετυχημένοι άνδρες

Κάθε μία εξ αυτών έχει μερίδιο στην επιτυχία. Μήπως να τις δοκιμάσεις;

Κανείς δεν κατέκτησε την κορυφή σε μία μέρα. Χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς, μόχθου, ατελείωτου brainstorming και επιμονή στο πλάνο του. Προκειμένου όμως να είσαι επιτυχημένος στην καθημερινή σου εργασία και κάποια στιγμή να φτάσεις στην κορυφή δεν φτάνει μόνο να δουλεύεις, αλλά να έχεις μια γενικότερη ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Όπως τονίζουν πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι, από CEO’s, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μέχρι celebrities και μεγιστάνες σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία τους έπαιξαν διάφορες δράσεις τους μέσα στη μέρα και το πώς τις διαχειρίστηκαν. Άνθρωποι όπως αυτοί του παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Δώσε λοιπόν βάση σε μερικές εξ αυτών και ίσως να τις βάλεις στο πρόγραμμα. Μπορεί και κάποιες από αυτές να τις κάνεις ήδη και να μην το ήξερες.

 

Το καλό το πρωινό (όχι απαραίτητα το φαγητό)

Η καλή (ή η κακή) ημέρα από το πρωί φαίνεται και εκεί είναι που πρέπει να δώσεις την πρώτη έμφαση με το που ξυπνήσεις. Γενικότερα εάν ξέρεις τι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη, ενέργεια ή γενικότερα απολαμβάνεις το χρόνο μαζί του, καλό είναι να το βάλεις πρώτο στην καθημερινή σου λίστα.

Σε άλλους αυτό το κάτι είναι να κάνουν γυμναστική, άλλοι να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα. Για άλλους ο χρόνος με τα παιδιά τους ή –δεν θα ντραπούμε- το πρωινό σεξ. Όλα λειτουργούν διαφορετικά για τον καθένα, αλλά εφόσον έχουν αξία θα σου δώσουν δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια.

 

Η γυμναστική είναι μέρος της δουλειάς

Άλλοι κάνουν jogging, άλλοι απλώς πάνε γυμναστήριο. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το πρώτο σε βοηθά περισσότερο για να καθαρίζει το μυαλό σου αποφεύγοντας το νταβαντούρι του γυμναστηρίου.

 

 

Είναι ίσως ένας εύκολος τρόπος να καθαρίσει το μυαλό σου, καταφέρνοντας παράλληλα να ενεργοποιηθείς θετικά για την υπόλοιπη μέρα. Όποιος κάνει πρωινό τρέξιμο, ξέρει πόσο καλό κάνει στο μυαλό του.

 

Προσοχή στη διατροφή

Η επιτυχία μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με διάφορους πειρασμούς, ενώ η αρκετή δουλειά να σε αναγκάσει να κάνεις το delivery αγαπημένη συνήθεια. Και κακά τα ψέματα δεν θα παραγγείλεις μια σαλάτα, αλλά πιτόγυρα διαφόρων ειδών.

Ακόμα και αν θες να κάνεις τη γουρουνιά, τουλάχιστον προσπάθησε να διατηρήσεις μια ισορροπία. Καν’την δυο φορές την εβδομάδα και όλες τις υπόλοιπες φρόντισε να πάρεις κάτι από το σπίτι. Η σωστή διατροφή προσφέρει υγεία και εκείνη με τη σειρά της είναι το θεμέλιο της επιτυχημένης παρουσίας στη δουλειά.

 

Να ξεχνιέσαι

Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, η δουλειά είναι το μέρος που σε διαβρώνει και σε σχηματίζει με τον δικό της τρόπο, καθώς είναι το μέρος που περνάς την περισσότερη ώρα της ημέρας. Όλα γίνονται με γνώμονα τη δουλειά σου, ωστόσο αν ασχολείσαι όλη τη μέρα ο εγκέφαλος είναι με μαθηματική ακρίβεια δεδομένο ότι θα «σκάσει» από την υπερβολική χρήση.

Επομένως βρες και άλλα πράγματα να σε ενδιαφέρουν μέσα στη μέρα και ασχολήσου με αυτά. Δοκίμασε την περιέργειά σου και αυτό μόνο καλό θα σου αποφέρει. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις παραπάνω πράγματα και για άλλους τομείς, ενώ θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα διάλειμμα, διατηρώντας παράλληλα το μυαλό σου σε λειτουργία.   

Μπορεί για παράδειγμα να κάνεις τα εξής:

 

 

Η αυτοκριτική είναι όπλο

Έκανες τη δουλειά σου, πέτυχες το αποτέλεσμα και στο τέλος έφυγες για το σπίτι. Πριν το κάνεις όμως υπάρχει ένα μεταίχμιο. Ένα μικρό κενό ορισμένων λεπτών όπου καλείσαι να σκεφτείς τι πέτυχες σήμερα. Τι σημαίνει για τη συνέχεια αυτή η απόφαση που χαρακτήρισε τη μέρα σου και τον απόηχο που ενδέχεται να έχει.

Σκέψου κάθε φορά για λίγα λεπτά τι αποτέλεσμα μπορεί να είχε η απόφασή σου και πώς μπορείς να τη βελτιώσεις. Το αποτέλεσμα θα μειώσει το άγχος σου και σταδιακά θα δώσει σιγουριά πριν την κάθε σου απόφαση. Ένα είδος αυτοκριτικής που θα σε βοηθήσει να πάρεις τα πάνω σου και να αποκτήσεις τη σιγουριά που ζηλεύεις στους επιτυχημένους άνδρες του κόσμου αυτού.

 

Απόλυτη ισορροπία

Πέραν όλων των παραπάνω, δεν υπάρχει πετυχημένος άνδρας που να ισχυριστεί ότι αυτό είναι το Ευαγγέλιο της επιτυχίας. Καλό το ταλέντο και η όρεξη για δουλειά, αλλά ποτέ κανείς δεν έγινε τόσο επιτυχημένος αν δεν είχε βρει ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής.

 

 

Είναι αυτή που θα σου δώσει την ευχέρεια να κάνεις πράγματα για σένα αλλά ταυτόχρονα που δεν θα σε εμποδίσει να βελτιωθείς στη δουλειά σου. Είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να μην έχεις περισπασμούς και χαζοπεριπέτειες οι οποίες θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος, σαν τη βαρύτητα που έλκει όλα τα σώματα και τα κρατά προσγειωμένα στο έδαφος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved