Πώς οι κολλητοί σου επηρεάζουν τα κιλά που παίρνεις

Δεν υπάρχει κάποια θεωρία συνωμοσίας εναντίον σου, αλλά οι συνήθειες ανάμεσα στις παρέες μας είναι πολλές φορές καταστροφικές.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσον αφορά το φαγητό όλοι κάποια στιγμή θα ξεφύγουμε. Κάποιοι πολλοί και άλλοι λιγότερο. Ας παραδεχτούμε όμως πως όταν βγαίνουμε για φαγητό με την παρέα μας ή όταν παραγγέλνουμε σπίτι μαζί τους, είτε διατροφή κάνουμε, είτε δίαιτα είτε διαλειμματική νηστεία και δεν ξέρουμε και εμείς τι άλλο, όλα πάνε στράφι.

 

 

Και αυτό γιατί υπάρχει πάντα ένας φίλος ο οποίος θέλει να πάρετε μια τηγανιτές πατάτες παραπάνω, ή να βάλετε μια πίτσα στη μέση ή να φέρει πάστες στις 10:00 το βράδυ από το ζαχαροπλαστείο. Γιατί τρώμε όμως όλα αυτά και άλλα τόσα με τους κολλητούς μας; Η σύντομη απάντηση είναι ότι αισθανόμαστε άνετα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού όταν βρίσκονται με το σύντροφό τους ενώ οι άντρες όταν βρίσκονται με την παρέα τους. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει πως η οικειότητα αυξάνει την κατανάλωση του φαγητού, σε αντίθεση με την κατανάλωση τροφής όταν βρισκόμαστε σε ένα τραπέζι ανάμεσα σε αγνώστους. Παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα τις προτιμήσεις μας είναι άμεσα ψυχολογικοί και ακόμα και σε ένα τραπέζι θέλουμε να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα γίνεις ο κολλητός που πάντα ήθελες.

Αυτό που λέμε όμως ότι γουρουνιάζουμε, συμβαίνει μόνο όταν αισθανόμαστε άνετα και αυτό είναι συνήθως με την παρέα μας. Οπότε ας βάλει χαλινάρι ο ένας στον άλλον γιατί θα φτάσουμε όλοι παχύσαρκοι πριν αγγίξουμε τα 40.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved