Νέα έρευνα: Και όμως σήμερα οι άντρες πάνε τουαλέτα καθιστοί

Αλλάζουν ακόμα και όσα πιστεύαμε ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας που εξέταζε την ούρηση των αντρών, ένα μεγάλο ποσοστό προτιμά να κάθεται στη λεκάνη για να ουρήσει. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το YouGov -βρετανική υπηρεσία δημοσκοπήσεων και δείχνει πως τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Μάλιστα, από ότι φαίνεται αυτή η συνήθεια μπορεί να συμβάλει θετικά στην υγεία. «Πρωταθλητές», στην έρευνα υπήρξαν οι Γερμανοί.

Έχεις και εσύ συναδέλφους που δεν βρίσκουν τον στόχο στο μπάνιο;

 

Για την έρευνα

Στη μελέτη συμμετείχαν άντρες από 13 χώρες, από τους οποίους ζητήθηκε να αναφέρουν τις προτιμήσεις τους στο μπάνιο. Με βάση τα αποτελέσματα προέκυψε ότι οι Γερμανοί με ποσοστό 62% κάθονται στη λεκάνη για να ουρήσουν. Επίσης, ένας στους δύο (50%) Σουηδούς θέλει επίσης να κάθεται. Σε υψηλά ποσοστά κινούνται και οι Αυστραλοί, αφού το 39% ακολουθεί την ίδια διαδικασία. Στη γειτονική Ιταλία το ποσοστό είναι 34%, ενώ η χώρα στην Ευρώπη με το μικρότερο ποσοστό είναι η Βρετανία με 24%. Τελευταίοι στη λίστα είναι οι Μεξικανοί με ποσοστό 6% που όπως φαίνεται τους αρέσουν τα κλασικά.

 

men data


Κάνει καλό;


Με βάση τα όσα διαβάζουμε από τον Jesse N. Mills, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ουρολογίας του UCLA Πανεπιστημίου, επισημαίνει ότι το να ουρούν οι άντρες καθιστοί θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αδειάσουν την ουροδόχο κύστη τους. «Το να κάθονται είναι καλύτερη επιλογή για άντρες με παθήσεις του προστάτη ή για άντρες που απλά δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι για ώρα. Πολλοί είναι εκείνοι που κάθονται για να ουρήσουν αν δεν μπορούν να εκκενώσουν πλήρως την ουροδόχο κύστη τους».

Γιατί μοιάζει πλέον επικίνδυνο να πηγαίνεις ακόμη και στην τουαλέτα;

Επιπλέον, ήδη από το 2014, ερευνητές από το Τμήμα Ουρολογίας Πανεπιστημίου του Leiden ανακάλυψαν ότι το να κάθονται για να ουρήσουν επιτρέπει στους άντρες να αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Ένα άλλο πλεονέκτημα της καθιστικής ούρησης είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως λερώσεις. Σίγουρα, όταν κάθεσαι, έχεις καλύτερο στόχο, οπότε και λιγότερο άγχος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved