4 πράγματα που θα αλλάξουν στην Σκιάθο τώρα που νίκησε ο Ντάνος

Το αληθινό «παιδί της Αλλαγής».

Η αμήχανη στιγμή που τελειώνει το σουρβάιβορ και συνειδητοποιείς ότι είσαι πλέον αναγκασμένος να ζήσεις μια κανονική ζωή. Ένα συναίσθημα που έζησαν εκατομμμύρια Έλληνες χτες το βράδυ, όταν ο Τανιμανίδης απείλησε ότι θα επανέλθει με Survivor 2.

Όπως και να ΄χει, ο Ντάνος πήρε το κατοστάρι, ο Χανταμπάκης και η Πασχάλη αναγκάστηκαν να χτυπήσουν τα πιο απρόθυμα παλαμάκια της ζωής τους, να ζήσουμε να το θυμόμαστε, πάμε να κάνουμε τα μπάνια μας τώρα και να συνεχίσουμε ό,τι κάναμε προτού κολλήσει το δέρμα μας στους καναπέδες.  


Οι μόνοι που φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να ζουν σε ρυθμούς Survivor το ίδιο -αν όχι περισσότερο- έντονα, είναι οι Σκιαθίτες. Οι κάτοικοι του νησιού λογικό είναι να χαίρονται που ο συντοπίτης τους κατάφερε να αναδειχθεί ως ο καλύτερος ανάμεσα σε μεγαθήρια όπως ο Σπαλιάρας, η Λάουρα, ο Μπο και η Ελισάβετ (ΟΚ αυτό ήταν κακιούλα, μαχίμι ήταν ο μπαγάσας), όπως λογικοί ήταν και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί τους που τσέπωσε μαζεμένα όλα εκείνα τα δίευρα που έστελναν για να τον υποστηρίξουν με μηνύματα. Δεν τους κακιώνουμε, ο τοπικισμός άλλωστε είναι διάσπαρτος παντού σε ολόκληρη τη χώρα. 

Προσπαθούμε ωστόσο να φανταστούμε ποιες θα είναι οι αλλαγές που θα προκύψουν πλέον στο νησί τους μετά τη μεγαλειώδη νίκη Αγγελόπουλου. Έχουμε και λέμε:

 

1. Γκρεμίζουν τα Τείχη

Τι πάει να πει «δεν έχουν τείχη στη Σκιάθο»;. Ας βάλουν πρόχειρα 15-20 τούβλα το 'να πάνω στ' άλλο κάπου εκεί κοντά στο λιμάνι κι όταν σκάσει ο Ντάνος ας το φυσήξουν για να γκρεμιστεί. Καθόλου παράλογος ο παραλληλισμός με τους αρχαίους Έλληνες, ίσα-ίσα: Όπως εκείνοι τα γκρέμιζαν για να δείξουν ότι με τέτοια παλικάρια, ολυμπιονίκες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, έτσι και οι Σκιαθίτες δεν έχουν να χαμπαριάσουν από κανέναν πλέον με τον Ντάνο στο πλευρό τους. Τα τουρκάκια πήραν ήδη μια γεύση στο παιχνίδι Ελλάδας-Τουρκίας. Αν θέλουν ας κοπιάσουν. 

ezgif.com optimize

 

2. Μετονομάζουν το νησί

Τόσα χρόνια Σκιάθος, Σκιάθος, Σκιάθος, δεν το βαρεθήκατε ρε πατριώτες; Άσε που της έχει βγει το όνομα και όλοι πλέον τη φωνάζουν Μύκονο του βορρά. Έφτασε η ώρα να αλλάξει όνομα το νησί, δεν πάει άλλο. Χρειάζεται κάτι εύκολο και εύηχο που να συνδυάζεται μια χαρούλα με το σποραδίτικο αδερφάκι του, την Αλόννησο. 

Χημικό Αθήνας

 

3. Καθιερώνουν Επέτειο Μνήμης

Η 6η Ιουλίου είναι ό,τι πρέπει για επέτειος. Ντάλα καλοκαίρι, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, κόσμο θα 'χει το νησί, όλα πόπα. Θα μαζεύονται σε έναν ανοιχτό χώρο με τον Ντάνο πάνω στην κεντρική εξέδρα και θα διοργανώνουν αγωνίσματα αλα Survivor, θα υπάρχουν καζάνια τίγκα στο φακόρυζο και την τηγανητή καρύδα για να μοιράζεται στον λαό, ενώ στο τέλος της Ντανιάδας θα καίνε ομοίωμα του Χανταμπάκη. Αν και, μεταξύ μας, δεν μου φαίνεται και πολύ πρωτότυπη η συγκεκριμένη ιδέα...

Webp.net gifmaker

 

4. Αλλάζουν την ντοπιολαλιά τους

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μένεις κολλημένος στο παρελθόν και οι τοπικές διάλεκτοι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οπισθοδρόμησης. Πας διακοπές σε ένα χωριό, σε ένα νησί, ακούς τους ντόπιους που σου μιλάνε και δεν καταλαβαίνεις αν σου ρίχνουν καντήλια ή αν σε αποθεώνουν. Είναι ωραία πράγματα τώρα αυτά; Οι Σκιαθίτες οφείλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και να εκμεταλλευτούν το κατάλληλο timing κοτσάροντας το συνθετικό «Ντάνος» σε μυριάδες λέξεις-εκφράσεις. Με αυτόν τον τρόπο και κατανοητοί θα είναι και πιο θελκτικοί στους τουρίστες που τον υποστήριξαν φανατικά όλο αυτό το διάστημα: «ντανημέρα-ντανησπέρα», «όλα ντάνα», «δεν ντανιόμαστε λέω εγώ», «η ώρα έχει πάει πέντε ντάνος». Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα δειλά βήματα  και μπράβο στους πρωτοπόρους εμπνευστές.

19554656 392205377841461 511979923278467021 n

 
Αν σας ήρθε στο κεφάλι καμιά άλλη αλλαγή, με χαρά μας να τη δούμε στα σχόλια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved