Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μάνατζερ Ράγκμπι μας μιλάει για Εκείνον

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Συλλόγου που λατρεύει σαν θεό τον Πάνο Αργιαννίδη.

Δολοπλόκος ή Ηγέτης; Κουτσομπόλης ή Φιλόσοφος; Διπρόσωπος ή Στρατηλάτης; Όσο η χώρα προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που σχετίζονται με το ποιόν του Πάνου Αργιανίδη, ο τελευταίος κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος απέναντι σε συμπαίκτες κι αντιπάλους στις ακτές του Άγιου Δομίνικου.

Μία προσωπικότητα πολυσυζητημένη, αμφιλεγόμενη που φαίνεται όμως ότι έχει συγκροτήσει έναν πανίσχυρο πυρήνα υποστηρικτών στην Ελλάδα. Μια ματιά στην φεϊσμπουκική σελίδα «Πανελλήνιος Σύλλογος Μάνατζερ Ράγκμπι» θα πείσει και τον πλέον άπιστο, τον μεγαλύτερο θαυμαστή του Κώστα του Μισθοφόρου για παράδειγμα, ότι η υπόθεση που ακούει στο όνομα Πάνος Αργιανίδης Μάνατζερ Ράγκμπι, είναι μια τεράστια υπόθεση. 72.000 νοματαίοι που τον υποστηρίζουν με μανία, 72.000 άνθρωποι που πίνουν νερό στην υγειά του, είναι πολλοί όπως και να το κάνουμε. 

Το Ratpack δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει. Κάναμε την έρευνά μας κι εν τέλει καταφέραμε να βρούμε τον Νικόλα, τον Πρόεδρο του Π.Σ.Μ.Ρ ο οποίος έχει πάρει στις πλάτες του τον Αγώνα τον Καλό υπέρ του Αργιανίδη και αναλαμβάνει να σηκώσει ασπίδα προστασίας μπροστά από τον πρώτο άνθρωπο που είχε το θράσσος να συστηθεί στο Πανελλήνιο με την ιδιότητα του Μάνατζερ Ράγκμπι.

Και να τι μας είπε.

Να ξεκινήσουμε με τα της επικαιρότητας. Γιατί έστησε ο Αρχηγός σας ολόκληρο τροχαίο ενώ θα μπορούσε απλά να περιμένει να διώξει τους αντιπάλους του με την παραδοσιακή και ανώδυνη μέθοδο της ψηφοφορίας;

Διότι με αυτόν τον τρόπο γλυτώνει χρόνο και χρήμα. Χρόνο για τον ίδιο και χρήμα για εμάς τους πιστούς που θα στέλναμε αμέτρητα μηνύματα σε κάθε ψηφοφορία. Ταυτόχρονα καταφέρνει να ανεβάσει κατακόρυφα το δείκτη της συναισθηματικής νοημοσύνης των άλλων παικτών και των τηλεθεατών και να ανεβάσει τις μετοχές του στο παιχνίδι αφού γίνεται πιο αγαπητός σε όλους με την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε.

Ο Αργιανίδης ήταν τραυματίας before it was cool, από γεννησιμιού του θα τολμούσα να πω. Πιστεύεις τελικά ότι το τροχαίο ήταν ένας τρόπος για να φτάσουν όλοι οι υπόλοιποι τη γαματοσύνη του;

Το τροχαίο ήταν ένας τρόπος ώστε να σταματήσει η θεωρία περί αδύναμου παίκτη και μόνιμου τραυματία. Την γαματοσύνη του ηγέτη μας δεν την φτάνει κανείς, αλλά πλέον δεν θα μπορεί κανείς να τον αποκαλέσει τραυματία, καθώς οι συμπαίκτες του είναι σε χειρότερη κατάσταση.

 

Σε πολλούς από τους μονολόγους Του μας κάνει και αναρωτιόμαστε: Μήπως πίσω από το πτυχίο μάνατζερ ράγκμπι υπάρχει και αυτό του φιλοσόφου από κάποιο θιβετιανό πανεπιστήμιο; Σε ρωτάω γιατί όλοι ξέρουμε πως στις μέρες μας το μανατζεριλίκι ράγκπι πιάνει-δεν πιάνει το αφορολόγητο και ο Πάνος ΔΕΝ γίνεται να βγάζει τα προς το ζην μόνο από αυτό.

Ο Πάνος ένα απλό και ταπεινό μάρκετινγκ στο ΕΚΠΑ έχει τελειώσει, αλλά ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα από μικρός και αναζητούσε πάντα το κάτι παραπάνω. Έτσι άρχισε τα ταξίδια, πήγε από άκρη σε άκρη της Γης και εμβάθυνε σε φιλοσοφίες όπως εκείνες των Θιβετιανών μοναχών, της κινέζικης μασονίας και της φυλής των Μάγια. Επομένως δεν τίθεται θέμα να μιλάμε για ένα ράγκμπι ή ένα κρόσφιτ. Ο Πάνος το ψωμί του το βγάζει με την πνευματική του διαύγεια, με το να κάνει την κοινωνία μας καλύτερη δίνοντας απλόχερα σοφία στον κόσμο. Τα υλικά αγαθά, το χρήμα και οι εφορίες δεν του λένε κάτι.

 

Μανάβης, ΜΙΛΦ, Γρήγορον Χαλούμιν, Θηλυκός Σβαϊνστάιγκερ, Τούμπανο, Άβυζη Ποντικομαμή και πάει λέγοντας. Εσένανε θα σου άρεσε να σου κολλούσανε ψευδώνυμα;

Είμαι πάντα ανοικτός σε τέτοιου είδους προκλήσεις και θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να αποκτήσω κι εγώ ένα, δύο ή περισσότερα ψευδώνυμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης, του χαρακτήρα ή του επαγγέλματος μου.

 

Πιστό σκυλί, ανεκδιήγητος γυμνοσάλιαγκας ή ένας απλός επιχειρηματίας από την Θεσσαλονίκη; Τι είναι τελικά ο Ορέστης Τσανγκ για τον Καραφλό Στρατηλάτη;

Ένα πρόσωπο στο οποίο βρήκε κατανόηση και ερέθισμα για ατέρμονες συζητήσεις περί της θεωρίας του πολέμου όπως την ανέπτυξε ο Σουν Τζου. Οι δρόμοι τους στο παιχνίδι θα χωρίσουν σε λίγο καιρό καθώς ο Κινέζος μακεδονομάχος θα αναγκαστεί να θυσιαστεί, αλλά σίγουρα τον περιμένει η θέση του Υπουργού Εξωτερικών όταν ο Πάνος αναλάβει τα ηνία της χώρας.

 

Τον αποκαλείτε Ιεροκύρηκα της Στρατηγικής. Ποια είναι τελικά η στρατηγική Του;

Το παιχνίδι είναι ο προθάλαμος από ότι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Δεν είναι η εμπειρία, ούτε τα 100 χιλιάρικα. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μάθει ο κόσμος το μεγαλείο του και να κρατήσει στενές τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, τους Εβραίους και την Κεντρική Αμερική (Τσανγκ, Σάρα, μαφία Αγίου Δομηνίκου) ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας στις επόμενες εκλογές.

 

Βλέπω ότι επιμένεις στις πολιτικές σπόντες κι αναγκάζομαι να σου δείξω αυτή τη φωτογραφία:

Πες μου με το χέρι στην καρδιά. Τι δουλειά έχει ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας δίπλα στον Κυριάκο τον Μητσοτάκη;

Ο αρχηγός μας δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με τον υιό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Σε περίπτωση που ο Πανάρας δεν πάρει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ο Κούλης θα ταχθεί στο πλευρό του και όλοι μαζί θα κάνουν το βήμα προς τα εμπρός για το καλό της Ελλαδίτσας μας. Παράλληλα θέλει να περάσει το μήνυμα ότι μπορεί να είναι αρχηγοί δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν ως άνθρωποι.

  

Αφού τραυμάτισε τους 2 βασικούς του αντιπάλους κι έσωσε τον Τσανγκ από σχεδόν σίγουρη αποχώρηση, βλέπουμε ότι οι στοιχηματικές αποδόσεις για την τελική νίκη του Πάνου έχουν πέσει σημαντικά. Πώς βλέπεις να εξελίσσεται το παιχνίδι; Είναι μια καλή ευκαιρία να ποντάρουν οι Έλληνες πάνω στον Πάνο για  να λύσουν τα προβλήματα της ζωής τους;

Οι Έλληνες αν ήταν ανοιχτόμυαλοι και έβλεπαν σφαιρικά θα είχαν ποντάρει στον Πάνο από την πρώτη στιγμή όταν η απόδοση του για να νικήσει το Survivor κυμαινόταν γύρω στο 35. Ακόμα και κάτω από 5 να πέσει η απόδοση, αποτελεί ευκαιρία ζωής διότι ο Στρατηλάτης μας έχει καπαρωμένη θέση στον τελικό. Εκεί όποιος θέλει καλύπτει το στοίχημα του με το να ποντάρει ένα σεβαστό ποσό στον αντίπαλο παίκτη και να μετριάσει το κέρδος του ή αφήνει το στοίχημα του και πληρώνεται όλα τα φράγκα όταν ο Πάνος θα σηκώσει το τρόπαιο.

 

 

72 χιλιάδες μέλη σε ενάμιση μήνα η σελίδα. Απλός σύλλογος, θρησκευτική αίρεση, κοινωνικό κίνημα; Προς τα πού το βλέπεις να πηγαίνει το πράγμα;

Δεν είναι κάτι άλλο από αμέριστη πίστη στο πρόσωπο που έδωσε νόημα στη μίζερη καθημερινότητα μας, που θα οδηγήσει τη χώρα μας στην έξοδο του λαβυρίνθου των μνημονίων και της κρίσης, που θα αλλάξει το μέλλον πολλών γενεών. Αφοσίωση, ιδέα, πεποίθηση. Ένας σύλλογος προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανασυγκρότησης.


*To Ratpack ευχαριστεί από καρδιάς τον Νικόλα και να ξέρετε πως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μάνατζερ Ράγκμπι σας περιμένει στο Facebook για να τα κατοστήσει. Τα μέλη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved