Το Ratpack.gr γιορτάζει και βγάζει όλα τα «νούμερα» στη φόρα!

Δεν έχουμε να κρύψουμε ΤΙΠΟΤΑ, από ΚΑΝΕΝΑΝ.

Βρέφος. Αυτό είναι το Ratpack.gr. Ένα βρέφος που επιχειρεί τα πρώτα του βήματα στον διαδικτυακό κόσμο.

Πολλές φορές τα βήματα είναι δειλά κι ατσούμπαλα, άλλες διακρίνονται από την ορμή εκείνη του μπόμπιρα λίγο πριν σκοντάψει και σωριαστεί. Νομοτελειακά, πάντως, θα σηκωθεί, θα σταθεί στα πόδια του, θα ξαναπερπατήσει, θα καταφέρει να βγει στον κόσμο για να κάνει τις πρώτες του τσάρκες. Έστω κι αναγνωριστικές. 

Τα σημερινά του γενέθλια, για να τα λέμε και όλα, δεν είναι το πρώτο του γλέντι. Πριν από μερικούς μήνες, το Ratpack.gr ψηφίστηκε ως το «Καλύτερο Νέο Site» στα βραβεία DIME 2017. Λογικό ήταν, παρά το νεαρό της ηλικίας του, να το πιει το ουϊσκάκι του και να γιορτάσει αυτήν την πρώτη του επιτυχία.

IMG 20170525 WA0003


Όταν κόπασαν τα πανηγύρια και το αλκοόλ έφυγε από τις φλέβες, το Ratpack γύρισε στην κανονικότητά του προσπαθώντας να συνεχίσει με ακόμη πιο σταθερά βήματα τις βόλτες του στα στα διαδικτυακά στέκια και να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του. 

Θεωρούμε πως μέχρι ένα σημείο, το έχει καταφέρει. Αν δεν είναι τα νούμερα που το αποδεικνύουν (χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως για τον μήνα Οκτώβριο και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες, περισσότεροι από 633.000 μοναδικοί χρήστες έχουν επισκεφθεί το site, ενώ οι καταγεγραμμένες προβολές σελίδας ξεπερνούν τα 4.000.000), τότε θέλουμε να πιστεύουμε πως παίζει το ρόλο της η καύλα της συντακτικής ομάδας. Της πρώην και της υπάρχουσας.

Εκείνης που είχε τη χαρά και την τιμή να διάθετει πένες και χαρακτήρες όπως αυτές του Γιώργου Πολυμενέα και του Γιώργου Ρομπόλα, αλλά και της σημερινής που συνεχίζει την παράσταση κάτω από τις μπαγκέτες του Κώστα Βαϊμάκη: οι Ντίνος Ρητινιώτης, Κώστας Χρήστου, Χρήστος Μπαρούνης, Γωγώ Φούντα, Νίκος Συρίγος, Σοφία Μαυραντζά και Χρήστος Κάβουρας.

Το Μπουρί από το θρυλικό Fight Club, μπήκε στα γραφεία ορεξάτο και φουριόζο για να δώσει την προσωπική του πινελιά σε ένα αντρικό site που με το περιεχόμενό του θα προσελκύσει το κομμάτι που του αναλογεί από την ιντερνετική πίτα. Ένα κομμάτι που δεν περιμένουμε να μας το ορίσει ούτε η αγορά, ούτε μια κάποια μοίρα. Σκοπεύουμε να το αρπάξουμε ως επιβράβευση για την δουλειά μας πάνω σε πληκτρολόγια κι οθόνες, με απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια το δικό σας αγκάλιασμα. 

Μία συνεργατική δουλειά για την οποία είμαστε περήφανοι: Από τον Πατέρα στο Γιο κι άλλη μία για την οποία ψιλοντρεπόμαστε: 10 memes για τον ταλαίπωρο τύπο που έκανε στάχτη ο Βεζούβιος

Το Ratpack.gr σε αριθμούς

Συνηθίζεται, τέτοιες επετειακές ημέρες, να κάνει κανείς τον απολογισμό του και η εύκολη λύση θα ήταν να σας αραδιάσουμε μια σειρά από νούμερα Google Analytics (η πλέον έγκυρη πλατφόρμα καταγραφής της επισκεψιμότητας ενός site), αλλά φοβόμαστε τα χασμουρητά σας. 

Αντίθετα, είπαμε να εστιάσουμε στα insights της συντακτικής μας ομάδας, στα πρόσωπα και στα χούγια τους. Σε όλα εκείνα τα στοιχεία, εν τέλει, που σημάδεψαν τη συνύπαρξή μας σε ένα γραφείο από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα. 

Enjoy, καλή μας συνέχεια κι ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» σε όλους κι όλες εσάς που μας υπομένετε και μας διαβάζετε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved