Η καλύτερη Κυριακή του Πάσχα είναι αυτή στο χωριό μας

Και αυτό δεν το αλλάζουμε με τίποτα.

Το Πάσχα και να μην έχεις χωριό ή και να μην πηγαίνεις σχεδόν ποτέ, θα πας στο χωριό. Τέλος. Είμαστε παραδοσιακή κοινωνία , το ξέρουμε και κάποια στιγμή όλοι θέλουμε να γυρνάμε στις ρίζες μας. Το Πάσχα είναι κάτι σαν «άτυπος νόμος» ότι επιστρέφουμε στο χωριό μας. Και υπάρχουν λόγοι για αυτό. Το Πάσχα είναι οικογενειακή υπόθεση και εξηγούμε γιατί κανένας προορισμός δεν θα το αντικαταστήσει ποτέ.

Οι διακοπές στο χωριό είναι το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι

Η γιορτή των Χριστουγέννων επειδή συνδέεται και με ένα πιο ευχάριστο συναίσθημα και καταναλωτισμό, γιορτάζεται συνήθως στις πόλεις είναι τότε που το χωριό έρχεται στις πόλεις ή πάει στο εξωτερικό. Όμως το Πάσχα είναι αλλιώς, είναι όλα διαφορετικά. Αρχικά, ξεκινάμε με το ότι ο εορτασμός του και ο συμβολισμός του, είναι από μόνα τους γεγονότα που σε στρέφουν στην ενδοσκόπηση, στην απλότητα και στην οικογενειακή θαλπωρή. Είναι οι στιγμές που θες να αποτάξεις από πάνω σου όσα δεν χρειάζεσαι και να προσπαθήσεις να έρθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους σου. Και φυσικά από εκεί και πέρα είναι το βράδυ της Ανάστασης και η Κυριακή του Πάσχα.

 

 

Από το βράδυ της Ανάστασης μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, αυτές οι ημέρες διακρίνονται από χαρά, χορό και φαγητό. Οι πόρτες των σπιτιών είναι ανοιχτές και όλοι στο σπίτι μαζευόμαστε για να φάμε όλοι μαζί, να μαγειρέψουμε για το «Γεύμα της Αγάπης» και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι το φαγητό η αιτία της μάζωξης, αλλά η αφορμή. Το Πάσχα στο χωριό ή σε όποια επαρχία έχει να κάνει με την ελευθερία, την αγάπη και την οικογένεια. Δεν μπορώ να ξεχάσω και δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μαγειρίτσα της μητέρας μου, κάθε φορά που γυρνάμε από την Ανάσταση. Είναι εκείνο το φαγητό, που η μυρωδιά του είναι συνδεδεμένη με τη στοργή και το οικογενειακό κάλεσμα. Είναι η στιγμή που καθόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι και ξεκινάει η γιορτή, που μας θέλει όλους μαζί. Έτσι είναι έχουμε ανάγκη την οικογένειά μας και το Πάσχα στο χωριό είναι πάντα μια καλή αφορμή για να μην μπορέσεις να ξαναωβρείς ένα κομμάτι του εαυτού σου.

Κράσι: Το άγνωστο χωριό της Κρήτης που πρέπει να επισκεφτείς το Πάσχα

Είναι το τσούγκρισμα των αυγών, είναι η οικογενειακή αγκαλιά, είναι οι υπόλοιποι συγγενείς, είναι οι φίλοι που μεγαλώσατε μαζί. Και μέσα σε όλα αυτά είναι το φαγητό και η αίσθηση του να ανήκεις σε μια ομάδα, στην καλύτερη ομάδα. Και αν είσαι και τυχερός, το χωριό θα έχει και θάλασσα. Ο άψογος συνδυασμός.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved