7 φορές που ο Τομ Χάρντι μάς δικαίωσε που τον γουστάρουμε

Και σκέψου ότι από σήμερα, που κλείνει τα 40, θα μπει ούτως ή άλλως στην πιο ώριμη φάση της ζωής του. 

Αν διαβάζετε Ratpack από την πρώτη μέρα, θα έχετε καταλάβει ότι τον αγαπάμε τον Tom Hardy. Είναι ο αντισυμβατικός και ζόρικος τύπος του σινεμά, που γουστάρουμε να βλέπουμε στις ταινίες. Εκτός όμως από εξαιρετικός ηθοποιός, είναι και ωραίος τύπος. Για την ακρίβεια είναι τόσο καλός που, άθελα του, έχει δώσει διδάγματα σε αρκετούς εκεί έξω και προσπαθεί να δει τη ζωή του όσο πιο τίμια και καλύτερα γίνεται.

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, που πατάει για τα καλά τα 40, θυμηθήκαμε 7 μεγάλες στιγμές που ο Tom ήταν κάτι παραπάνω από ηθοποιός. Ήταν ένας από εμάς.


1. Όταν μας έμαθε να μην τα παρατάμε

Λίγο μετά τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά Band of Brothers, ο Hardy αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εθισμού του στα ναρκωτικά. Ήταν μία δύσκολη μάχη μιας και η κατάσταση είχε προχωρήσει τόσο που «θα πουλούσα και τη μάνα μου για λίγο κρακ» - όπως είχε δηλώσει στο Esquire. Ο Tom δεν το έβαλε κάτω. Ζήτησε βοήθεια. Το πάλεψε. Έβαλε στη ζωή του την γυμναστική και ακόμα περισσότερο έψαξε να βρει την ισορροπία.

Παρότι το πέρασμα του στο Hollywood δεν έγινε με  ταινίες σαν αυτές που συμμετέχει τώρα (σ.σ.: με μοναδική εξαίρεση ίσως το Rock N' Rolla) είχε την υπομονή και την επιμονή για να καταφέρει να προσγειωθεί σε ρόλους όπως εκείνον του Bronson και να εμπνεύσει με ταινίες όπως το Warrior. Όμως η μεγαλύτερη νίκη σε όλο αυτό, ήταν η αποτοξίνωση του από τα ναρκωτικά. Μία άνιση μάχη με την εξάρτηση από την οποία κατάφερε να βγει νικητης. Και μας αρέσουν οι νικητές. 

gallery 1460634054 tv band of brothers tom hardy

 

2. Όταν μας έμαθε ότι δεν θα χάσεις ποτέ αν αγαπήσεις ένα ζώο

Που το ξέρουμε ήδη γιατί σε αυτό το σάιτ είμαστε τέρμα φιλόζωοι. Ο Hardy όμως έχει πάει αλλού το επίπεδο. Είναι μονίμως σε επικοινωνία με οργανισμούς που προστατεύουν αδέσποτα, έχει υιοθετήσει ο ίδιος δύο σκύλους και έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τα δικαιώματα των ζώων και τον σεβασμό που απαιτείται να τους δείχνουν οι άνθρωποι. Στη φωτογραφία που βλέπεις παρακάτω είναι η Zora, το κουτάβι με το οποίο «συμπρωταγωνίστησε» στην ταινία The Drop - την τελευταία του James Gandolfini. Με την γυναίκα του συνεχίζουν να μιλούν σε συγκεντρώσεις για τα δικαιώματα των αδεσπότων και να παροτρύνουν τον κόσμο να μην αγοράζει ζώα, αλλά να τα υιοθετεί από τον δρόμο. Και ειδικότερα, πώς να μην τον λατρέψεις τον τύπο που έβγαλε ΤΟΣΟ συναίσθημα όταν έχασε τον λατρεμένο του Γούντι;

slide 367482 4199358 free

 

3. Όταν μας έμαθε να κοπιάζουμε για τις σχέσεις μας

Το ότι είσαι αστέρι του σινεμά δεν σημαίνει πως αυτομάτως είσαι και πιο ευτυχισμένος στη σχέση σου. Πρέπει να κοπιάσεις για να πετύχει. Ο Hardy που είναι παντρεμένος με την Charlotte Riley, έχει μιλήσει πολλές φορές  για το πόσο έχει προσπαθήσει να πετύχει αυτή η σχέση. Και οι 2 τους έχουν απαιτητικά γυρίσματα λόγω επαγγέλματος, αλλά η δοκιμασία ήρθε όταν ο Ηardy μετακόμισε στην Αυστραλία για το Fury Road. Κρατούσε καθημερινά επαφή με κάθε τρόπο που μπορείς να φανταστείς. Από μηνύματα μέχρι κλήσεις στο Skype και επιστολές που έστελνε στη γυναίκα του. Και όλο αυτό, δυνάμωσε τις σχέσεις του. Δίδαγμα:  Όταν θέλεις πολύ κάτι μην επαναπαύεσαι. Πάλεψε γι’ αυτό.

dfs

 

4. Όταν μας έμαθε ότι ο «κακός» κάποιες φορές είναι καλύτερος

Οι περισσότεροι ρόλοι του Hardy είναι κυρίως κακοί – αν όχι antiheroes. Μέσα από τους ρόλους του βοήθησε να ξεμακρύνει το κοινό από τον κλασσικό ήρωα πρωταγωνιστή και να εξερευνήσει τα μονοπάτια των πιο σκοτεινών ηρωών. Και η αλήθεια είναι πως αυτή η κινηματογραφική σκοπιά, είναι πιο ενδιαφέρουσα από την βαρετή εκδοχή των «καλών» που δείχνουν πάντα άριστοι στην εμφάνιση και κερδίζουν πάντα στο τέλος. Απλά κλισέ και ξεπερασμένο.

Οι ρόλοι του Hardy από την άλλη, είναι αυτό που λέμε «μπορεί να μην είμαι καλός αλλά από εσένα είναι καλύτερος». Κάποιοι ρόλοι του ακροβατούν ανάμεσα στη νοητή γραμμή του Καλού και του Κακού, ενώ άλλοι δείχνουν την καταστροφική φύση που κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι. Μην πας μακριά. Είναι κάτι που το είδαμε τόσο μέσα από ήρωες του όπως ο Bane και ο Bronson, όσο και από τον Αlfie Solomons στη σειρά Peaky Blinders, τον Delaney από το Taboo ή ακόμη και τον John Fitzgerald, τον ήρωα που υποδυόταν στο Revenant. Είναι η περίφημη συνταγή Hardy που αγαπάμε και που θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε.

tavoo tom hardy1

 

5. Όταν μας έμαθε να μην φοβόμαστε τη γενειάδα

Που το λες λογικό γιατί σε κάποια φάση δεν υπήρχε άνθρωπος εκεί έξω χωρίς μούσια, που να μην τον πουν χίπστερ. Και ο Tom έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με μία δήλωση στο περιοδικό GQ. «Χέστηκα. Δεν ήξερα να μην αφήνω γένια επειδή θα το σχολιάσει ο κοσμάκης». Και κάπως έτσι νιώσαμε περήφανοι. O Hardy έχει σεβαστεί τα γένια του σε πολλές εκδοχές. Από πολύ μούσι, μέχρι σχεδόν καθόλου. Μέχρι που ένιωσε άσχημα όταν αναγκάστηκε να ξυριστεί για τον ρόλο του Mad Max. Ο ίδιος όμως αποτέλεσε μία καλή έμπνευση για να προσέξουμε λίγο παραπάνω τα γένια μας. Περιποιηθήκαμε τις γενειάδες μας, τις τριμμάραμε όσο έπρεπε και φροντίσαμε να δείχνουμε μπόμπα σε κάθε έξοδο. Ακόμη και αν δεν είμαστε σαν τον Tom Hardy.

tom hardy

 

6. Όταν μας έμαθε να αντιδρούμε όταν πρέπει

Σε περίπτωση που δεν το γνώρισες, ο Hardy είχε κυνηγήσει και πιάσει έναν κλέφτη στο Λονδίνο. Τον ακολούθησε τρέχοντας για περίπου ένα τέταρτο και στη συνέχεια τον έριξε στο έδαφος ακινητοποιώντας τον. Και δεν είναι και τόσο τρελό αν σκεφτείς την φυσική του κατάσταση - και πόσα έχει μάθει μέσα από τις ταινίες. Όμως όλο αυτό το σκηνικό, αποτελεί αφορμή και για ένα μεγαλύτερο δίδαγμα. Το δίδαγμα που λέει ότι κάποιες φορές, απαιτείται να αντιδράσεις. Μπορεί επειδή κλέβουν το αυτοκίνητο του γείτονα. Ή επειδή απειλείται κάποιο πρόσωπο. Ένα άγνωστο πρόσωπο ή και ένα πολύ αγαπημένο σου.

Το πως θα αντιδράσει ο καθένας διαφέρει γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Σημασία όμως, έχει η ίδια η αντίδραση. Να μην κλείσεις τα μάτια, γυρίσεις την πλάτη και ξεχαστείς στην καθημερινότητα σου. Μπορεί η αντίδραση να είναι από ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία, μέχρι να κυνηγήσεις και εσύ κάποιον σαν τον Hardy. Το να προστατεύεις ανθρώπους και καταστάσεις, σημαίνει ότι προστατεύεις ιδανικά. Ότι πιστεύεις σε ιδανικά. Και οι πραγματικοί ήρωες δεν είναι αυτοί που κυνηγούν, αλλά εκείνοι που δεν κλείνουν τα μάτια και κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο.

article 2747527 212DB6FC00000578 330 634x575

 

7. Όταν μας έμαθε να προσέχουμε το ντύσιμο μας

Ο Hardy είναι ο άνθρωπος που δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες, αλλά χωρίς να γίνεται κουραστικός. Θα μπορούσε να κυκλοφορεί όλη την ημέρα με t-shirt και jokey, αλλά όταν θα φτάσει η στιγμή για να παραβρεθεί σε event δεν θα πετάξει πάνω του ότι βρει στη ντουλάπα. Αλλά αν είναι κάτι στο οποίο κερδίζει ο Hardy, είναι στο ότι δεν έχει κολλήματα. Δεν είναι δηλαδή σαν τον Justin Theroux που θα κυκλοφορεί με την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά ούτε σαν τον Shia LeBeouf που δεν θυμάται ποια είναι η τελευταία φορά που έβαλε τα ρούχα του στο πλυντήριο.

Κάθε στιγμή, έχει το δικό της ντύσιμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχει λοιπόν κανένα κόλλημα να κυκλοφορεί με τα t-shirts και τα σκισμένα jeans συνοδευόμενα από aviators, αλλά ξέρει και πότε μία κατάσταση χρειάζεται μεγαλύτερη στυλιστική προσοχή. Το είδαμε σε εμφανίσεις του στα Oscars και στις πρεμιέρες των ταινιών του. Κοστούμι. Γιατί; Γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο για να τονίσει την αρρενωπότητα ενός άντρα. Και αν υπήρχε ένα σύνθημα για το καλό ντύσιμο από τον Hardy, αυτό θα ήταν το «μην φοβάσαι το three piece». Δεν υπάρχει άντρας που δεν θα δείξει πιο ωραίος, σε ένα αρχοντικό κοστούμι συνοδευόμενο από γιλέκο.  

tom hardy style

Χρόνια σου πολλά, τεράστιε!

 

Ακολούθησε τον Κώστα Χρήστου στο Facebook.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved