Assosiated Press Η ξεχωριστή March Madness του John Poulakidas

Όποιος δεν τον ήξερε, τον έμαθε και με το παραπάνω.

Όσοι βλέπουν μπάσκετ στις ΗΠΑ, ξέρουν καλά ότι μόλις μπαίνει ο Μάρτιος η μπασκετική συχνότητα αλλάζει και ο λόγος είναι η τελική ευθεία του κολεγιακού πρωταθλήματος. Θα μας πείτε «μα καλά, τόσος ντόρος για το κολεγιακό πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το ΝΒΑ;», η απάντησή μας όμως είναι κυνική «έτσι ακριβώς είναι».

Δεν είναι μόνο ότι σε αυτή την τρέλα του Μαρτίου αγωνίζονται ορισμένοι από τους επόμενους αστέρες του μπάσκετ, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού -οι επιθέσεις είναι 30 δευτερολέπτων, υπάρχουν δύο ημίχρονα κλπ- αλλά κυρίως το νοκ άουτ κόνσεπτ φαίνεται να αρέσει πολύ στους Αμερικανούς, πολύ περισσότερο και από το ΝΒΑ.

 

poulakidas john

 

Στη φετινή «τρέλα του Μαρτίου» λοιπόν έκανε την εμφάνισή του και ο Ελληνοαμερικανός, John Poulakidas, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο κολεγιακό μπάσκετ των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τους περισσότερους συμπατριώτες μας να ασχοληθούν μαζί του.

Αυτό το γλυκό στιλ και το quick release με το αριστερό χέρι ήταν αρκετό για να τον κάνει MVP των ημερών, ειδικά με την σχεδόν 30άρα (28 πόντοι) που έριξε για λογαριασμό του Yale, στη νίκη με 78-76 επί του Νο 4 Auburn.

 

 

Όπως καταλάβατε από το όνομά του, ο Poulakidas έχει ελληνικές ρίζες. Γεννήθηκε στο Νάπερβιλ του Ιλινόις και όπως αναφέρουν τα αμερικανικά δημοσιεύματα, οι γονείς του είναι επιχειρηματίες, έχοντας μία παμπ και ένα εστιατόριο.

Ακόμα και αν στον δεύτερο γύρο το San Diego State αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο (ήττα με 85-57, 9 πόντους ο Poulakidas), ο νεαρός άσος του Yale μας έδωσε έναν πολύ κακό λόγο να μάθουμε το όνομά του.

Και εννοείται να περιμένουμε να τον δούμε σύντομα στα μέρη μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved