Τελικά του Ντενζέλ Ουάσινγκτον του πάει να είναι Assassin

Το Equalizer 3: The Last Chapter ήταν η πλέον χορταστική έκδοση του assassin McCall.

Όταν μιλάμε για ταινίες με assassins, ξυλίκια και πολύ πιστολίδι, το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι εκείνο του John Wick, παρόλα αυτά ακόμα και ο Keanu Reeves γνωρίζει ότι ο «αντίζηλος» του, δηλαδή ο Equalizer του Denzel Washington θα καταφέρνει πάντα να κρατάει τα μπόσικα. Μπορεί οι σκηνές δράσεις του δεύτερου να μην έχουν την ίδια χαοτική δράση όπως αυτές που έχει σκηνοθετήσει ο Chad Stahelski, αυτό είναι που κάνει τον Equalizer να ξεχωρίζει στα μάτια μας.

5 μεγάλα μαθήματα για την ζωή που μας δίδαξε το Equalizer

Είναι ο σκηνοθέτης, Antoine Fuqua που παραδίδει μια δική του ατμόσφαιρα με σωστά κατανεμημένες δόσεις ξύλου και δράσης, χωρίς να πιέζει την κατάσταση για αίμα, την ώρα που μας δημιουργεί μια μικρή προσμονή για την έκρηξη του άλλοτε πληρωμένου κυβερνητικού δολοφόνου, ο οποίος βρίσκει παρηγοριά βοηθώντας ανθρώπους που το χρειάζονται, χωρίς καν να ζητάει αναγνώριση.

 

 

Βέβαια, αυτό που ξεχνάμε όλοι είναι ότι ο Denzel Washington δεν είναι μόνο μια action figure -ακόμα και στα 69 του- αλλά ένας τύπος που μπορεί να μας πείσει για οτιδήποτε του έχει ποτέ ανατεθεί. Και πανάθεμά τον, αυτός ο ρόλος του Equalizer είναι λες και γράφτηκε πραγματικά μόνο για αυτόν. Είναι το πώς κοιτάζει το θύμα του, το πώς τον χλευάζει απλώς με μια του ματιά, η οποία γνωρίζουμε ότι θα πυροδοτήσει «χαμό» αλλά προκαλεί να γελάσουμε, ξέροντας τι ακολουθεί.

Στο Last Chapter, λοιπόν, ο Robert McCall για χάρη της ηρεμίας του γίνεται… Ρομπέρτο και προσπαθεί να αποσυρθεί στην Σικελία, όπου πλέον βρίσκεται μακριά από την CIA και την βία. Το κακό όμως είναι ότι στην ιταλική πόλη, κατοικεί η Καμόρα και τρομοκρατεί τους κατοίκους εφόσον δεν αποπληρώνουν τα χρέη στην ώρα τους.

Και γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει αυτό

Με βάση τα όσα έχουμε δει στις προηγούμενες 2 ταινίες The Equalizer, είναι μεγάλο λάθος να προκαλείς πόνο σε ανθρώπους, ειδικά σε εκείνους που συμπαθεί ο assassin McCall. Ακόμα και ολόκληρο στρατό να έχεις, ο McCall θα σε κοιτάξει στραβά, θα σε προκαλέσει χωρίς να σου πει τίποτα, θα σε ξεγελάσει δίνοντάς σου την εντύπωση ότι είναι ένας ξιπασμένος γέρος και μόλις αρχίσει να μετράει ο χρόνος στο ρολόι του ξέρεις ότι έχεις ελάχιστα δευτερόλεπτα να εκτιμήσεις την ζωή σου.

 

10 ατάκες του Denzel Washington για την επιτυχία και τη ζωή

Η αλήθεια είναι ότι στο Equalizer 3: The Last Chapter περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους «άχρηστους» Ιταλούς μαφιόζους, αλλά ακόμα και έτσι η υπομονή για να την έκρηξη βίας του ασυγκράτητου Denzel ήταν πραγματικά ικανοποιητική, σε βαθμό που τον εκτιμήσαμε πολύ παραπάνω από το Chapter 2.

Το ταξίδι του Equalizer μάλλον τελείωσε εδώ, όπως υποστηρίζει και ο τίτλος του τρίκουελ, ωστόσο ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Ειδικά αν γίνει πράξη η επιθυμία του Keanu Reeves για ένα επικών διαστάσεων crossover.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved