5 μεγάλα μαθήματα για την ζωή που μας δίδαξε το Equalizer

Όταν ο Denzel Washington έδινε άλλη αξία στο mentoring.

Από την εποχή του Training Day πιστέψαμε στη συνεργασία του Antoine Fuqua με τον Denzel Washington. Για την ακρίβεια, η συνεργασία και η φιλία αυτή που αναπτύχθηκε μέσα στην ταινία, αποτέλεσε αφορμή για την δημιουργία του Equalizer. Όμως ο Alonso δεν έχει καμία σχέση με τον Robert McCall, τόσο στις ικανότητες, όσο και στην άποψη του για την ζωή.

Σχεδόν με μία Tαοϊστική φιλοσοφία, ο Denzel Washington παραδίδει μεγάλα μαθήματα για την ζωή για όποιον κοιτάξει λίγο καλύτερα τις ατάκες του. Και όταν έχεις δει την ταινία πάνω από πέντε φορές, αυτό γίνεται θέλοντας και μη.

Όσο ακούμε κιόλας ότι μπορεί να έχουμε ένα John Wick εναντίον Equalizer παθαίνουμε τρέμουλο. 

Ιδού λοιπόν μία ματιά στον κόσμο του Denzel που ουσιαστικά μιλάει για τον δικό σου κόσμο και για όλα όσα μπορείς να πετύχεις.

 

 

Progress. Not perfection.

Μπορεί η ατάκα να προοριζόταν στο συνεργάτη του από την δουλειά που προσπαθούσε να χάσει κιλά, αλλά είναι μία αλήθεια για όλα εκείνα τα πράγματα που αντιμετωπίζεις με μεγάλη δυσκολία. Κάποια πράγματα στη ζωή μας, τα αντιμετωπίζουμε ευκολότερα από τα άλλα. Ωστόσο σημασία έχει να τα αντιμετωπίζουμε όλα χωρίς να παραμερίζουμε κάποια. Όσο υπάρχει πρόοδος, υπάρχει χώρος για θέληση. Όχι υπάρχει θέληση, υπάρχει ελπίδα να φτάσεις στο στόχο. Από τα κιλά που θες να πάρεις μέχρι την ειρήνη που αναζητάς μέσα σου.

You gotta be who you are in this world, no matter what

Δεν ξέρουμε αν έχεις φτάσει εκεί που θέλεις. Αν ξέρεις ποιος είσαι πραγματικά. Οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι που πέρασαν από τον πλανήτη έψαχναν την θέση τους στον κόσμο. Όμως την ταυτότητα που αποφασίζεις να κρατήσεις την κρατάς με εξ’ ολοκληρου δική σου ευθύνη. Είτε αυτή η ταυτότητα λέγεται σύζυγος, είτε πατέρας, είτε φίλος. Μπορείς να διαλέξεις αν θα είσαι ο καλός ή ο κακός στα παραπάνω, αλλά προφανώς για το καθένα υπάρχουν συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος που ξεχνάει ποιος είναι δεν έχει μέλλον.

 

 

Don’t doubt yourself son, doubt kils

Ό,τι και αν κάνεις καθημερινά, όσο ιδρώτα, όσο αίμα, όσα δάκρυα και αν έχεις χύσει στη ζωή σου για να καταφέρεις να κάνεις πραγματικότητα, μην μπεις στη διαδικασία να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Η αυτολύπηση δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο και η αμφιβολία πράγματι σκοτώνει. Το δόγμα είναι ένα: Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις. Και ακόμα και αν πέσεις, θα έχεις φτάσει πολύ πιο κοντά από άλλους, που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να δώσουν μάχη.

Change your world

Κανείς δεν λέει πως είναι εύκολο. Αλλά ας το σκεφτούμε λίγο. Πότε μπαίνει κάποιος στην διαδικασία να σκεφτεί ότι θα ήθελε να ζει σε άλλο κόσμο; Όταν τον απογοητεύουν γεγονότα και άνθρωποι. Το δυστυχές, είναι ότι πρέπει να αποκοπείς από αυτά. Το ευτυχές, είναι πως άπαξ και το κάνεις θα νιώσεις πάλι 20 χρόνια νεότερος. Κανείς δεν σε πιέζει να κάνεις παρέα με αυτούς που κάνεις ή να έχεις την δουλειά που έχεις ή την σχέση που έχεις. Αν έχεις φτάσει στο τέλμα, ξεκίνα από την αρχή. Και ναι μπορείς να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να αλλάξεις δουλειά, να βρεις καλύτερη σχέση εσωτερικά και εξωτερικά. Όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να είσαι διατεθειμένος για αλλαγή. Μόνο οι γενναίοι θα τα καταφέρουν στο τέλος αλλά, όπως είπαμε, μην αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου.

 

 

 

 

When you pray for rain, you’ve got to deal with the mud too

Ίσως η πιο γνωστή του ατάκα από την ταινία που έρχεται για να σου θυμίσει κάτι βασικό: πάντα θα υπάρχει κάτι ή κάποιος στη ζωή σου, που θα εκπροσωπεί την λάσπη. Με όποια έννοια και αν την καταλαβαίνεις. Όταν βασίζεσαι σε ανθρώπους ή συναναστρέφεσαι μαζί τους (είτε επειδή κερδίζεις κάτι είτε επειδή δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά), πρέπει να είσαι έτοιμος και να τους διαχειριστείς. Όλα όσα θα φέρουν στο τραπέζι για να σε κάνουν να ξεχάσεις την ευλογία της βροχής και να σε ρίξουν στη λάσπη. Ακόμη και αν σε ρίξουν, δεν υπάρχει τίποτα που να σε εμποδίσει να ξανασηκωθείς και να φέρεις τα πράγματα εκεί που θέλεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved