Έχεις υποχρέωση να μιλήσεις στον κολλητό σου για το απαρχαιωμένο στυλ του

Αν είναι 25 χρονών και ντύνεται χειρότερα από τον πατέρα του που είναι 55, σίγουρα πρέπει να γίνει κουβέντα.

Ξέρουμε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό. Και ποιοι είστε εσείς να πείτε στον κόσμο πώς να ντυθεί; εμείς όμως δεν λέμε καθόλου αυτό. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτά που επιλέγεις να φοράς και υπάρχει διαφορά στο στυλ το οποίο ακολουθείς. Υπάρχουν άντρες που τους αρέσει να φορούν καθημερινά κοστούμια στη δουλειά τους, υπάρχουν άντρες που βολεύονται με ένα τζιν και ένα t-shirt με το αγαπημένο τους συγκρότημα και γενικά μπορούμε να σκεφτούμε πολλές και διαφορετικές επιλογές που υποστηρίζουν την ιδεολογία που έχει ο κάθε άντρας.

 

Σε κάποιους όμως αυτό δεν συμβαίνει

Είναι εκείνοι οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν πάει ποτέ να ψωνίσουν μόνοι τους. Που δεν τους απασχόλησε ποτέ πως δείχνει πάνω τους ένα παντελόνι, αν τα παπούτσια που έχουν επιλέξει ταιριάζουν με τα ρούχα που φορούν και γενικά Αν το στυλ τους λέει κάτι για εκείνους. Ένας κανόνας που είναι αποδεκτός, όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, είναι πως όλοι οι άντρες θέλουν να αρέσουν. Μπορεί να μη θέλουν να δείχνουν το ίδιο περιποιημένοι, όμως θέλουν να αρέσουν. Μπορεί να μην φτιάχνουν όλοι τα μαλλιά τους και ένα φορούν από επιλογή το ίδιο παντελόνι επί μία εβδομάδα, αλλά και πάλι, θέλουν να αρέσουν. Όποιος γυρίσει και πει ότι δεν τον ενδιαφέρει, ειδικά στα 25 του χρόνια, το πιο πιθανό είναι ότι λέει ψέματα ή έχει ψυχολογικά. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό με το να θέλεις να αρέσεις.

 

 

Καλώς ή κακώς όμως το πώς αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου επιδρά στο πώς σε αντιμετωπίζουν και οι άλλοι. Ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε προσέξουν όταν εσύ πρώτος δεν προσέχεις τον εαυτό σου. Κάθε φορά λοιπόν που λες ότι είναι δική σου επιλογή να μην πλένεις τα δόντια σου, δεν μπορείς να αναρωτιέσαι γιατί οι γυναίκες δεν σε πλησιάζουν. Ή κάθε φορά που τα μαλλιά σου είναι λαδωμένα. Ή κάθε φορά που τα ρούχα σου είναι βρώμικα. Ή κάθε φορά που όταν σε κοιτάζει μια κοπέλα το ντύσιμό σου, θυμίζει εκείνο του πατέρα της που κάθεται στο καφενείο με τους φίλους του.

Ο σωστός ο κολλητός στον χωρισμό σου φαίνεται

Κι όμως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άντρες. Που παίρνουν ένα παντελόνι ένα νούμερο μεγαλύτερο και κολυμπούν μέσα στα μπατζάκια τους. Που έχουν πάρει ένα καφέ καρό πουκάμισο, σαν αυτό που φοράει ο παππούς τους και που το διάλεξαν όχι απαραίτητα επειδή τους άρεσε αλλά επειδή ήταν η εύκολη επιλογή. Που η σκέψη και μόνο του να μπουν σε ένα κατάστημα και να πάρουν κάτι ή να ψάξουν κάτι, τους κουράζει. Είναι όμως λογικό όταν δεν έχουν ασχοληθεί, να τους τρομοκρατεί η ιδέα ότι πρέπει σώνει και ντε κάτι να επιλέξουν. Και αυτό λύνεται με ένα τρόπο. Να πάρεις τον κολλητό σου και να τον πας για ψώνια. Δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό αυτό που θα πάρει. Είναι όμως ανάγκη να λέει κάτι για εκείνον, για το γούστο του και τις συνήθειές του.

 

 

Τα ρούχα μας δίνουν μια ταυτότητα

Κάνουν την πρώτη εντύπωση αλλά μετά είναι στο χέρι μας για το πώς αυτή μπορεί να εξελιχθεί. Όμως κάνουν την πρώτη εντύπωση και στις ημέρες μας η εμφάνιση παίζει ρόλο. Επειδή λοιπόν υπάρχουν έξω άνθρωποι οι οποίοι έχουν πραγματικό πρόβλημα αναποφασιστικότητας με το κομμάτι του ντυσίματος, δεν είναι καθόλου κακό να τους δείξεις ότι υπάρχουν εναλλακτικές που δεν θα τον μεταμορφώσουν απαραίτητα σε κάτι άλλο από αυτό που είναι.

 

Τον καλύπτεις τον κολλητό που γκομενίζει ή όχι

Απλά θα του δώσεις τα κατάλληλα εφόδια να μπορέσει να εκδηλώσει το ποιος είναι ήδη. Μπορεί να είναι το πιο απλό t-shirt σε συνδυασμό με το πιο απλό chino παντελόνι. Όμως πραγματικά θα κάνει τη διαφορά. Και στους ανθρώπους που θα τον δουν έξω και στις γυναίκες αλλά και στον ίδιο. Να μιλάτε στους κολλητούς σας για τα ρούχα τους και να τους λέτε την άποψή σας. Αν έχετε tips να τα μοιράζεστε μαζί τους. Άλλωστε οι άντρες θέλουμε να κάνουμε ένας τον άλλον καλύτερο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved