Τον καλύπτεις τον κολλητό που γκομενίζει ή όχι;

Η ερώτηση θα μπορούσε να είναι και «Πόσο καλός φίλος νομίζεις ότι είσαι».

Παιδιά, συμβαίνουν και αυτά. Κάποιες φορές τυχαίνουν καταστάσεις και πράγματα που δεν είχες σχεδιάσει, ούτε και θέλησες να βρεθείς πρωταγωνιστής. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις, για να σκεφτείς την κατάσταση που βρίσκεται ο κολλητός σου. Προσοχή. Δεν λέμε ότι ο τύπος κάνει απλά πέσιμο έξω στο μπαρ ή στο γραφείο ή οπουδήποτε. Λέμε να έχει μπλεχτεί σε μία κατάσταση, στην οποία βρίσκει ανταπόκριση. Ή περισσότερο, γιατί συμβαίνουν και αυτά, να έχει δεχθεί εκείνος πέσιμο παρότι έχει γνωστοποιήσει ότι έχει σχέση.

Το αν είναι σωστό ή λάθος θα το αφήσουμε στην κρίση του καθενός που διαβάζει αυτό το κείμενο. Το αν θες να πεις στον κολλητό σου ότι είναι τραγικός ή να τον χειροκροτήσεις, είναι μία άλλη συζήτηση. Εδώ πέρα πρέπει να τονίσουμε το προφανές: πως ότι απόφαση και αν πάρει, εσύ πρέπει να τον στηρίξεις. Οι φίλοι δεν είναι μόνο εκεί για να δείχνουν με το δάχτυλο και να το παίζουν θεματοφύλακες της ηθικής. Δηλαδή, ας χαλαρώσουμε λίγο, ο άνθρωπος δεν κλέβει λεφτά από ίδρυμα, κάνει φλερτ. Και κάνει καλό το φλερτ. Ακόμη όμως και αν εσύ δεν το πιστεύεις, πρέπει να τον υποστηρίξεις. Γιατί; Γιατί αυτό κάνουν οι φίλοι.

 

 

Προσωπικά, έχουμε κουραστεί να βλέπουμε άντρες να κατακρίνουν άλλους άντρες για τις επιλογές τους. Χώρια ότι κανείς δεν είναι τέλειος, οι φιλίες χτίστηκαν για τις δύσκολες ώρες. Που σημαίνει ότι αν θέλει αυτό το φλερτ να το πάει all the way, εσύ πρέπει να είσαι εκεί για την επόμενη μέρα. Κανένα πλάνο. Ό,τι σου πει. «Θέλω να με καλύψεις». Κάλυψε τον. «Θέλω το σπίτι σου». Δώστο του. «Τα έκανα μαντάρα και θέλω παρέα». Πες του να έρθει από το σπίτι και στήριξε τον όσο χρειάζεται. Σε γενικές γραμμές, επειδή αυτές οι ιστορίες γίνονται καθημερινά, φρόντισε να είσαι εκεί. Λέει το ρητό πως «οι φίλοι λένε αλήθειες». Σκέφτηκες όμως αν του κάνει η αλήθεια σου; Μπορεί να θέλει εις γνώσιν του να τα κάνει μαντάρα; Έχει αυτό το δικαίωμα. Εσύ πρέπει να τον προδώσεις ή να τον κόψεις από παρέα; Στο δικό μας το σύμπαν, οι φίλοι είναι εκεί για να στηρίξουν τις αποφάσεις των φίλων τους.

 

 

Οπότε πριν κατακρίνεις και πριν προλάβεις να πεις «εγώ δεν θα έμπλεκα ποτέ έτσι», θυμήσου ότι ενδεχομένως να μπλέξεις σε καταστάσεις που ποτέ δεν φανταζόσουν. Γιατί; Γιατί απλά κάποια πράγματα συμβαίνουν. Ας αφήσουμε λοιπόν τις μεγάλες δηλώσεις και ας γίνουμε καλύτεροι φίλοι. Αυτό άλλωστε στον δικό μας κόσμο, ήταν πάντα κάτι το βασικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved