Ταξιδιάρικες photo που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοικτό

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του Smithsonian αγγίζει τελειότητα. 

Το Ινστιτούτο Smithsonian είναι ένα ευαγές ίδρυμα που συστήθηκε το 1846 από το Αμερικανικό Κογκρέσο με σκοπό, όπως λέει και η ιδρυτική του διακήρυξη, να προωθήσει τη γνώση -πράγμα που καταφέρνει να κάνει δηλαδή τα τελευταία 170 χρόνια.

Τη δεκαετία του 70’ ξεκίνησε και την εκδοτική του δραστηριότητα στον χώρο του περιοδικού τύπου και, όπως είναι λογικό, τα τελευταία χρόνια, πέρα από τα ντοκιμαντέρ που παράγει και τον τηλεοπτικό του σταθμό που «τρέχει», είναι ενεργό και στον κόσμο του ίντερνετ.

smith 10

Μία πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις τη «δουλειά» του, εάν δεν την ξέρεις ήδη, και να μπεις στον μαγικό του κόσμο, σε ένα σύμπαν που θα σου θυμίσει το αγαπημένο National Geographic, είναι ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνει για 14η συνεχόμενη χρονιά.

Για το 2016 έγιναν δεκτές 48 χιλιάδες φωτογραφίες από 146 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η shortlist των φωτογραφιών που πρόκειται να διαγωνιστούν σε επτά διαφορετικές κατηγορίες (Αμερικανική Ζωή, Φυσικός Κόσμος, Ταξίδι, Ταξίδι με Οικολογικό Ενδιαφέρον, Άνθρωποι, Πειραματικές Φωτογραφίες, Mobile).

Μπορείς να τσεκάρεις εδώ όλες τις φωτογραφίες-φιναλίστ ή να χαζέψεις την παρακάτω γκάλερι με αυτές που αγαπήσαμε εμείς όσο χανόμασταν μέσα στο φωτογραφικό μεγαλείο του διαγωνισμού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved