associated press Η Χιρόνα είναι ο λόγος που αγαπάμε το ποδόσφαιρο

Το τρένο της Καταλονίας τρομάζει όλη την Ισπανία και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.

Αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο “Μονζουίκ” ήταν απλώς η επιβεβαίωση αυτών που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Χιρόνα θα διεκδικήσει την κούπα και οι οπαδοί της έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται πως θα γίνουν η νέα Λέστερ. Η ομάδα του Μίτσελ (απλή συνωνυμία με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού) πανηγύρισε τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 4-2 σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga, όπου μάλιστα είναι μόνη της στο +2 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, που γκέλαρε κόντρα στην Μπέτις.

Η Χιρόνα παίζει ένα εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Η άσημη ομάδα από την Καταλονία είναι ατρόμητη. Έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο που δε φοβάται να παίξει το παιχνίδι της χωρίς να κλείνεται πίσω. Παρουσιάζει ένα μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού, δείχνοντας ότι σέβεται το άθλημα. Και το άθλημα την ανταμείβει.

 

 

Το εντυπωσιακό με την Χιρόνα είναι πως εμφανίστηκε ξαφνικά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Μήνες πριν μπει ο αιώνας που διανύουμε αγωνιζόταν στην 5η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και το club χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 2006 για να νιώσει ότι υπάρχει μια αλλαγή επιπέδου. Τότε πήρε δύο σερί ανόδους, από την 4η βρέθηκε στη 2η και μετά από δύο σεζόν σταθεροποιήθηκε στο επαγγελματικό επίπεδο. Το 2017-18 έπαιξε για πρώτη φορά στην La Liga και κάποιος θα μπορούσε να την πει ομάδα – ασανσέρ αφού μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μόλις δύο φορές. Ωστόσο η σεζόν 2023-24 φαίνεται πως είναι η χρονιά της δικαίωσης. 

Από πού εμφανίστηκε όμως η Χιρόνα; Η αλήθεια είναι πως αποτελεί δορυφόρο της Μάντσεστερ Σίτι, ενός συλλόγου που στηρίζεται οικονομικά από το κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μπορεί για κάποιους να χαλάει κάπως το παραμύθι της Σταχτοπούτας ωστόσο δεν αποτελούν μόνο τα χρήματα τον λόγο της επιτυχίας. «Οι πόντοι που λένε ότι είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία είναι καλοί, όμως προτιμώ τους αριθμούς που λένε ότι είμαστε πρώτοι σε βαθμούς μετά τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο μέσα στο 2023» λέει ο Μίτσελ. «Όποιος μιλά για Champions League ή πρωτάθλημα είναι εντελώς άσχετος. Απολαμβάνω το επάγγελμά μου, βρισκόμαστε σε μια ομάδα που εκτιμά τη δουλειά μας και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση. Χαιρόμαστε που οι παίκτες ακολουθούν τις οδηγίες μας και που οι οπαδοί αναγνωρίζουν τι κάνουμε»

 

 

Όποιος μιλάει για πρωτάθλημα είναι εντελώς άσχετος υποστηρίζει ο προπονητής των πρωτοπόρων στη La Liga. Εμείς, θεωρούμε, πως μέσα του έχει μπει ήδη η ιδέα. Ή έστω όταν βρίσκεται στο σπίτι του μετά από μία ακόμη νίκη, αρχίζει να ονειρεύεται τον Μάιο του 2024 και το γεγονός να αποτελεί τον πιο επιτυχημένο προπονητή της σεζόν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved