Υποκλινόμαστε στον ισπανικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό

Οπαδός ολομόναχος με διακριτικά Μπιλμπάο στη φανατική θύρα της Σοσιεδάδ. Η La Liga, όμως, δεν είναι Σούπερ Λίγκα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, βλέποντας το βίντεο από τον λογαριασμό Twitter της Ατλέτικ Μπιλμπάο που απεικονίζει έναν οπαδό της που φοράει διακριτικά της ομάδας να είναι στο «μάτι»- όχι του κυκλώνα αλλά- του έξαλλου χορού εκατοντάδων φιλάθλων της Ρεάλ Σοσιεδάδ νομίζαμε ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ. Και όμως δεν ήταν.

Αν το βλέπαμε αυτό σε ελληνικό γήπεδο -και όχι μόνο- θα ήταν αφορμή για ατέρμονο ξύλο και ύστερα ένας «γύρος του θριάμβου» παρακολουθώντας τα σκισμένα ρούχα του μοναχικού οπαδού σαν λάβαρα να περιφέρονται στα μανιασμένα χέρια των οπαδών μιας φανατικής θύρας.

Σαν τον τελικό κυπέλλου Κρότου Λάμψης

 

Στο πρόσφατο, λοιπόν, ντέρμπι της Βασκονίας για τη La Liga μεταξύ Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο, ένας οπαδός της δεύτερης βρέθηκε μέσα στη φανατική θύρα των γηπεδούχων με διακριτικά της ομάδας του για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Και εκεί που στην Ελλάδα θα λέγαμε, πως επόμενος προορισμός του είναι σίγουρα κάποιο νοσοκομείο, στην Ισπανία δεν θεώρησαν τίποτα περίεργο.

Ο τύπος καθόταν χαλαρός στην κερκίδα και την ίδια στιγμή, οι γύρω οπαδοί χόρευαν και διασκέδαζαν το ότι τον είχαν μαζί τους. Το κομμάτι τους αυτοί, το δικό του εκείνος.

 

 

 

Σίγουρα έφαγε αρκετό δούλεμα ο τύπος για το γεγονός ότι η ομάδα του έχασε 3-0, και μόνο όμως η εικόνα και ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός μας αναγκάζουν, για πολλοστή φορά, να υποκλιθούμε στους Ισπανούς.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved