ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ | INTIME NEWS Ο Ελ Κααμπί έδειξε «Μ» και χειροκροτούμε ακόμα το 1-1

Ό,τι και αν γινόταν στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, η μοναδική κίνηση του πανηγυρισμού άξιζε παραπάνω και από όλα τα γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όλοι ξέρουμε ότι τα ντέρμπι της Superleague δεν είναι ήρεμη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής στην OPAP Arena είχε δύναμη, ένταση και γκολ.

Μόνο που είχε μια στιγμή –όχι παραφροσύνης- που η εικόνα της προκάλεσε το χειροκρότημα της κερκίδας, ακόμα και αν αυτή συνέβη δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Ολυμπιακού.

Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το παιχνίδι (η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με γκολ του Πόνσε) με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει έπειτα από σέντρα του Ποντένσε.

Και όπως θα περίμενε κανείς, με τέτοια ένταση και πίεση να ισοφαρίσει το παιχνίδι, ο φορ του Ολυμπιακού θα πανηγύριζε σαν τρελός το γκολ του. Όχι όμως ο Μαροκινός.

 

 

Μπορεί να πέρασαν οι μέρες, οι αναμνήσεις όμως από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια παραμονές του αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό είναι ακόμα νωπές. Ο Αγιούπ Ελ Κααμπί έδειξε πως όσο ακόμα και σε μια τέτοια στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης, η ανθρωπιά μπορεί να επικρατήσει. 

Ο φορ του Ολυμπιακού σκόραρε, σηκώθηκε, κοίταξε κατάματα την αντίπαλη κερκίδα και σχημάτισε με τα χέρια του το γράμμα «Μ», λόγω του αδικοχαμένου Μιχάλη. Ενδεχομένως να το έκανε και για το Μαρόκο, τον τόπο καταγωγής του. Εκεί που πριν λίγες ημέρες ο "Εγκέλαδος" έκανε το φονικό πέρασμά του. Οι περισσότεροι μπορεί να μην το κατάλαβαν, αρκετοί όμως ήταν εκείνοι που βλέποντας την κίνηση εκείνου που μόλις είχε σκοράρει σε βάρος τους, να σηκώσουν τα χέρια και να τον χειροκροτήσουν.

Λίγες στιγμές αργότερα από το «Μ», ο Ελ Κααμπί σχηματίζει ξανά με τα χέρια του, την καρδιά αυτή τη φορά, χαμογελά στην κάμερα και μας αναγκάζει να βουρκώσουμε. Και να χειροκροτήσουμε.

Τελικά η ανθρωπιά υπάρχει, ακόμα και σε στιγμές που δεν το περιμένουμε. Είναι στιγμές που ένας πανηγυρισμός, μια φάση εκτός των βασικών στιγμιοτύπων που μπορεί να χαρακτηρίσει έναν αγώνα, διώχνοντας (έστω και για λίγο) την έχθρα από γήπεδο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved