associated press Σε μια στιγμή «ταπεινοφροσύνης», ο Κριστιάνο αποθεώνει τον εαυτό του

Τώρα που ετοιμάζεται να κρεμάσει τα παπούτσια του, θα «δώσει ψωμάκι» ως σχολιαστής.

Την ημέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ρίξει τίτλους τέλους σε μία σπουδαία καριέρα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Θα είναι πολυεκατομμυριούχος, θα έχει κατακτήσει -σχεδόν- κάθε τίτλο εκεί έξω (λογικά εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο), θα έχει σπάσει πολλά ρεκόρ και θα έχει διχάσει τον κόσμο. Διότι ο Πορτογάλος superstar είναι μία περίεργη περσόνα. Συμβαίνει αυτό με τους σπουδαίους στο είδος τους.

Κακά τα ψέματα. Ο CR7 είναι αθληταράς. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Έχει δουλέψει όσο λίγοι ώστε να φτάσει και να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο. Ωστόσο τον χρόνο δεν τον κέρδισε κανείς. Ίσως ο Brad Pitt και ο Tom Cruise, αλλά ας μην πάρουμε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω από τον Κριστιάνο. Παρότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσει αυτές τις γραμμές, δε θα εκτιμούσε κάτι τέτοιο.

 

 

Ο Κριστιάνο, λοιπόν, ποντάρουμε πως θα μείνει στην επικαιρότητα. Του αρέσει η έκθεση. Του αρέσει να προκαλεί. Οπότε παίρνουμε το ρίσκο και αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, μία καριέρα ως σχολιαστής θα είναι η δουλειά που θα του ταίριαζε. Μην περιμένεις να τον δίνεις στο πάνελ της Σταματίνας Τσιμτσιλή, δίπλα στον Δημήτρη Παπανώτα αλλά ο άνθρωπος το έχει. Συνέβη μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Αλ Νασρ κόντρα στη Θέλτα. Εκεί πήρε το μικρόφωνο και έκανε ξεκάθαρο πως το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι ποιοτικότερο από το αντίστοιχο του MLS (εκεί όπου θα συνεχίσει τυχαία την καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι) και αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

 

 

 

«Μου άσκησαν κριτική όταν ήρθα εδώ, αλλά τι συμβαίνει τώρα; Η απόφασή μου να πάω στην Σαουδική Αραβία ήταν 100% κρίσιμη ώστε να έρθουν τοπ παίκτες στο πρωτάθλημα. Είναι γεγονός αυτό. Όταν πήγα στην Γιουβέντους, η Serie A ήταν νεκρή και μετά αφότου υπέγραψα... αναγεννήθηκε. Οπουδήποτε πάει ο Κριστιάνο δημιουργεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μέσα σ' ένα χρόνο η Σαουδική Αραβία θα ξεπεράσει την τουρκική και την ολλανδική λίγκα. Το πρωτάθλημά της είναι καλύτερο του MLS. Οι παίκτες που φτάνουν εδώ δεν είναι σαν εκείνους που ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA. Ο Ζόταν και ο Ρούμπεν Νέβες είναι νέοι παίκτες.

Δεν πρόκειται να επιστρέψω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η πόρτα είναι εντελώς κλειστή. Είμαι 38 ετών, επίσης το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει χάσει πολύ ποιότητα... η μόνη που αξίζει είναι η Premier League, είναι πολύ μπροστά από τις άλλες λίγκες».

 

 

Οπουδήποτε πάει ο Κριστιάνο, είπε για τον εαυτό του, δημιουργεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τον αγάπησα. Είπαμε γεννημένος για superstar. Βέβαια για την ιστορία, η Αλ Νασρ έφαγε 5 μπαλάκια από την ισπανική Θέλτα, οπότε μάλλον θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα ώστε το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας να φτάσει εκείνο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved