ΙΝΤΙΜΕ Για αυτό μας αρέσουν τύποι όπως ο Τσιμίκας

Ένα μόνιμο χαμόγελο και μια ταπεινή μορφή ανθρώπου. Αυτό που έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμασταν την χτεσινή press conference που οργάνωσε η PROSPORT στον πολυχώρο Atraktos για να καταλάβουμε το ποιόν και τη διαφορετική πάστα ανθρώπου που είναι φτιαγμένος ο Κώστας Τσιμίκας. Για την ποδοσφαιρική του αξία δεν τίθεται κάποιο θέμα, άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς για να τη σχολιάσουμε από τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ δεν τον αφήνει να κουνήσει ρούπι από τη Λίβερπουλ.

 

 

Μέσα σε μια εκδήλωση αποκλειστικά αφιερωμένη στην πορεία του από την ξενιτιά στην Έσμπιεργκ (Δανία) και την Βίλεμ (Ολλανδία), την καθιέρωση στον Ολυμπιακό, την μεταγραφή στη Λίβερπουλ, την Εθνική Ελλάδος, ύστερα στις πλάκες με τους κολλητούς του στο Μέρσεϊσαϊντ -τον Τιάγκο Αλκάνταρα τον εκθείασε- τα προϊόντα που πλέον θα φέρουν το όνομά του και τα NFT’s που έχουν σκοπό να κερδίσουν μέχρι και την Άπω Ανατολή, όποιος είδε τον χαμογελαστό τυπάρα (με σεβασμό πάντα στον Γιώργο Καραγκούνη που ήταν στην εκδήλωση) από τις Σέρρες σίγουρα ένιωσε ένα ευχάριστο vibe.

 

Με μία λέξη: ταπεινότητα

Στον κόσμο της προβολής, ιδιαίτερα της εποχής μας με τα social media, ακόμα και τις καλύτερες προθέσεις να έχεις δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα ταπεινός σε κάθε σου κίνηση. Καμιά φορά αυτό πρέπει να είναι έμφυτο μέσα σου.

Για τον «Greek Scouser» των φίλων της Λίβερπουλ φαίνεται δεν αποτελεί πρόβλημα και βγαίνει προς τα έξω σε κάθε του κίνηση. Είτε κάνει πλάκα με τους συμπαίκτες του, είτε αγωνίζεται, είτε απλά μιλάει (με σεβασμό πάντα) στον Τύπο. Σίγουρα διαθέτει χιούμορ, αλλά ξέρει ποιο είναι το όριο ανάμεσα στο χιουριστικό και το ξεκαρδιστικό. Δεν επιζητάει την προβολή αλλά την κερδίζει με την ταπεινότητα, την ευγένεια και την συμπεριφορά του.

Όπως μάθαμε άλλωστε από κάποιον δημοσιογράφο, όταν έπαιζε ακόμα στον Ολυμπιακού και έβγαιναν οι συμπαίκτες του από το γκαράζ του Γηπέδου Καραϊσκάκη με τα ακριβά τους αμάξια, εκείνος οδηγούσε το μικρό «Κατσαριδάκι» του και το απολάμβανε.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν με αγγίζουν τα αμάξια, στην τελική υπάρχουν τα όρια ταχύτητας. Είτε οδηγώ το πιο γρήγορο ή το πιο αργό, δεν θα μπορούσα να τρέξω πάνω από 80 km/h» ήταν τα λόγια μιας από τις πολλές ταπεινές απαντήσεις που έδωσε χτες.

 

 

Δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα αγωνιζόταν στην Ελλάδα, ούτε το ότι τα κατορθώματά του με τη Λίβερπουλ και την Εθνική Ομάδα κάνουν την Ελλάδα να φαίνεται καλύτερη στο εξωτερικό, ο Κώστας Τσιμίκας είναι από εκείνα τα αυτόφωτα πλάσματα που σε κάνουν να τον συμπαθείς ακόμα και αν δεν τον έχεις γνωρίσει ποτέ.

Ένας τύπος που θα ήθελες πολύ να έχεις για κολλητό, για ξάδερφο, για συνάδελφο ή έστω για να του λες ένα «γεια» πριν πας στη δουλειά σου κάθε μέρα. Ένα μόνιμο χαμόγελο που δεν το φθονείς, το θαυμάζεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved