Πώς να μην την «πάθεις» με το κινητό σου όπως την «έπαθε» ο Τανιμανίδης

Αν οι γονείς σου, οι κολλητοί σου και η κοπέλα σου σε «κράζουν» διότι όπου πας και όπου σταθείς έχεις το smartphone στα χέρια, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Όχι, δεν έχεις «κόλλημα» με τα social media, ούτε παίζεις συνεχώς online  παιχνίδια (να τα λέμε κι αυτά) απλά θέλεις να τα κάνεις όλα με το κινητό σου και όταν γράφουμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ: Από την ενημέρωση σου μέχρι τις τραπεζικές συναλλαγές, τις αγορές σου και ό,τι άλλο -προσωπικό ή επαγγελματικό- χρειάζεσαι ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το ζήτημα είναι πως σε πολλές περιπτώσεις, η ομολογουμένως δικαιολογημένη αυτή αφοσίωσή σου στο smartphone ενδέχεται να σε οδηγήσει σε μπελάδες. Διότι μπορεί να νομίζεις ότι είσαι πολύ έξυπνος για να την «πατήσεις», όμως, αδερφέ μου, πίστεψέ μας, στον κόσμο του Διαδικτύου μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω. Δες απλώς πώς θα μπορούσε να την «πάθει» ο Σάκης Τανιμανίδης στο Instagram. Η περίπτωση του Σάκη είναι ένα «πάθημα» που μπορεί να σου γίνει «μάθημα» και στάθηκε η αφορμή να γράψουμε σήμερα αυτό εδώ το άρθρο.

Είτε χρησιμοποιείς το Instagram είτε όχι, πιθανότατά άκουσες ή διάβασες κάπου για τον τύπο με το μουστάκι που «χάκαρε» τον λογαριασμό του Τανιμανίδη στη γνωστή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Όταν ο ίδιος τύπος εμφανίστηκε και στο προφίλ της Δούκισσας Νομικού στο Instagram, τότε τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται.

photo 2

Γέλια και ποικίλα σχόλια «έδιναν και έπαιρναν» στο δικό μας γραφείο. «Καλά ρε φίλε, μα να την “πατήσει” έτσι ο Σάκης;», «Εντάξει, είδες τον τύπο με το μουστάκι; Δεν υπάρχει!», «Μα να μην προσέξουν καθόλου; Πώς την “έπαθαν” έτσι;». Ναι, παιδιά την «έπαθαν», όπως μπορεί να την «πάθω» κι εγώ και εσύ και όλοι που χρησιμοποιούμε τα smartphone χωρίς να λαμβάνουμε τα μέτρα μας!

Νομίζεις ότι σερφάρεις ξέγνοιαστα και ξαφνικά την «παθαίνεις» ή στην περίπτωση που δεν την έχει «πάθει» ήδη, το σίγουρο είναι ότι γνωρίζεις κάποιον που είχε μια αρνητική εμπειρία στο Διαδίκτυο και ίσως έχασε προσωπικά στοιχεία ή χρήματα. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι που μπορείς να μάθεις από την ιστορία του Σάκη είναι ότι στο Διαδίκτυο μπορεί ο οποιοσδήποτε να προσποιηθεί ότι είναι εσύ ακόμα και από το κινητό σου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αν θέλεις να γίνεις το 2018 το υπεύθυνο άτομο (που λες σε όλους ότι είσαι), τότε πρέπει να δεις τι θα κάνεις με το κινητό σου.

Αν αναρωτιέσαι τι έγινε τελικά με τον Σάκη και τη Δούκισσα, έχουμε την απάντηση. Ο τύπος με το μουστάκι και τα post που έκανε ήταν όλα μέρος μιας «έξυπνης»  ενέργειας της COSMOTE. Και κάνουμε λόγο για μια «έξυπνη» ενέργεια διότι αξίζει να ομολογήσουμε ότι όχι μόνο μας έκανε να «ψαρώσουμε» αλλά την ίδια ώρα μας βοήθησε να θυμηθούμε και να μάθουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν σερφάρουμε ή κάνουμε κάθε είδους συναλλαγές από το κινητό μας.

Αν θέλεις, λοιπόν, να προστατέψεις το κινητό σου και να μην την «πάθεις» σαν τον Σάκη, πιάσε το smartphone σου και κάνε ένα «κλικ» εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved