COSMOTE HISTORY HD: Πρεμιέρα για τα νέα ντοκιμαντέρ

Τα μυστικά του Ολύμπου», «Άμαξες της Ντάπιας» και «Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι».

- Νέες συμπαραγωγές της COSMOTE TV

- Νέα επεισόδια για τη «Μηχανή του Χρόνου» και τη σειρά «Η φωνή των αγαλμάτων»

Το COSMOTE HISTORY HD υποδέχεται τον Απρίλιο με τρεις πρεμιέρες ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Ειδικότερα, οι τηλεθεατές του καναλιού θα ανακαλύψουν «Τα μυστικά του Ολύμπου», θα περιπλανηθούν με τις «Άμαξες της Ντάπιας» στο νησί των Σπετσών και θα μάθουν για το Μεσολόγγι μέσα από το νέο επεισόδιο της σειράς «Τόποι του Ελληνισμού», ανήμερα της επετείου για την ηρωική έξοδο. Το ταξίδι στην Ιστορία θα πλαισιωθεί με νέα επεισόδια των σειρών παραγωγής COSMOTE TV «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο και «Η φωνή των αγαλμάτων» με τον Γιώργο Λιάνη.

 

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα on demand.

 

Τα μυστικά του Ολύμπου

Μία ομάδα επιστημόνων εξερευνά τον Όλυμπο με επικεφαλής τον Μάικ Στύλλα, γεωλόγο, ειδικό στα αρχαία κλίματα και έμπειρο ορειβάτη. Στα 2.700 μέτρα η ομάδα αποκαλύπτει μια νέα ανάγνωση του βουνού, μέσα από την εξερεύνηση  κλιματικών γεγονότων, ενώ παράλληλα αναζητά εξηγήσεις για αρχαίους μύθους.  

Πρεμιέρα: Πέμπτη 18/4, 21:00

Άμαξες της Ντάπιας

Μέσα από τα μάτια των αμαξάδων των Σπετσών, ξετυλίγεται η ιστορία ενός επαγγέλματος που τείνει να εξαφανιστεί και αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Παράλληλα, μέσα από αφηγήσεις και εικόνες, αναδεικνύεται το πανέμορφο περιβάλλον των Σπετσών.

Πρεμιέρα: Κυριακή 28/4, 21:00

Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι

Μέσα από τεκμήρια και αφηγήσεις, η σειρά ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων αναδεικνύει τα μεγάλα και τα μικρά γεγονότα που συνθέτουν τη μοναδική ιστορία της πόλης του Μεσολογγίου, ενώ φωτίζει την ανεκτίμητη δράση σημαντικών Μεσολογγιτών.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 10/4, 21:00

 

Μηχανή του Χρόνου

Στο καθιερωμένο ραντεβού της Δευτέρας με τους τηλεθεατές του COSMOTE HISTORY HD, η «Μηχανή του Χρόνου» θα ρίξει φως σε νέες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Την Δευτέρα 1/4 στις 21:00 η εκπομπή θα ασχοληθεί με την καταστροφή των Ψαρών, ενώ στα επόμενα επεισόδια θα συνεχίσει με τους Τσάμηδες (Δευτέρα 8/4, 21:00), την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 (Δευτέρα 15/4, 21:00) και τον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο που ανήκε στις μακροβιότερες αυτοκρατορικές δυναστείες (Δευτέρα 22/4, 21:00).

Η φωνή των αγαλμάτων

Η σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που δίνει «φωνή» σε αγάλματα σπουδαίων προσωπικοτήτων που διαμόρφωσαν την ελληνική παράδοση, συνεχίζεται. Την Κυριακή 7/4 στις 21:00 θα «μιλήσουν» τα αγάλματα των Ανδρέα Κάλβου, Διονύσιου Σολωμού και Κωστή Παλαμά, ενώ την επόμενη εβδομάδα (Κυριακή 14/4, 21:00), η σκυτάλη θα δοθεί στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Την Κυριακή 21/4 (21:00), η εκπομπή θα ρίξει αυλαία με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στους Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσο.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved