5 λόγοι που ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη θα σου μείνει αξέχαστο

Η Βαρκελώνη θεωρείται από πολλούς μία τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.

Καθημερινά, έρχονται στην πόλη τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν γεμάτοι ενθουσιασμό για να ανακαλύψουν τις ομορφιές της. Η εξαιρετική της αρχιτεκτονική, η πανέμορφη γοτθική συνοικία και φυσικά η ομάδα της Μπαρτσελόνα δεν απογοητεύουν τις προσδοκίες κανενός.

Μέσα από το παρακάτω άρθρο, θα αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους η πόλη της Βαρκελώνης, έχει να δώσει κάτι σε οποιονδήποτε την επισκεφτεί. Εν συντομία, τα αριστουργήματα του Γκαουντί, η παραλία της Μπαρτσελονέτα αλλά και το κάστρο του Μοντζουΐκ, αποτελούν μόνο κάποια από τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατά της.

 

Η παραλία της Μπαρτσελονέτα

Ξεκινάμε από τη γειτονιά της Μπαρτσελονέτα, η οποία βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Η περιπλάνηση στη συγκεκριμένη γειτονιά, θα σας δώσει την εντύπωση ότι βρίσκεστε στην αυθεντική Βαρκελώνη, αφού είναι μία από τις παραδοσιακές περιοχές της πόλης.

Βεβαίως, το αποκορύφωμα αυτής της περιοχής αποτελεί η ατελείωτη αμμώδης παραλία της. Εκεί, θα συναντήσετε ανθρώπους να κολυμπούν ή να κάνουν τη βόλτα τους, έχοντας θέα μία ατέλειωτη σειρά από φοίνικες, σε συνδυασμό με τους σύγχρονους ουρανοξύστες, οι οποίοι απλώνονται κατά μήκος της ακτογραμμής.

Φυσικά, από την παραλία δεν λείπουν τα παιχνίδια και τα αθλήματα. Μπορείς να δεις τουρίστες, αλλά και ντόπιους, να παίζουν βόλεϊ ή να τρέχουν κατά μήκος της παραλίας. Τέλος, εάν είσαι φαν της γυμναστικής, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Nike training outdoor project, που αποτελεί πόλο έλξης κάθε ανθρώπου που αγαπά τη γυμναστική.

Με λίγα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι τα vibes από την παραλία της Μπαρτσελονέτα, θα σε κάνουν να νιώσεις λες και βρίσκεσαι στο Miami beach.

 

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα

Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει λόγος για συστάσεις, αφού η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα είναι μία από τις πιο διάσημες ομάδες του πλανήτη. Οπότε, όταν κλείσετε εισιτήρια για να έρθετε στην Βαρκελώνη, προσπαθήστε να είναι σε μία περίοδο που η ομάδα παίζει εντός έδρας.

Τα εισιτήρια για τους αγώνες, μπορείτε να τα βρείτε σε σχετικά καλές τιμές, σε σύγκριση με άλλες ομάδες τέτοιου επιπέδου, όπως για παράδειγμα η Παρί Σεν Ζερμέν. Αξίζει λοιπόν να πάτε να παρακολουθήσετε από κοντά την ομάδα, ακόμα και αν παίζει με ομάδα που την έχετε ακουστά μόνο από το πάμε στοίχημα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθούμε ότι πολύ καλή ατμόσφαιρα δημιουργείται και στο Palau Blaugrana, δηλαδή στο μπασκετικό γήπεδο της Μπαρτσελόνα. Οπότε, ρίξτε μία ματιά και στο μπασκετικό πρόγραμμα, ειδικά εάν είστε λάτρης της πορτοκαλί θεάς.

 

Τα κτίρια του Γκαουντί

Η αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης, είναι φημισμένη στα πέρατα της γης και ο λόγος πίσω από αυτό, είναι ο διάσημος αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί. Ο Γκαουντί, ο οποίος μεγαλούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει αφήσει το στίγμα του σε πολλά σημεία της πόλης της Βαρκελώνης.

Μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του, αποτελούν το Κάζα Μιλά, το Κάζα Μπατλό και το Κάζα Βισένς, μέσα από τα οποία επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης, μέχρι και τότε. Το αποκορύφωμα όμως της αρχιτεκτονικής του μαεστρίας, το συναντά κανείς στη Σαγράδα Φαμίλια. Έργο μάλιστα, που δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο και το οποίο προβλέπεται ολοκληρωθεί στην εκατοστή επέτειο από το θάνατό του, δηλαδή το 2026. Τελος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το πάρκο Γκιουέλ, που στην ουσία αποτελεί ένα πάντρεμα της φύσης με ακριβές κατοικίες.

 

Η γοτθική συνοικία

Η Βαρκελώνη, δε θα ήταν τόσο αγαπητή εάν δεν είχε την μαγευτική γοτθική συνοικία. Στην ουσία, η καρδιά της πόλης χτυπάει σε εκείνο το σημείο. Εκεί λοιπόν, θα συναντήσει κανείς αμέτρητα μαγαζιά για φαγητό, όπως τάπας και παέγια, αλλά και όμορφες παμπ για να πιει τεκίλα, σαγκριά και νόστιμα κοκτέιλ.

Η περιπλάνηση στη γοτθική συνοικία, θα είναι ίσως το κομμάτι του ταξιδιού που θα σου κλέψει την καρδιά. Και αυτό γιατί, τα στενά σοκάκια της με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους, θα σου δώσουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάποια άλλη εποχή. Η περιοχή αυτή, περιλαμβάνει αξιοθέατα όπως ο Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης, η Παναγία της θάλασσας, αλλά και τον άκρως τουριστικό δρόμο, Λα Ράμπλα.

 

Το κάστρο του Μοντζουΐκ

Ο λόφος του Μοντζουΐκ, βρίσκεται κοντά στην πόλη και αξίζει να τον επισκεφτεί κανείς για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Αρχικά, εκεί είναι χτισμένο το κάστρο, το οποίο αποτελεί σύμβολο για την ιστορία της Καταλονίας. Το κάστρο είναι επισκέψιμο καθημερινά και προσελκύει πλήθος τουριστών. Εκτός από την ομορφιά του, η οποία σε κερδίζει με από την πρώτη ματιά, το σημείο προσφέρει ίσως την καλύτερη θέα προς την πόλη της Βαρκελώνης.

Ανεβαίνοντας στο κάστρο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ το οποίο θα σας ανεβάσει εκεί, ξεκούραστα, ενώ ατενίζετε την υπέροχη θέα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας, στο οποίο μπορείς να βρεις συλλογές από τη ρομανική τέχνη αλλά και έργα του δικού μας, Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Το κτήριο του μουσείου από μόνο του, είναι ένα κόσμημα το οποίο θα σου θυμίσει λίγο από τη λάμψη της Ρώμης. Η περιοχή έχει ακόμα πολλά να προσφέρει, αφού λίγο παρακάτω από το μουσείο, θα βρει κανείς τα διάσημα πολύχρωμα σιντριβάνια, μπροστά από τέσσερις αρχαιοελληνικούς κίονες.

 

Συμπέρασμα

Η Βαρκελώνη, σαν τουριστικός προορισμός, προσφέρει αμέτρητες επιλογές και είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμα και τους τουρίστες με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Όντας μία πόλη που έχει πληθυσμό κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια, είναι λογικό ότι έχει πολλά διαφορετικά σημεία να επισκεφτεί κανείς. Τα βασικά χαρακτηριστικά της, αποτελούν το νόστιμο φαγητό της και οι άπειρές επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση. Στα παραπάνω μάλιστα έρχεται να προστεθεί το εξαιρετικό της κλίμα, αφού είναι μία από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης, γεγονός που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα πέσει κανείς πάνω σε βροχοπτώσεις.

Η μεγάλη της έκταση, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αμέτρητα αξιοθέατα, που ταιριάζουν με τις επιθυμίες του καθενός. Από γνήσια ισπανικά στενάκια μέχρι και σύγχρονα κτίρια. Τα κορυφαία αξιοθέατα που έχει να προσφέρει, είναι τα κτίρια-έργα του Γκαουντί, τα όμορφα στενά της γοτθικής συνοικίας και το περίφημο κάστρο στο λόφο Μοντζουΐκ. Άλλο ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι η παραλία της Μπαρτσελονέτα, όπου μεταξύ άλλων θα διαπιστώσει τον όμορφο τρόπο ζωής των κατοίκων της. Τέλος, ένας αγώνας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα, δεν πρέπει να λείπει από την λίστα κανενός, ειδικά εάν αγαπά το ποδόσφαιρο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved