Τέσσερα βιβλία από τον Usain Bolt για να φτιάξεις ψυχολογία νικητή

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έχει να σου δείξει το δρόμο προς την κορυφή. 

Για να φτάσεις στην κορυφή, χρειάζεται και ψυχολογία νικητή και αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται τόσο απλά, χρειάζεται κόπο και προσπάθεια για να έχεις αυτό το mindset. Δεν είναι ένα ακόμη επίτευγμα, είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός στον τρόπο σκέψης που αλλάζει. Όταν έχεις νοοτροπία νικητή ακόμη και να χάσεις τότε θα νικήσεις την επομένη φορά. Και ποιος ξέρει καλύτερα από νίκες αν όχι ο Usain Bolt; Παραθέτουμε τις προτάσεις του για βιβλία για να φτάσεις στην επιτυχία. Πάμε να τα δούμε και να βοηθήσουμε και εσένα και εμάς να φτιάξουμε ψυχολογία.

1. Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή- Dan Millman

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία του ίδιου του συγγραφέα και ουσιαστικά περιγράφει τις εμπειρίες του αθλητή και νικητή χρυσών μεταλλίων Dan Millman μετά την συνάντησή του με έναν δάσκαλο της ζωής που ο ίδιος ονόμαζε (και ακόμα ονομάζει) Σωκράτη. Το βιβλίο είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν τη ζωή τους ξεκινώντας από τον εαυτό τους.

Ο Hunter S. Thompson, οι επιστολές και ο αργός θάνατος μιας έντυπης αλήθειας

2. Διώξτε το άγχος και την μελαγχολία- Joseph J. Luciani

Το άγχος είναι φυσικός μηχανισμός που μας βοηθά στην επιβίωση. Το υπερβολικό άγχος και κυρίως για ασήμαντα πράγματα μπορούν να μας κάνουν να φύγουμε από τον στόχο μας. Φαντάσου, το άγχος που έχουν οι αθλητές και την προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις των ασκήσεων. Όπως και να ’χει σε όποια κατηγορία επαγγέλματος και να βρίσκεσαι, θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος σου.

Πώς θα διαβάσεις φέτος περισσότερα βιβλία από κάθε άλλη χρονιά

3. The Subtle Art of Not Giving a F*ck- Mark Manson

Δεν είναι τυχαία ένα από τα best seller. Το βιβλίο αυτό σου διδάσκει πώς να μην νοιάζεσαι για τίποτα ή διαφορετικά να νοιάζεσαι μόνο για αυτά που σε ενδιαφέρουν. Λειτουργεί ως ένα «χαστούκι» για ναα αλλάξουμε τη ζωή μας. Μία παρακίνηση για να έχεις τη ζωή που θέλεις χωρίς τη γνώμη των άλλων.

4. Ο Αλχημιστής- Paulo Coelho

Ένα βιβλίο το οποίο παραμένει διαχρονικό μέσα στον χρόνο. Δημοσιεύτηκε το 1988 και λογικά έχει διαβαστεί από όλους τους ανθρώπους που έχουν κάνει επιτυχία. Φαντάσου ακόμα και σήμερα θεωρείται από τα κορυφαία βιβλία εκεί έξω. Όλοι μας έχουμε στόχους και όνειρα που κυνηγάμε. Μέσα στον δρόμο μας μέχρι να τα πετύχουμε κρύβονται διδάγματα για την ίδια την ζωή. Ο Paulo Coelho έχει πάντα τον δικό του τρόπο στα πράγματα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved