5 vegan spots για να βρεις τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα

Μήπως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις vegan μουσακά;

New Year's resolution ή πολύ πιο απλά νέα ξεκινήματα με την καινούργια χρονιά. Ό,τι και αν σκέφτεσαι για το νέο έτος ίσως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, δηλαδή κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και να κάνεις παράλληλα και αποτοξίνωση από το κρέας. Για αυτό σκεφτήκαμε να φτιάξουμε την παρακάτω λίστα, όπου θα βρεις μερικά από τα αγαπημένα μας vegan στέκια για να κάνεις το Dry January και το Veganuary πραγματικότητα. Πάμε να δούμε πού θα βρεις πραγματικά νόστιμα plant based πιάτα για να ξεκινήσει καλά η χρονιά.

 4 καφέ-βιβλιοπωλεία που μας εμπνέουν για διάβασμα και καφέ

 

 

Ηoly Llama

Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια στο κέντρο της Αθήνας και αυτό γιατί εδώ θα βρεις το πιο νόστιμο plant based πρωινό και all day brunch με λιχουδιές και προϊόντα viennoiseri. Τα προϊόντα είναι χειροποίητα και στόχος του Holy Llama είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία και όχι απλά ένα σνακ. Ανάμεσα στα άλλα θα βρεις φρεσκοψημένες, αλμυρές, χειροποίητες πίτες, τάρτες και σφολιάτες που ακολουθούν έναν πολύ βασικό κανόνα: αυτόν της εποχικότητας.
Νίκης 23, Αθήνα, τηλ. 210 3318913 και Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Υμηττός τηλ. 210 7626078

 

 

Veganaki

Στο Veganaki μπορείς να πας για φαγητό ή για καφέ. Ένας χώρος που είναι πάντα ανοιχτός από το πρωί μέχρι το βράδυ εορτές και αργίες. Εδω μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα γεύμα, να πιεί  καφέ, να συναντήσει ένα φίλο ή να δουλέψει με το laptop του. Στο Veganaki όλα είναι χειροποίητα, δεν χρησιμοποιείται τίποτα έτοιμο ή επεξεργασμένο. Όλα ετοιμάζονται στο μαγαζί, όπου χρησιμοποιούνται υλικά από την φύση τους που δεν περιέχουν γλουτένη. Θα βρεις επίσης ελληνική κουζίνα όπως είναι οι vegan εκδοχές ενός παστίτσιου και ενός μουσακά.
Αθανασίου Διάκου 38, Αθήνα, τηλ. 210 9244322

 

 

Τρεις λαλούν

Στην κεντρική πλατεία στο Γκάζι, δίπλα από την Τεχνόπολη σε απόσταση αναπνοής από την στάση του μετρό Κεραμεικός θα βρεις το Τρεις Λαλούν. Ιδανική πρόταση για εσένα που επιθυμείς ένα all day χορτοφαγικό/vegan εστιατόριο. Στο Τρεις Λαλούν σκέφτηκαν τη δημιουργία ενός εστιατορίου με αμιγώς plant based πιάτα. Μέσα στον κατάλογο θα βρεις meat free γύρο χειροποίητο σε πίτα με τα υλικά της επιλογής σου. Επίσης, θα βρεις plant based nuggets σε πίτα για να τα γευτείς με τα δικά σου υλικά. Μία ακόμη πρόταση είναι το λουκάνικο σόγιας σε πίτα.
Περσεφόνης 19, Κεραμεικός, τηλ. 210 3459977

 

Αvit

Κατέβουμε νότια αυτή την φορά σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Συγκεκριμένα, πάμε στο Αvit που υπάρχει στην Γλυφάδα από τον Οκτώβριο του 2018, όπου οι ιδιοκτήτες του το δημιούργησαν για να μοιραστούν την αγάπη τους για τον καλό καφέ και τη vegan διατροφή. Eδώ όλα είναι χειροποίητα και σπιτικά, όπως τα ψωμιά, οι σάλτσες, το γιαούρτι, η γκρανόλα. Εδώ θα μπορέσεις να γευτείς vegan ζύμη κρουασάν, vegan bacon με αβοκάντο, τομάτα και βιολογικά πράσινα φυλλώδη, αλλά και sandwich tofu με τυρί κρέμα: brioche σε φέτες με καπνιστό tofu, τυρί κρέμα, ντομάτα και πράσινα φυλλώδη.
Μαραγκού 19, Γλυφάδα, τηλ. 210 8949381

 

 

The Vegan Vandal

Στο Παγκράτι θα βρεις το Vegan Vandal, όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, ποτά, καθώς και vegan γλυκά, burgers και σνακ. Ανάμεσα στα άλλα μπορείς να φας χορταστικά, καθώς θα βρεις κυπριακή πίτα χειροποίητη με μελιτζανοκεφτέδες, sauce πιπεριάς φλωρίνης, sauce γιαουρτιού με δυόσμο και μαϊντανοσαλάτα. Από τα highlights είναι η λαδόπιτα Ρόδου με πατάτα, όπου είναι ζύμη ροδίτικης λαδόπιτας γεμιστή με πατάτα, αρωματικά, ινδικά μπαχαρικά, ψημένη στο μαντέμι. Συνοδεύεται από sauce γιαουρτιού. Μπορείς ακόμη να δοκιμάσεις crispy cauli sandwich με τραγανές μπουκιές παναρισμένου κουνουπιδιού με sauce μουστάρδας, πίκλα αγγουριού, ντομάτα και iceberg.
Αμύντα 15, Παγκράτι, τηλ. 210 7214003

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved