4 καφέ-βιβλιοπωλεία που μας εμπνέουν για διάβασμα και καφέ

Για διάβασμα, καφέ και για ποτό. 

15 SHARES

Επιμέλεια: Δέσποινα Λάνου

Eίμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου και βάσει καιρού θα αναζητήσουμε περισσότερη ζεστασιά και χαλάρωση, παρά βόλτες και έξαλλες δραστηριότητες. Άλλωστε η χαμηλότερη θερμοκρασία, συνδυάζεται υπέροχα με τα υπόλοιπα «κομμάτια» της εποχής, όπως είναι τα βιβλία και ο ζεστός καφές. Μία από τις αγαπημένες συνήθειες κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες είναι το διάβασμα ενός βιβλίου σε ένα βροχερό σκηνικό για τους πιο ρομαντικούς και ανεξαρτήτως καιρού για τους πιο κλασικούς. Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις, μπορούμε να σε βοηθήσουμε για να βρεις τα μέρη που μπορείς να πας, να διαβάσεις το βιβλίο σου και να μετατρέψεις μία συνηθισμένη έξοδο για καφέ σε εμπειρία. Είναι μία ωραία πρόταση να εξερευνήσεις ένα βιβλιοπώλειο και στη συνέχεια να απολαύσεις τον καφέ σου και όχι μόνο. 

Little Three Books

Πέντε λεπτά από το σταθμό του μετρό της Ακρόπολη, στην οδό Καβαλλότι θα βρεις το Little Three Books. Ο χώρος λειτουργεί ως βιβλιοπωλείο ενώ είναι παράλληλα και καφετέρια. Μπαίνοντας στο μαγαζί θα δεις τα ράφια που έχουν τεράστια ποικιλία από βιβλία, όπου τα περισσότερα είναι προς πώληση, ωστόσο υπάρχει μια γωνία-δανειστική για να εξερευνήσεις. Η ιδέα είναι πολύ απλή, κατεβαίνεις στο κέντρο και μαζί με τον καφέ, μπορείς να βρεις κάτι και για φαγητό.

Καβαλλότι 2, Ακρόπολη, 210 9243762

Zatopek

Στην Καλλιθέα θα βρεις αυτό το καφέ-βιβλιοπωλείο που θα σου θυμίσει μέρη του εξωτερικού. Ατμοσφαιρικός χώρος για να χαθείς μέσα στα βιβλία και να διαβάσεις. Είναι ένα κλασικό βιβλιοπωλείο με όλες τις πρόσφατες εκδόσεις. Όλα τα βιβλία είναι προς πώληση και υπάρχουν τραπέζια όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να ξεκινήσεις να κάνεις συζητήσεις σχετικά με τα βιβλία της επιλογή σου. Σε σχέση με το φαγητό θα βρεις μικρά πιάτα και σνακ για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, όπως σάντουιτς, γλυκά και κρουασάν, αλλά και πλατό τυριών για το κρασί ή το ποτό σου.

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ. 211 7351013

Booking Hill

Ένας βιβλιοκόσμος έχει ανοίξει στη Δάφνη και είναι το ιδανικό σημείο για να μεταφερθείς σε έναν άλλον χωροχρόνο. Τα χρώματα και τα αρώματα θα σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να είσαι στο σπίτι σου και έτσι δημιουργούνται οι ιδανικές προϋποθέσεις για να χαλαρώσεις. Στο Booking Hill, που είναι ανάμεσα στο υπερβατικό και στο πραγματικό πέρα από το ότι είναι βιβλιοπωλείο, θα μπορέσεις να δανειστείς βιβλία, να πιεις καφέ, να πιεις ποτό αλλά και να διαβάσεις αγοράζοντας ό,τι είναι της αρεσκείας σου.

Αγίας Βαρβάρας 66, Δάφνη, τηλ. 210 9701503

Adad Books

Μεταφερόμαστε στα Πετραλώνα και συγκεκριμένα σε ένα βιβλιοπωλείο με έμφαση στις εκδόσεις τέχνης. Το ονειρικό μέρος για όποιον αγαπάει τις τέχνες. Ταυτόχρονα, διατηρεί τα χρώματα και τα στοιχεία ενός παραδοσιακού καφενείου, μπορείς να πιεις τον καφέ και το κρασί σου και να κάθεσαι σε ξύλινες παραδοσιακές καρέκλες. Ένας συνδυασμός τέχνης με παράδοση, για να ξεφύγεις από τα τετριμμένα της πόλης.

Ανταίου 1, Πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα, 697 216 6281

15 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved