5 μαγαζιά για να βγεις στου Ψυρρή

Όχι, σήμερα δεν θα πάμε στα ταβερνάκια. 

Το Μοναστηράκι αποτελεί διαχρονικά σημείο συνάντησης. Συγκεκριμένα, εκεί, έξω από τον σταθμό του τρένου συνήθως ή σε περιμένει η παρέα σου ή την περιμένεις. Τώρα το σε ποια κατεύθυνση θα πας είναι άλλη συζήτηση, αλλά ας υποθέσουμε ότι θα πας προς Ψυρρή. Οι συστάσεις είναι περιττές, δεν χρειάζεται να αναφέρω ούτε την ιστορία, ούτε τη δημοτικότητα της περιοχής. Ωστόσο, θα ήθελα να το δούμε διαφορετικά, να επιλέξουμε να πάμε σε μαγαζιά που συνιστούν διαφορετικές προτάσεις για την περιοχή. Προτάσεις, που όταν λες Ψυρρή δεν είναι η κλασική εικόνα που θα σκεφτείς.

 

 

Τράγος

Μία πρόσφατη άφιξη στη γειτονιά του Ψυρρή και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αναργύρων. Ο Τράγος «ήρθε και έδεσε» με την περιοχή, αφού τα συνδυάζει όλα: καφενείο, εστιατόριο και bar και ως σήμα-κατατεθέν έχει μία ανθρωπόμορφη φιγούρα τράγου. Πηγαίνοντας το πρωί θα βρεις ελληνικό καφέ και ενδιαφέρουσες προτάσεις για brunch. Από την άλλη το βράδυ θα βρεις signature κοκτέιλ, κλασικά ποτά σε παραλλαγές, κυρίως πιάτα για φαγητό, αλλά και καλό bar food με mini burgers από προβατίνα και minitacos.
Πλατεία Αγίων Αναργύρων, τηλ. 2103231011

 

 

Ζampano

Στη Σαρρή, υπάρχει ένα γωνιακό μαγαζί που prima vista καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει να πει. Το Zampano που διακρίνεται από την αγάπη του για την ιταλική κουλτούρα, είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας από την ομάδα του «City Circus». Εδώ, θα μπορέσεις να βρεις μια εκτενή λίστα με κρασιά με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Πέρα από τις προτάσεις για μεσημεριανό και βραδινό, το Ζampano φημίζεται για το brunch του. Επίσης, αν σου αρέσει η jazz, είσαι στο κατάλληλο σημείο.
Σαρρή 16, τηλ. 213 0233244

 

 

Juan Rodriguez

Εδώ συμβαίνει το παράδοξο, βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας και «ταξιδεύεις» σε εξωτικές τοποθεσίες. Με μαξιμαλιστικό χαρακτήρα και old fashioned αισθητική, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνεις ένα διάλειμμα από τις σκέψεις σου. Το πρωί θα βρεις προσεγμένο καφέ, όμως κατά τις βραδινές ώρες θα απολαύσεις και πραγματικά απολαυστικά κοκτέιλ. Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις για φαγητό finger food, αλλά και γιατί να μην δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό, όπως ταλιάτα μόσχου με δωδεκάνησο μοσχαράκι, μανιτάρια πλευρώτους, μελιτζάνα, κολοκύθι και πιπεριές πολύχρωμες.
Παλλάδος 3, τηλ. 210 3224496

 

Foundry

Ένας πραγματικός κήπος στην καρδιά της Αθήνας, αφού έχει πάνω από τριάντα διαφορετικά είδη φυτών, δέντρα και βότανα και έχει θέα στην Ακρόπολη. Στον κατάλογο, θα βρεις επιλογές από μικροζυθοποιίες και μικρά ελληνικά οινοποιεία. Επίσης, θα βρεις χειροποίητη πίτσα, ναπολιτάνικου στιλ και signature cocktails. Ένας μικρός οικολογικός παράδεισος «κρυμμένος» στου Ψυρρή.
Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ. 211 1824604

 

Minu

Μία διαφορετική πρόταση για να πας στου Ψυρρή, ένα concept store που τα έχει όλα: φυτά, έπιπλα, καφέ και brunch. Ένα living store που μπορείς να ψωνίσεις, αλλά και να απολαύσεις καλό καφέ. Ο χώρος του Minu αποτελεί σημείο γνωριμίας με καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί και να δημιουργεί μοναδικές γευστικές εμπειρίες για όλες τις περιστάσεις. Στον χώρο του Minu ανάμεσα στα φυτά, τα λουλούδια και τα αντικείμενα τέχνης, θα ανακαλύψεις τη γαστρονομική του ταυτότητα που βασίζεται στην εποχικότητα και το ευ ζήν.
Σαρρή 50, τηλ. 210 3232022

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved