11 ταβέρνες για να Tσικνίσεις αρχοντικά

Σε περίπτωση που σου κλέψανε την ψησταριά απ'το σπίτι.

Ακονίστε δόντια, μαχαίρια και δάχτυλα. Δεν κωλώνουμε. Πάμε με τρέλα να χορέψουμε στην κόλαση αγκαλιά με την χοληστερίνη.

Εδώ δεν υπάρχουν αναστολές, δεν υπάρχουν γκρίνιες, δεν υπάρχουν τύψεις. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα τιτανοτεράστιο γλέντι κρεατοφαγίας μέχρι να σκάσει το στομάχι. Βέβαια η καλύτερη πρόταση για τη μέρα είναι να αράξετε σπίτι και να κάνετε ένα μεγαλειώδες μπάρμπεκιου –για τσίκνα μέχρι να σβήσει το φεγγάρι.

Επειδή όμως μπορεί είτε να μη διαθέτετε ψησταριά (λάθος) είτε να μην προλαβαίνετε (κακώς) σας παρουσιάζουμε ένα ποτ-πουρί επιλογών για να λιγδώσετε καλά καλά το αντεράκι σας αυτή τη Πέμπτη. Απλά φροντίστε να κάνετε καμιά κράτηση γιατί αλλιώς σας βλέπουμε να μένετε με το αρνί στο χέρι.

Εμείς προτείνουμε αυτές τις 11 μάχιμες ταβέρνες για να σηκώσετε κούπα στο πρωτάθλημα κρεατοφαγίας. Περιμένουμε, βέβαια, να μοιραστείτε στα σχόλια τις γνώσεις σας για τους «ιδανικούς παίκτες» αυτής της μέρας -γιατί ως γνωστόν οι καλές ταβέρνες χωράνε παντού.

1. Για μπριζόλες λαιμού στον Βλάχο (Μελίσσια)

1.blaxos brizoles laimou

Ξεκινάμε την παρουσίασή μας με μία κλασική αξία των βορείων προαστίων. Γενιές και γενιές έχει μεγαλώσει ο «Βλάχος» με τα κρέατά του. Ειδική μνεία στις μαριναρισμένες μπριζόλες λαιμού, ζουμερές και τραγανές ταυτόχρονα, θα σε στείλουν μια βόλτα στον πλανήτη ευτυχία. Πρόσθεσε τώρα ότι σου τις σερβίρει σε μία «μοκέτα» από τηγανητές πατάτες και καταλαβαίνεις…

17ης Νοέμβρη 11 & Καραμανλή 1, Μελίσσια | Tηλ: 2106130672

 

2. Για μπριζολάκια στον Τέλη (Κουμουνδούρου)

2.telis

Λοιπόν όταν ακούς τη λέξη «μπριζολάκια» το μυαλό σου συμπληρώνει από μόνο του τη λέξη «Τέλης». Μιλάμε για ονοματεπώνυμο στο χοιρινό. Ακολουθεί το ίδιο λατρεμένο κόλπο με τον «Βλάχο» στο θέμα πατάτες. Ο δρόμος είναι μονόδρομος αν σε φέρει ο δρόμος σου εκεί: μπριζολάκια μέχρι να σου έρθει λιγοθυμία.

Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, Κέντρο | Tηλ: 2103242775

 

3. Για ατέλειωτα βραζιλιάνικα ψητά στο Maracana Grill (Καλλιθέα)

3.maracana

Ωπ, τι έχουμε εδώ; Έτσι για αλλαγή να παίξουμε λίγο «εξωτικά». Μη νομίζεις ότι σερβίρει το μαγαζί μπανάνες, παπάγιες και passion fruit. Οι φίλοι μας οι Βραζιλιάνοι τρελάινονται για κρέας. Μιλάμε για κανονική μανία όχι αστεία! Με είκοσι ευρώ μενού σου φέρνει συνολικά 10 διαφορετικά κρέατα. Και αν θες μπορείς να συνεχίσεις. Και να σκάσεις.

Κολοκοτρώνη 55 (από Θησέως 296), Καλλιθέα | Tηλ: 2109400801

 

4. Για παϊδάκι στον Τάσο (Αιγάλεω)

4.tasos paidakia

Εδώ πάμε σε πιο παραδοσιακές επιλογές για όλη την οικογένεια. Η ταβέρνα έχει και δικό της παιδότοπο, ιδανικό για «παρκάρισμα» των μικρών μας φίλων έτσι ώστε απερίσπαστοι να την πέσετε στα παϊδάκια –και να βγάζετε διάφορους κτηνώδεις ήχους καθώς ρουφάτε τα κόκκαλα και γλείφετε τα δάκτυλά σας.

Αιγίνης 9, Αιγάλεω | Tηλ: 2105616106

 

5. Για προβατίνα στα κάρβουνα στο Στέκι της Ροδόπολης

5.to steki ths rodopolis provatina

Ωχ μάνα μου… τι λουκούμι ήταν τούτο; Αυτές είναι οι ιαχές θριάμβου που ακούγονται σε αυτόν τον κάλτ χώρο, ιδιαίτερα όταν υπάρχει δωράκι έκπληξη τύπου προβατίνα στα κάρβουνα. Δεν έχει πάντα αλλά όταν έχει πρέπει να του δώσεις και να καταλάβει. Φάε σα ζώο ενώ χαζεύεις τα παππούδια που παίζουν πρέφα στον διπλανό χώρο.

25ης Μαρτίου 35, Ροδόπολη | Tηλ: 2106210720

 

6. Για κοκορέτσι στα Πλατάνια (Αγία Παρασκευή)

6.platania kokoretsi

Άλλη μία οικογενειακή επιλογή. Η ταβέρνα όπως την αγαπήσαμε: απλή, λιτή, φτηνή, απέριττη για χομπίστες του κρέατος. Καλό χύμα κρασί, πολλές επιλογές στα κρέατα, γρήγορη εξυπηρέτηση και το μυστικό όπλο: κοκορέτσι κύριοι, τόσο καλό όσο αυτό που φτιάχνουν οι μπαρμπάδες μας στα χωριά.

Μπουμπουλίνας 31, Αγία Παρασκευή | Τηλ. 210 6510156

 

7. Για κοντοσούβλι στον Τσολιά (Βλάχικα)

7.tsolias kontosouvli

Ένα όνομα, μία ιστορία. Διότι εάν υπάρχει μία γειτονιά της Αθήνας όπου το κάρβουνα αναστενάζουν από το βράδυ μέχρι το πρωί αυτή είναι η Βάρη. Στον εμβληματικό «Τσολιά» όλα να τα φας, μονάχα να δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή στο κοντοσούβλι. Το αξίζει. Το αξίζεις και εσύ, είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο.

Λ. Βαρης 45, Βάρη | Τηλ: 2108952446

 

8. Για μπιφτέκια σχάρας στου «Μπάμπη» (Παλαιό Φάληρο)

8.mpampis mpiftekia

Ας κατεβάσουμε λίγο ταχύτητες, ας πάμε σε κάτι πιο απαλό και ντελικάτο, μια γεύση πιο εκλεπτυσμένη. Ωραία, τώρα ας διαγράψουμε όλη αυτή τη μπούρδα που γράψαμε. Η Τσικνοπέμπτη θέλει μπόμπα πράγματα. Σαν τις μπιφτεκάρες του Μπάμπη! Οι ντόπιοι άμα τους πείτε το όνομά του κλείνουν το μάτι συνομωτικά.

Λεωφ. Αμφιθέας 73, Π. Φάληρο, Παλαιό Φάληρο | Tηλ: 2109431064

 

9. Για steak στην Argentina (Μαραθώνας)

9.argentina

Εξοχικές διαδρομές με εξωτικές γεύσεις. Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος που θα πάρεις σαν πας στον πηγαιμό για το Καλέντζι (κοντά στη λίμνη Μαραθώνα). Στη μέση του πουθενά ξεπηδάει ένα κρησφύγετο για μυημένους. Εδώ δε λέει να πάρεις ορεκτικά και λεπτομέρειες. Εδώ παράγγειλε από πριν γιατί οι άνθρωποι ψήνουν με τρόπο αργεντίνικο και αργούν: τεράστια κομμάτια μοσχαριού ψημένα κάθετα και όχι οριζόντια!

Μπιτάκου 3, Καλέντζι, Μαραθώνας | Tηλ: 2294066476

 

10. Για αρνί στο Τρίγωνο (Καλύβια)

10.arni trigwno

Τα είπαμε όλα και αφήσαμε μέχρι στιγμής έξω τον αναμφισβήτητο κυρίαρχο της τσίκνας. Το αρνί στη σούβλα, που λίγο το γυρίζεις πάνω από τη φωτιά και μυρίζει η πλάση λιβάνι και μήρο λες και το έστειλε ο Θεός δώρο στους ανθρώπους. Πήγαινε μέχρι τα Καλύβια και κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου. Αυτό δεν είναι κρέας, ονείρωξη είναι.

Αθηνών 36, Καλύβια | Τηλ: 2299048540

 

11. Για να αφήσεις τα κόκκαλα σου στον «Κρητικό» (Κάντζα)

11. kritikos

Μιλάμε για τον βασιλιά του ψησίματος στην Αθήνα. Εδώ πραγματικά είναι μαγαζί για αρχόντους. Χωρίς να είναι πανάκριβος θέλει λίγη προσοχή αν δεν το αντέχει το πορτοφόλι σου. Αν το αξίζει ρωτάς; Και με το παράπανω! Από τα καλύτερα παϊδάκια της πιάτσας, χοιρινή σε μέγεθος πιατέλας, σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος για ορεκτικό και μπριζόλες. Μοσχαρίσιες. Ελληνικές Medium-rare από τον μάστορα ψήστη. Σταματάω εδώ. Δεν περιγράφω άλλο. Τρέχουν τα σάλια μου λες και είμαι μπουλντόγκ.

Αιόλου 49 (Παλλήνη), Κάντζα | Tηλ: 2106659061



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved