Pantone και Engine Gin μας σερβίρουν το κοκτέιλ του 2023

Ήρθε η ώρα να μάθουμε το χρώμα με το όνομα ματζέντα και πώς θα μπορέσουμε να το πιούμε.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος η Pantone μας δίνει το χρώμα της χρονιάς που έρχεται στο πιο ιδιοσυγκρασιακό trend forecast που υπάρχει. Ξέρουμε ότι είναι πονοκέφαλος οι 847 αποχρώσεις κάθε ενός από τα 5 χρώματα που ξέρουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να ορίσουμε το χρώμα του 2023 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ματζέντα είναι στο φάσμα μεταξύ κόκκινου και μωβ και αν θέλουμε να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο μπορούμε να πούμε ότι έχει μέσα της και λίγο φούξια και ροζ. 

 

 

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το αν είναι ένα χαρούμενο ή λυπηρό χρώμα, μάλλον είναι σαν το πείραμα με το ποτήρι του νερού που άλλοι το βλέπουν μισογεμάτο κι άλλοι μισοάδειο. Αυτό είναι και το μήνυμα που ήθελε να περάσει και η Pantone με ένα χρώμα που μπορεί υπό προϋποθέσεις να θυμίζει πάρτι, με μια νοσταλγική διάθεση που μπορεί να παίξει και σαν μπαλαντέρ σε μια σοβαρή, αλλά όχι σοβαροφανή περίσταση. Ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που έχει αυτή την απόχρωση του 2023 είναι τo σμέουρο, περισσότερο γνωστό σαν raspberry με μία γλυκόξινη κι ελαφρά στυφή επίγευση που μοιάζει με τις προσδοκίες μας από το 2023.

 

 

Με βάση αυτό το υλικό, το τζιν Engine και η Pantone συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του κοκτέιλ Fearless Club, που ίσως και να μας δώσει κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε ακόμα μία απρόβλεπτη χρονιά. Σύμφωνα με τη συνταγή, χρειάζονται 4-5 σμέουρα, 45ml τζιν, 30ml χυμός λάιμ, 10ml σιρόπι ζάχαρης, το ασπράδι από ένα αυγό και ένα φύλλο φασκόμηλου για τη γαρνιτούρα. 

Για την εκτέλεση, πιέζουμε τα σμέουρα στον πάτο ενός σέικερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς πάγο, και τα χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα μόνα τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε εκ νέου μέχρι να παγώσει το μίγμα μας. Στραγγίζουμε σε ένα coupe ποτήρι και γαρνίρουμε με το φύλλο φασκόμηλου και ατενίζουμε με σχετική αισιοδοξία το 2023, τουλάχιστον θα είναι μια χρονιά με ενδιαφέρον χρώμα. 

 

magenta2



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved