Το νέο ηλεκτρικό cabrio της Maserati έρχεται με 761 ίππους

Η Grancabrio Folgore είναι ακόμα ένα βήμα προς την ηλεκτρική μετάλλαξη της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το 2028 θα είναι η χρονιά που θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρική μετάλλαξη της Maserati. Σ’ έναν κόσμο που γίνεται πιο φιλικός προς το περιβάλλον, οι Ιταλοί δε θα μπορούσαν να μείνουν πίσω στις εξελίξεις. Η ανοιχτή έκδοση της Folgore, η Grancabrio Folgore, είναι το νέο αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό GT με μαλακή οροφή, που θέλει να συνδυάσει το ένδοξο παρελθόν της εταιρίας με τη νέα διάσταση που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

 

 

Η πρωτοποριακή μπαταρία 800 volt τροφοδοτεί τρεις ισχυρούς κινητήρες μόνιμων μαγνητών 300 kw που αποδίδουν 761 ίππους και την απίστευτη ροπή των 1.350 Nm και στους τέσσερις τροχούς. Μάλιστα υπάρχει και η λειτουργία “MaxBoost” που για λίγα δευτερόλεπτα η ισχύς εκτινάσσεται στους 884 ίππους. Καθόλου άσχημα.

 

 

Παρόλο που οι ενισχύσεις στην Grancabrio προσθέτουν περίπου 90 κιλά σε σύγκριση με το κουπέ, οι επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες. Με λίγα λόγια επιταχύνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, μόλις 0,1 δευτερόλεπτα πιο αργή από την Granturismo Folgore. 

 

 

Οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις την θέλουν πάνω από τις 220.000 ευρώ στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved