pexels Τι πρέπει να κάνεις αν το αυτοκίνητο χάνει ψυκτικό υγρό ή αντιψυκτικό;

Έτσι θα καταλάβεις τις απώλειες και έτσι θα τις επιδιορθώσεις.

Είναι από εκείνα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο αυτοκίνητο και δεν τους δίνει σημασία. Το να χάνει ψυκτικό υγρό ή αντιψυκτικό μπορεί να φαίνεται αθώο αλλά θα οδηγήσει με μαθηματική ακριβεία σε μεγάλες ζημιές.

Το ψυκτικό υγρό προστατεύει τον κινητήρα από την υπερθέρμανση, ενώ το αντιψυκτικό φροντίζει ώστε το νερό να μην παγώνει και ο κινητήρας μας να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σε περίπτωση που πέσει η στάθμη τους θα παρουσιαστούν ύποπτες υπερθερμάνεις, σταδιακή μείωση της απόδοσης της μηχανής και ενδεχομένως καπνοί.

 

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβουμε την διαρροή είναι να δεις σταγόνες πράσινου, ροζ ή πορτοκαλί χρώματος εκεί που παρκάρουμε. Σε αντίθεση περίπτωση μπορείς να ανοίξεις το καπό και να δεις τα επίπεδα στάθμης. Αν έχουν πέσει τότε μπορείς να συμπληρώσεις με ψυκτικό και αντιψυκτικό και να ελέγξεις μετά από κάποιες μέρες πάλι τη στάθμη και το σημείο στο οποίο έχεις παρκάρει.

Αυτά είναι όσα πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο σύμφωνα με τον νόμο

Οι κυριότερες αιτίες διαρροής έιναι τρύπημα σε κάποιο σωληνάκι, χαλασμένος θερμοστάτης, τρύπα στο ψυγείο ή φθαρμένα κολάρα κυκλώματος ψύξης του κινητήρα.

Όπως και να ΄χει, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved