Η τελευταία Camaro που θα δούμε στους δρόμους είναι το ιδανικό φινάλε ενός θρύλου

To 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά παραγωγής του σπουδαίο muscle car, και Chevrolet συνθέτει για αυτό ένα κύκνειο άσμα που του αξίζει.

Στην αρχή ακουγόταν σαν ανέκδοτο, αν όχι σαν αυτές τις ρομαντικές ιστορίες με τους Αμερικάνους πριν από δεκαετίες που κατέβαζαν στους ευρωπαϊκούς αγώνες τις τραχιές και ογκώδεις μαούνες τους, μόνο και μόνο για τη χαρά της συμμετοχής. Για τι πράγμα μιλάμε; Μα φυσικά για το ότι η Chevrolet αποφάσισε να κατεβάσει ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας NASCAR στον φετινό 24ώρο αγώνα του Le Mans. 

 Μια Camaro με 1180 άλογα χωρίς καμία οικολογική συνείδηση  

Το Camaro αυτό έχει μόνο τις απαραίτητες αλλαγές για να μπορέσει να αγωνιστεί, δηλαδή δεν έχει ρυθμισμένα λάστιχα και αναρτήσεις για οβάλ πίστα, ενώ έχουν προστεθεί τα αναγκαία φώτα για νυχτερινή οδήγηση. Κατά τα λοιπά είναι το ίδιο πρωτόγονο NASCAR, χωρίς πόρτες κλπ.

 

 

Αυτό ήταν και το αντίο που θέλησε να πει η Chevrolet, με δεδομένη την απόφαση να «σκοτώσει» το ιστορικό brand, σε μία εντελώς διαφορετική γραμμή πλεύσης από τη Ford που διάλεξε να δώσει το λογότυπο Mustang σε ηλεκτρικά SUV. Το αντίο με τη συμμετοχή στο Le Mans, όσο επικό κι αν είναι, είναι κάτι που αφορά τη Chevrolet και μόνο, έτσι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να μπουν και οι φίλοι της Camaro στο εορταστικό αντίο.

56 τυχεροί βενζινοαίματοι θα αποκτήσουν την Camaro ZL1 Garage 56 Edition, η οποία θα είναι βαμμένη στα χρώματα της αγωνιστικής Camaro. To έντονο μπλε χρώμα προέρχεται από την γκάμα της Chevrolet για το 2024, αλλά τα γραφικά είναι ξεχωριστά. Η λευκή φαρδιά λωρίδα είναι λίγο πιο στενή σε σχέση με το αγωνιστικό και καλύπτει μόνο το εξόγκωμα του καπό ενώ έχει και ένα χρυσό περίγραμμα. Από το μέσο του εξογκώματος ξεκινάει μια αμερικάνικη σημαία που καλύπτει και την οροφή.

 

 

Σε άλλες λεπτομέρειες, η άκρως συλλεκτική Camaro έχει μια αεροτομή και άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα με έμπνευση από το αυτοκίνητο που τρέχει στο πρωτάθλημα NASCAR, ενώ υπάρχει και σήμα για τα 75 χρόνια του πιο παράξενου και σίγουρα πιο αμερικάνικου μηχανοκίνητου αθλήματος. Για όποιον από τους 56 που θα καταφέρουν να την αποκτήσουν θέλει έξτρα αγωνιστικές νότες, υπάρχουν επιπλέον γραφικά και λογότυπα, όπως της Goodyear, που μετατρέπουν την Camaro ZL1 Garage 56 Edition σε μία κανονική race replica. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved