Τα εμβληματικά Timberland μποτάκια επιστρέφουν με λουστρίνι

Ας ευχαριστήσουμε το μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας, Veneda Carter, γι’ αυτήν την έμπνευση.

Γνώρισαν το μεγαλύτερο hype της ιστορίας τους τη δεκαετία του ‘90. Δεν υπήρχε έφηβος που να μην κυκλοφορούσε με Timberland μποτάκι, παραγγέλνοντας φραπέ, βλέποντας Comfuzio και ακούγοντας Jeronimo Groovy. Αυτό το σταρένιο μποτάκι που το συνδύαζες με μπλου τζιν Levi’s, flyer μπουφάν και κονκάρδα. Ωστόσο δε θα κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν.

Η εμβληματική Timberland μπότα έχει επιστρέψει στη μόδα. Την καλύτερη αφορμή, την έδωσε η Veneda Carter. Το μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας από την Δανία αποφάσισε να επαναφέρει στις ζωές μας το θρυλικό μποτάκι, σε μία ιδέα που γεννήθηκε το 2019. Η Veneda σε μία κλασσική περιήγηση στο διαδίκτυο, έπεσε πάνω σ’ ένα ζευγάρι vintage Timberland που έκαναν μόλις 20 δολάρια. Ήταν μία καλή ευκαιρία αλλά τα μεγάλα μυαλά σκέφτονται πολλά βήματα παρακάτω. Το συγκεκριμένο μποτάκι “γέννησε” μία έμπνευση που οδήγησε στη νέα της συνεργασία με την εμβληματική εταιρεία υποδημάτων. Η συλλογή Timberland x Veneda Carter αγκαλιάζει το spirit αυτού του τυχαίου vintage παπουτσιού και το μεταμορφώνει σε κάτι φρέσκο, μοναδικό και απόλυτα σύγχρονο.

timberland patent1

Είναι δύσκολο να καταφέρεις να φρεσκάρεις μια σιλουέτα τόσο αγαπημένη και οικεία, αλλά η ταλαντούχα σχεδιάστρια το έκανε πράξη. Κράτησε το παραδοσιακό στιλ και φόρεσε πάνω του ένα γυαλιστερό λουστρίνι. Η συλλογή Η συλλογή επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ πρωτοτυπίας και παράδοσης. «Είναι σπορ αλλά κομψό και μου άρεσε η διαδικασία να το ζωντανέψω», είπε η Carter στο GQ. 

timberland patent2

Τα Timberland μποτάκια από λουστρίνι έρχονται σε μαύρο αλλά και σε σταρένιο χρώμα, με την Veneda Carter να χαρακτηρίζει τη δεύτερη επιλογή ως «Glazed Donut». Παρά την κομψή γυαλάδα, εξακολουθούν να διατηρούν όλα τα στιβαρά, σκληρά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει τα Timberland την καλύτερη επιλογή για τους δύσκολους χειμώνες.

Τα Timberland κυκλοφορούν από την Τρίτη και κοστίζουν 250 δολάρια. Τίμια λογική για ένα elegant update σ’ ένα από τα πιο κλασσικά παπούτσια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved