Double Denim: Πώς θα συνδυάσεις τζιν μπουφάν με παντελόνι

Είναι ο πιο διχαστικός ενδυματολογικός συνδυασμός για έναν άντρα αφού το τέλειο look κρέμεται από μία λεπτή κλωστή που αν σπάσει βυθίζεται στην άβυσσο του κιτς.

Για να καταλάβεις πόσο εύκολα φλερτάρει με την καταστροφή αυτός ο συνδυασμός, σκέψου πόσο τέλεια το υποστήριζε ο Steve McQueen και πόσο αποκρουστικός δείχνει πάνω στον cringy θείο που θέλει να κάτσει με τη νεολαία στα οικογενειακά τραπέζια. Ενώ το τζιν παντελόνι είναι σχεδόν σίγουρο σίγουρο ότι θα είναι αναπόσπαστο και κεντρικό κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας και για τα επόμενα 10 χρόνια, ο συνδυασμός του με τζιν μπουφάν δεν είχε την ίδια μοίρα. Η δυσκολία του να το πετύχει κάποιος έχει αναγκάσει όσους καθορίζουν τις τάσεις της μόδας να προσθαφαιρούν τον εν λόγω συνδυασμό με μεγάλη συχνότητα χωρίς μεγάλη αυτοπεποίθηση. 

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που επανήλθε στο προσκήνιο του αντρικού ντυσίματος, όμως με την απαιτούμενη σοφία και εμπειρία του χρόνου, είναι πλέον εύκολο να συνδυάσεις το τζιν παντελόνι με το τζιν μπουφάν σε μια καλαίσθητη εικόνα του εαυτού σου που δεν θα προκαλεί αμηχανία στους γύρω σου και στον εαυτό σου.

Η αμήχανη αίσθηση που αποπνέει το canadian tuxedo, όπως είναι ευρύτερα γνωστό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δεν υπήρχε ανέκαθεν. Στις αρχες του προηγούμενου αιώνα ήταν το καθημερινό ντύσιμο των εργατών. Ο Elvis Presley, που ένωσε με τη μουσική του τις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ με τα αστικά κέντρα, έκανε το double denim δημοφιλές και σε όσους δεν είχαν καμία σχέση με τη χειρωνακτική εργασία. Τη σκυτάλη πήραν οι Marlon Brando και Steve McQueen που κράτησαν το τζιν παντελόνι με τζιν μπουφάν ψηλά στις επιλογές ενός καθαρόαιμου αντρικού στυλ για πολλές δεκαετίες ακόμα μέχρι που ήρθαν τα 90s και ο Justin Timberlake με εκείνο το ανεκδιήγητο denim κοστούμι. 

Τώρα που έχουν σχεδόν ξεχάσει αυτή την εικόνα, μπορούμε να βάλουμε και πάλι άφοβα το double denim στο καθημερινό μας ντύσιμο. Με μοναδική εξαίρεση το total black, το μυστικό στους συνδυασμούς που θα κάνεις είναι να διατηρείς μια «ηχηρή» αντίθεση μεταξύ χρωμάτων ή και υφών στο πάνω με το κάτω μέρος. Στην παρακάτω gallery θα δεις μερικούς τέτοιους συνδυασμούς για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε.

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved