«Αχ και να ήμουν single»: Ναι, τι θα έκανες;

Μια χειρότερη παραλλαγή του «στην ηλικία σου δεν είχα αφήσει κολυμπηθρόξυλο». Σιγά ρε Γκουσγκούνη.

Τελικά υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι να κρύβουμε τον γύπα που έχουμε μέσα μας, με μία και μόνο ατάκα. Ειδικά όταν ο άλλος δεν μας γνωρίζει, θαρρούμε πως, είναι πιο εύκολο να τα καταφέρουμε να κρυφτούμε πίσω από τα ψέματα που θα ξεστομίσουμε.

Για παράδειγμα, πόσες φορές έχεις βρεθεί σε ένα μπαρ ή σε ένα πάρτι, όπου παρατηρείς-θαυμάζεις μια όμορφη γυναίκα και σκέφτεσαι «μακάρι να έβρισκα το θάρρος να της μιλήσω», τη ώρα που ο διπλανός σου, τον οποίο μόλις έχεις γνωρίσει επειδή είναι φίλος του κολλητού σου, κοιτάζει και εκείνος προς την ίδια κατεύθυνση. Με την ίδια ακριβώς λαγνεία, ίσως και παραπάνω, από τη δική σου. Ύστερα γυρνάει προς τα σένα, με ένα βλέμμα σκληρό σαν του Γιώργου Φούντα και παθιασμένο σαν του Αστραπόγιαννου, και εκσφενδονίζει την ατακάρα «αχ και να ήμουν σε σχέση».

 friends joey

 

Τι πράγμα;

Είναι η στιγμή που ενεργοποιούνται όλα τα κύτταρά σου, η προσοχή σου όλη και μελετούν τον τύπο. Τον κοιτάζεις, βλέπεις μια μετριότητα που ίσα ίσα φτάνει να κλείσει το κουμπί για το σακάκι, οπτικά δεν σου φαίνεται (γιατί δεν είναι) και ομορφονιός, ενώ η έννοια του «παλτού» που βλέπεις μπροστά σου ολοκληρώνεται καθώς νιώθεις την ανάσα του να βρωμάει, μυρίζοντας κάτι μεταξύ τσιγάρου, σαπιοκαφέ και εσωτερικής μπόχας που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς γίνεται να τον έχει πλησιάσει γυναίκα.\

Άσε που παίζει να είναι τζαμπατζής.

Για να τον δικαιολογήσεις προσπαθείς να κάνεις εικόνα το πώς παίζει να ήταν στα νιάτα του, πριν έρθει αυτή η «κακομοίρα» και τον αναγκάσει –όπως υποστηρίζει- να μετατραπεί από κινητή βόμβα του σεξ σε βαθιά νοικοκύρη και σωστό σύζυγο. Όσο και αν προσπαθήσεις, δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

Αν είσαι τύπος εριστικός, όπως ο Αντρέας Περιστέρης, το τολμάς και κάνεις την ερώτηση για να «τσακωθείτε», αν πάλι δεν θες έριδες, απλώς το αφήνεις να περάσει.

Η ερώτηση όμως που θες να του κάνεις είναι:

«Εσύ που μου το παίζεις μάγκας, αν ήσουν single, πραγματικά τι θα έκανες; Θα πήγαινες να χωθείς στο πανέμορφο αυτό πλάσμα ή θα καθόσουν εκεί που κάθομαι και εγώ τώρα και απλώς κοιτάζω-θαυμάζω;». Απλά και ξάστερα.

 

 

Αν τον ρωτήσεις, τελικά, είναι δεδομένο ότι θα ακούσεις κάτι του τύπου «εγώ δεν άφηνα τίποτα και καμία», «θα πήγαινα αλλά φοβάμαι μην με δει καμιά φίλη της γυναίκας μου» ή «στείλε εσύ σφηνάκια, κερνάω εγώ» γιατί είναι πολύ large. Απάντηση ακριβείας για το «τι θα έκανε αν δεν ήταν single» δεν θα πάρεις και εύχεσαι να ήταν μπροστά η σχέση του για να τον ξεμπροστιάσεις.

Δεν χρειάζεται όμως, καταλαβαίνεις και χωρίς να πάρεις απάντηση τι μπακαλιάρος είναι. Απλά γελάς και συνεχίζεις το ποτό σου. Εκτός και αν μία στις εκατό ήταν όντως player ο τύπος πριν «μπλέξει» αλλά αυτά συνήθως φαίνονται. Γιατί πολύ απλά δεν θα σου έλεγε την ατάκα του τίτλου μας.

Έχεις γνωρίσει και εσύ κάποιον τέτοιον τύπο;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved