Είναι τα memes ο νέος τρόπος για να φλερτάρεις;

Εξαρτάται τι ψάχνεις.

Μπορεί κάποια να είναι αποτυχημένα, κάποια επιτυχημένα όμως αδιαμφισβήτητα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Φαίνεται μάλιστα, πως πέρα από χαρακτηριστικό της φιλικής επικοινωνίας είναι και της ερωτικής. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Hinge, διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, τα memes είναι η έκτη γλώσσα αγάπης, συμπληρώνοντας ήδη την καθιερωμένη πεντάδα - λέξεις επιβεβαίωσης, ποιοτικός χρόνος, δώρα, πράξεις που δείχνουν ενδιαφέρον και σωματική επαφή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα το 73% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν memes ή όπως τα αποκαλούμε στα ελληνικά μιμίδια για να προσδιορίσουν αν ο άνθρωπος που μιλάνε έχει την ίδια αίσθηση του χιούμορ με αυτούς, ενώ το 60% δίνει προτεραιότητα στην κατανόηση του χιούμορ των memes πριν βγουν ραντεβού. Δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει αυτό, αφού σήμερα όλο και συχνότερα οι άνθρωποι συναντούν περισσότερους συντρόφους σε εφαρμογές γνωριμιών και μάλιστα έχει προβλεφθεί ότι έως το 2035 περισσότερα από τα μισά ζευγάρια θα έχουν γνωριστεί με αυτό τον τρόπο. Είναι λογικό, όταν δεν μπορείς να αλληλεπιδράς φυσικά με κάποιον, τα μηνύματα και τα memes να είναι το βασικό εργαλείο επικοινωνίας.

Πώς το κράξιμο στα social media καταστρέφει το φλερτ

Πώς φτάσαμε εδώ; Είναι γνωστό ότι τα memes βρίσκονται σε όλα τα πεδία από σχεσιακά μέχρι πολιτικά. Δεν είναι περίεργο που κλίνουμε περισσότερο προς το χιούμορ με memes– είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τα κοινά μας χαρακτηριστικά. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, επειδή χρησιμοποιούμε τακτικά memes στην καθημερινότητά μας να έχουν εξελιχθεί πλέον ως ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας όταν δεν βρίσκουμε τις λέξεις για να το κάνουμε.

Η επιστήμη λέει γενικά ότι η κοινή αίσθηση χιούμορ είναι σημαντική για μια ευτυχισμένη σχέση, αλλά δεν είναι και απόλυτο αυτό. Το ίδιο μάλλον ισχύει και για τα memes, τα οποία δεν είναι όλα τα ίδια. Αν περιέχουν μέσα σχόλια που θίγουν ανθρώπους με οποιονδήποτε τρόπο, αυτό είναι σίγουρα μια κόκκινη σημαία. Αν υπάρχουν κάποιες άλλες διαφορές, αλλά κατά βάση έχετε την ίδια γλώσσα επικοινωνίας τότε όλα καλά. Εξάλλου, δεν μπορείς να μιλάς με memes για πάντα.

5 χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικό έναν άντρα, σύμφωνα πάντα με μία γυναίκα

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι έχουν βγει με άτομα που γνώρισαν στο διαδίκτυο, αλλά όταν πρόκειται για την πραγματική ζωή δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Για άλλους μπορεί να ισχύει το αντίθετο ή και για άλλους μπορεί απλά αυτή η αποστολή των memes να ήταν η αρχή μιας σχέσης.

Eίναι λογικό σε μία εποχή που όλα γίνονται πιο ψηφιακά ακόμη και το φλερτ να αλλάζει και αυτό μορφή. Tα memes είναι για κάποιους ένα κομμάτι επικοινωνίας και ίσως για τους πολύ νέους γύρω στα είκοσι να είναι και το βασικό, όμως δεν παύει να αποτελεί απλά έναν ακόμη τρόπος έκφραση και δεν εκφράζει τη δυναμική όλης της σχέσης. Μην κρίνεις μόνο από αυτό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved