Το μούσι σου δεν κοκκινίζει από την ντροπή του

Υπάρχει λόγος που δείχνεις κοκκινογένης. 

Είναι το φαινόμενο στα γένια σου που είτε θα το γουστάρεις, είτε θα σου την σπάει. Ενώ το μαλλί σου είναι πιο μαύρο και από το χρώμα του κάρβουνου, υπάρχουν αρκετές κόκκινες τρίχες στα μούσια. Σε μερικούς η διαφορά είναι έντονη, ενώ σε άλλους υπάρχουν απλά 5-10 τρίχες που ξεχωρίζουν. Το ερώτημα που έχουν οι περισσότεροι είναι «γιατί;». Παίζει κάτι ύπουλο; Έκανε ο πατέρας σου τίποτα περίεργο με κάποια redhead Ιρλανδή και δεν στο λέει; Όχι. Η εξήγηση είναι πιο απλή.

levi stocke dark red beard mustache beards beard

Επιστήμονες από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Γενετικής, αναφέρουν πως το θέμα οφείλεται σε μία…γονιδιακή σύγχυση που αποκαλείται έλλειψη κυρίαρχων γονίδιων κληρονομικών χαρακτηριστικών (IDHT). Αυτό που στην ουσία συμβαίνει, είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένα γονίδιο που να υπερτερεί από τα υπόλοιπα. Όλα τα γονίδια που καθορίζουν την κληρονομικότητα, απλά επηρεάζουν το ένα το άλλο. Αν λοιπόν οι πρόγονοι σου υπήρξαν ξανθοί, μελαχρινοί αλλά και κοκκινοτρίχηδες, τα γονίδια πολλές φορές γίνονται αναποφάσιστα και βρίσκουν λίγο χώρο για να σχηματιστούν παραπάνω από μία κληρονομικότητες. Γι’ αυτό υπάρχει και το φαινόμενο μαύρου ή ξανθού μαλλιού με κοκκινωπά γένια.

man 1848452 960 720

Ειδικά με το κόκκινο μούσι, η ιστορία πάει παραπέρα. Υπεύθυνο είναι ένα γονίδιο που ακούει στο όνομα MC1R και το οποίο, αν υπάρχει και τους δύο γονείς, δεν γλιτώνεις από τις κόκκινες τρίχες. Αν πάλι το έχει μόνο ο ένας από τους δύο, οι κόκκινες τρίχες εμφανίζονται περιορισμένα και σε μεμονωμένα σημεία όπως συμβαίνει στα γένια.

Χαλάρωσε λοιπόν. Ο μπαμπάς σου είναι αθώος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved