Μήπως έχεις ακουστά «Το Βάδισμα του Αγρότη»;

Η άσκηση που θα κάνει ολόκληρο το σώμα σου να «χτυπήσει κόκκινα».

Όχι δεν πρόκειται για κάποια απαιτητική στάση στο σεξ -αν και με τέτοιο όνομα θα μπορούσε να είναι. Πρόκειται για μια απλή άσκηση που θα γυμνάσει όλο σου το κορμί. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της; Συνδυάζει τη δυσκολία και τις απαιτήσεις μιας άσκησης εν στάση, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα μιας αερόβιας καθώς έχει δράση χωρίς να γίνεται βαρετή.

Το Βάδισμα του Αγρότη, λοιπόν. Πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται λεπτομερείς οδηγίες. Η εκτέλεση της είναι εξαιρετικά απλή: Κρατάς τον αλτήρα με τα δύο χέρια και βαδίζεις πάνω σε μια νοητή ευθεία γραμμή. Κάνεις δέκα βήματα μπροστά και άλλα τόσα πίσω.

Η άσκηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «κινητή σανίδα» καθώς γυμνάζεις τόσο τον κορμό (κρατώντας τον ακίνητο σε όλη τη διάρκεια της άσκησης) όσο και όλη την ομάδα των ποδιών. Δηλαδή σκέψου το, με ένα απλό περπάτημα δυναμώνεις ώμους, κοιλιακούς, δικέφαλους-τρικέφαλους και πόδια.

Βέβαια, το μυστικό  βρίσκεται στο πώς θα κουβαλήσεις τα βάρη.

maxresdefault

Φαντάσου τον αλτήρα σαν να είναι το τρόπαιο του Champions League και πρέπει να το σηκώσεις με τον τρόπο το σωστό, κρατώντας το από τα «αφτιά». Ωστόσο, σε αντίθεση με το σήκωμα της κούπας, εσύ χρειάζεται να φέρεις τον αλτήρα στο ύψος τους στήθους.

Το δεύτερο μυστικό είναι στο ίδιο το κράτημα. Όσο πιο δυνατά κρατάς τον αλτήρα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις, διότι έτσι «δένουν» οι μύες και η άσκηση γίνεται πιο αποδοτική. Επιπλέον, προστατεύεις τη μέση σου από πιθανούς τραυματισμούς

Ωραία όλα αυτά, αλλά ποια είναι η συχνότητα της άσκησης; 1 λεπτό στη διάρκεια του οποίου προσπάθησε να κάνεις 2-5 επαναλήψεις. Ανάμεσα σε κάθε σετ, κάνε διάλειμμα ενός λεπτού. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved