4 ασκήσεις για πλάτη σαν του Μπραντ Πιτ στο Fight Club

Καμιά φορά δεν φτάνει μονο να ανατινάξεις τράπεζες, χρειάζονται και κιλά.

To Fight Club –όχι το ραδιοφωνικό (για το οποίο τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό) είναι μία από τις ταινίες που έχουν σημαδέψει τον κάθε 30άρη εκεί έξω (μεταξύ μας, όχι μόνο αυτούς).
Εδώ όμως είμαστε στο χώρο του fitness, επομένως ψάξαμε και βρήκαμε την προπόνηση που είχε κάνει τότε. Ομολογουμένως εκείνη την εποχή ήταν στην πιο fit από ποτέ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 4 ασκήσεις, από τις κλασικές, τις παλιές, αυτές που υπήρχαν σε κάθε πρόγραμμα. Μιλάμε άλλωστε για το 1998 –δεν ήταν τις μόδας το crossfit ή οι πλειομετρικές προπονήσεις. Εφόσον είμαστε σε Old-school/«σιδεράδικο» φαση, αυτό που μετράει είναι και τα κιλά. Επομένως, ναι με πρόγραμμα 4 ασκήσεων, αλλά με πυραμίδα στα κιλά.

Για να σε δω

1. Έλξεις στο μηχάνημα

Πιάσε τις λαβές με τις παλάμες προς τα έξω και προσέχοντας το άνοιγμα των χεριών να είναι στο ύψος των ώμων. Ακούμπα τα γόνατα σου στην ειδική επιφάνεια και κρεμάσου από τις λαβές μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου. Σήκωσε τον κορμό σου μέχρι το κεφάλι σου να φτάσει στο ύψος της μπάρας. Σε αυτή τη φάση της άσκησης μην ξεχάσεις την εκπνοή. Χαμήλωσε αργά τον κορμό σου μέχρι να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: μέγιστος αριθμός| Διάλειμμα: 60''

2. Κωπηλατική (τροχαλία)

Κάτσε μπροστά στην τροχαλία με τα πόδια σου να ακουμπούν τη βάση της. Τράβηξε το τη λαβή προς το μέρος προσέχοντας ώστε η πλάτη σου να μένει ίσια και αγκώνες όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κορμό.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 (35 kg /37 Kg/ 39 Kg) | Διάλειμμα: 60''

3. Έλξεις στην τροχαλία

Με πλάτη ίσια και ελαφρώς γερμένη προς τα πίσω, πόδια πατάνε γερά στο έδαφος κρατάς την μπάρα με ανοιχτή λαβή και τα με άνοιγμα λίγο πιο έξω από το ύψος των ώμων. Οι αγκώνες είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κορμό σου και «δείχνουν» προς το έδαφος. Με την πλάτη να μένει σταθερή, κατέβασε την μπάρα στο ύψος του στήθους (όχι πιο χαμηλά) προσέχοντας να μην ανοίγουν οι αγκώνες προς τα έξω.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 (60 Kg/ 70 Kg/ 75Kg) | Διάλειμμα: 60''

4. Κωπηλατική με μπάρα

Γόνατα ελαφρά λυγισμένα και γλουτοί προς τα έξω. Κράτα την μπάρα στο ύψος του στομαχιού. Κορμό σφιχτός και κατέβασε την μπάρα μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου. Πρόσεξε αν μην φεύγουν προς τα έξω. να χέρια σου να φεύγουν προς τα έξω και να μένουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κορμό. Στη συνέχεια ανέβασε δυναμικά την μπάρα μέχρι το ύψος των γλουτών.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 (35 Κg/ 45 Kg/ 50 kg) | Διάλειμμα: 60''



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved