Φάε ό,τι ένα άλογο για να τρέχεις σαν άλογο

Μπορεί να γελάς, αλλά αν υπάρχει ζώο που ξέρει από διατροφή, είναι οι φίλοι μας τα άλογα.

Σκέψου πόσες φορές βασιστήκαμε στα πόδια ενός αλόγου. Κυριολεκτικά. Από την εποχή του χαλκού, ο άνθρωπος βασίστηκε στα άλογα για να μπορεί να πραγματοποιήσει μια σειρά από δραστηριότητες. Μας έχουν μεταφέρει τις άμαξες, μας έχουν βοηθήσει να κερδίσουμε μάχες, είναι γνωστά για την ταχύτητα και την αντοχή τους. Και αν σκεφτείς τι τρώνε, όλα είναι ευεργετικά και για το δικό μας σώμα.

 

 

Βρώμη

Είναι τόσα πολλά τα οφέλη που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Αρχικά είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το στομάχι. Δίνει εξαιρετική ενέργεια, ευθύνεται για την χαμηλή χοληστερόλη, ενώ έρευνες σε διαβητικούς έχουν δείξει πως όσοι τρώνε βρώμη, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται αβενθραμίδες και που δεν βρίσκονται σε άλλα δημητριακά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τη φλεγμονή και χαλαρώνουν τις αρτηρίες, βελτιώνοντας την υγεία της καρδιάς.

Μήλα

Για τα άλογα, τα μήλα είναι εξαιρετική λιχουδιά μαζί με τα καρότα. Από τις καλύτερες πηγές θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων φυτικών ινών, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη, της υγεία του εγκεφάλου και την διαχείριση του βάρους. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μήλα μπορούν επίσης να δυναμώσουν τον οργανισμό από χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2.

Καρότα

Χαμηλά σε θερμίδες και καλή πηγή φυτικών ινών, τα καρότa είναι από τα κατεξοχήν στην αύξηση της πληρότητας και της αίσθησης κορεσμού. Είναι από τα λαχανικά που καταναλώνονται ακριβώς όπως είναι, με αποτέλεσμα η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό να συμβάλλει στη μείωση της όρεξης. Η φυσική τους γλυκύτητα μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τη μείωση άλλων σακχάρων στη διατροφή. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα καρότα είναι πλούσια σε φυτικές ενώσεις που ονομάζονται καροτενοειδή – αυτές οι ενώσεις συσσωρεύονται στη ρίζα, το μέρος που μας αρέσει περισσότερο να τρώμε. Περίπου το 80 τοις εκατό των καροτινών στα καρότα είναι ένας τύπος που ονομάζεται βήτα-καροτένιο και συχνά αναφέρεται ως προβιταμίνη Α επειδή τα μετατρέπουμε σε βιταμίνη Α στα έντερά μας. Η πλειονότητα αυτών των καροτενοειδών βρίσκεται στη σάρκα ή στο εξωτερικό τμήμα της ρίζας και όχι στον πυρήνα. Τα καροτενοειδή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην όραση.

Παντζάρια

Γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, τα παντζάρια έχουν αντιοξειδωτικά όπως βεταλαΐνες που καταπολεμούν την κυτταρική βλάβη και τη φλεγμονή, προσφέροντας ενδεχομένως προστασία από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις. Τα οφέλη για την υγεία των παντζαριών περιλαμβάνουν περισσότερη αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης, πρόληψη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved