5 απλές συμβουλές για να αποκτήσεις περισσότερη μυϊκή μάζα

Για να μην πηγαίνει χαμένος ο χρόνος που περνάς στο γυμναστήριο.

Αυτά που θα πούμε σήμερα είναι για τύπους αδύνατους ή πολύ αδύνατους που δεν θέλουν να χάσουν κιλά, αλλά θέλουν να γίνουν πιο δυνατοί, να δέσουν, να δείχνουν κοτσωνάτοι.

Και επειδή πολλοί πάνε γυμναστήριο, αλλά κάπως χάνονται, είπαμε να δώσουμε μερικές συμβουλές για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Για πάμε.

1. Ξέχνα τα συμπληρώματα

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι αυτό που λέει η λέξη: συμπληρώματα (το οποίο κάνει ρίμα με το ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, οπότε πάμε όλοι μαζί: Ξημερώματα πίνεις συμπληρώματα). Δηλαδή λειτουργεί επικουρικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κόπο και τον ιδρώτα του γυμναστηρίου.

2. Προπονήσου λιγότερο από μία ώρα

Σημασία έχει η ένταση όχι η διάρκεια. Φρόντισε λοιπόν να αφιερώνεις χρόνος σε προγράμματα πολύ υψηλής έντασης. Αν δεν τον πιστεύεις, δείξε μου έναν ασκούμενο που απέκτησε μυϊκή μάζα κάνοντας προπόνηση μαραθονοδρόμων.

3. Χαλάρωσε

Να έχεις πολύ φορτωμένο πρόγραμμα υποχρεώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλές εξωτερικές εργασίες, θα πρέπει κάπως να ρίξεις τους ρυθμούς σου. Ο λόγος είναι απλός: Για να βγάλεις την προπόνηση του γυμναστηρίου, χρειάζεσαι ενέργεια.

4. Άλλαζε τον αριθμό των επαναλήψεων κάθε 3-4 εβδομάδες

Τι πετυχαίνεις με αυτό; Κρατάς διαρκώς τον οργανισμό σου σε εγρήγορση αφού καλείται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Σου είχαμε μιλήσει εξάλλου και στο παρελθόν για τα οφέλη του να αλλάζεις κιλά και επαναλήψεις στο πρόγραμμά σου.

5. Πέσε με τα μούτρα στο φαγητό

Αρκεί να έχεις σύστημα. Τι θέλω να πω; Μετά ας πούμε από μια σκληρή και έντονη προπόνηση μπορείς να φας λίγο παραπάνω, διότι τότε η πλειοψηφία των θερμίδων θα παίξει μπάλα με τους μυς και θα πάρεις βάρος στα σωστά σημεία. Ωστόσο, μην το παρακάνεις. Απλώς με αυτό τον τρόπο θα εκπαιδεύσεις τον οργανισμό σου να δέχεται περισσότερο φαγητό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved