pexels Τα 5 λάθη που κάνουν οι άνδρες άνω των 40 και δε χάνουν κιλά

Καιρός να καταρρίψουμε τους μύθους και να μάθουμε όλα τα μικρά μυστικά για να κάψουμε λίπος.

Το να χάσεις κιλά όταν ξεπερνάς τον σκόπελο των 40 δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Είναι σαν εκείνο το ξενύχτι που μετά τα 30 είναι απάλευτο την επόμενη μέρα και χρειάζεσαι δύο μέρες ξεκούραση στο κρεβάτι ώστε να συνέλθεις. Το σώμα μεγαλώνει όσο και να μη θέλουμε να το αποδεχτούμε. Ο μεταβολισμός μας δεν καίει όσο έκαιγε όταν ήμασταν 20 χρονών και πρέπει να προσέχουμε διπλά αν θέλουμε να κάψουμε λίπος και να αποβάλλουμε τα περιττά κιλά.

Σύμμαχοι σε αυτή τη μάχη είναι η διατροφή, η γυμναστική και ο καλός ύπνος. Υπάρχουν λάθη που κάνουμε όλοι και θα τα βρούμε μπροστά μας. Αν θέλεις, λοιπόν, μετά τα 40 να κάψεις λίπος και να χάσεις κιλά, τότε πρέπει να μάθεις τα 5 μυστικά που δεν γνώριζες μέχρι σήμερα.

 

 

Δε λαμβάνεις αρκετή πρωτεΐνη

Οι περισσότεροι άνδρες που θέλουν να χάσουν κιλά πιστεύουν ότι όλα τα τρόφιμα είναι εχθρός. Όσο λιγότερο τρώνε, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Αν θέλεις να κάψεις λίπος, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αυξήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι η ουσία που βρίσκεται στο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και λιγότερο άφθονα σε ορισμένα λαχανικά. Το έντερο διασπά την πρωτεΐνη σε αμινοξέα, τα οποία χρησιμεύουν ως πρώτη ύλη για την οικοδόμηση ή την αναδόμηση των ιστών του σώματός σας - συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής μάζας. Χωρίς πρωτεΐνη δεν μπορείς να χτίσεις μυς. Και οι μύες είναι η κύρια μηχανή απώλειας βάρους. Η πρωτεΐνη έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες τροφές, Πρώτον, σε χορταίνει και είναι πολύ πιθανό να αποφύγεις τα τρόφιμα με υδατάνθρακες, λιπαρές ουσίες και ζάχαρη που σαμποτάρουν τις προσπάθειες των περισσότερων ανδρών για απώλεια βάρους. Δεύτερον, η πρωτεΐνη σπάνια μετατρέπεται ποτέ σε λίπος - το σώμα, φαίνεται, θεωρεί τα αμινοξέα πολύ απαραίτητα για να τα μετατρέψει σε αποθηκευμένη ενέργεια. Τρίτον, φυσικά, η πρωτεΐνη σας βοηθά να χτίσετε μυς, που, όπως αναφέραμε παραπάνω, ίσως το πιο σημαντικό κλειδί για την επιτυχημένη απώλεια λίπους.

Έτσι θα κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Μην υπερβάλλεις με το cardio

Το cardio είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς, για τη γενική ευεξία, καθώς και για τη μακροζωία. Για κάποιο λόγο, ωστόσο, παραμένει στο μυαλό πολλών ανδρών ως η άσκηση επιλογής για την απομάκρυνση του λίπους από το σώμα τους. Αυτό πιθανότατα οφείλεται σε εκείνους τους μικρούς μετρητές θερμίδων στις κονσόλες των περισσότερων μηχανημάτων καρδιαγγειακής άσκησης, οι οποίοι σημειώνουν τους αριθμούς, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι το λίπος λιώνει σαν διά μαγείας. Αν για παράδειγμα έφαγες σουβλάκια ή πίτσα χθες το βράδυ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάψεις αυτές τις θερμίδες στο διάδρομο το επόμενο πρωί. Σωστά; Χμ, όχι. Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Η άσκηση δεν είναι «αντι-τροφή». Μια από τις πιο ισχυρές γνώσεις από τα τελευταία 20 χρόνια στον τομέα της φυσικής κατάστασης είναι ότι από μόνη της, η άσκηση είναι ένας λάθος τρόπος για να χάσεις λίπος. Το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας, του χρόνου και του προγραμματισμού σου όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, λοιπόν, θα πρέπει να αφορά το τι τρως. Στο γυμναστήριο, η εστίασή σου θα πρέπει να είναι στην οικοδόμηση μυών - όχι στην καύση θερμίδων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις cardio, αλλά από μόνος του είναι ένας λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος για να πετύχεις τον στόχο της απώλειας βάρους.

 

 

Δε σηκώνεις βάρη

Η προπόνηση δύναμης στέλνει ένα μήνυμα στο σώμα σου να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα. Θυμίσου, για όσα γνωρίζει η αρχαία φυσιολογία μας, είσαι ακόμα κυνηγός-τροφοσυλλέκτης που προσπαθεί να κυνηγήσει το γεύμα του. Έτσι αν σηκώνεις κάτι βαρύ το σώμα σου πιστεύει ότι οι μύες είναι επιτακτικοί για την επιβίωσή σου. Δεν ξέρει πως εσύ θέλεις να φτιάξεις κορμί για την παραλία. Σήκωσε βάρη και κάνε σύνθετες ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα. Μην κάνεις κινήσεις που επιδεινώνουν τραυματισμούς που τυχόν να έχεις «κληρονομήσει» στις 4 δεκαετίες της ζωή σου. Η άσκηση με βάρη θα σε κάνει να κάψεις λίπος και σταδιακά να χτίσεις μυς.

Πώς θα καταφέρεις να κάψεις λίπος μέσα σε 7 λεπτά;

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο κακός ύπνος είναι ο μυστικός σαμποτέρ των προσπαθειών πολλών ανδρών άνω των 40 ετών να χάσουν βάρος. Όταν είσαι στα 20 σου, έχεις περισσότερο χώρο για ύπνο: πιθανότατα θυμάσαι μέρες που το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα δυνατό φλιτζάνι μαύρο καφέ για να ανταπεξέλθεις σε μια εργάσιμη μέρα μετά από ένα άγριο ξενύχτι. Πλέον ξέχασέ το. Εκτός από τα προβλήματα που φέρνει στην ψυχολογία (κακή εστίαση, κυκλοθυμία και νεύρα), η έλλειψη ύπνου προκαλεί ανάγκη για υδατάνθρακες. Αυτό οδηγεί σε τροφές που αποτελούν το νούμερο 1 κίνδυνο για να μη χάσεις κιλά. Επίσης ο κακός ύπνος δε βοηθάει ώστε να γυμναστείς σωστά και στραγγίζει τις ορμόνες που είναι απαραίτητες για την προπόνηση. Προσπάθησε να κοιμηθείς 7-9 ώρες το βράδυ και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Περιόρισε τους υδατάνθρακες και λίπη

 

 

Αν θέλεις να χάσεις λίπος, θα χρειαστεί να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις. Η πρόσληψη πρωτεΐνης είναι σημαντική και το θερμιδικό έλλειμμα θα πρέπει να προέρχεται από τα δύο άλλα κύρια μακροθρεπτικά συστατικά: Τους υδατάνθρακης και τα λίπη. Οι υδατάνθρακες είναι τα άμυλα του κόσμου. Τα λίπη περιλαμβάνουν τα λιπαρά, πλούσια υλικά με τα οποία συνήθως μαγειρεύουμε ή καταναλώνουμε σε διάφορες ποσότητες όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις φαγητά όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα πατατάκια, το παγωτό κλπ. Δε σημαίνει ότι τα κόβεις μαχαίρι αλλά τα περιορίζεις. Πρέπει να μείνουν στη διατροφή σου αλλά σε μικρές ποσότητες. Ζόρικο αλλά αυτή είναι η αλήθεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved