Tι είναι το cyberloafing και γιατί βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στη δουλειά

Ξέχνα τους καφέδες και τις βιταμίνες. 

Μήπως αυτή τη στιγμή, που διαβάζεις αυτό το άρθρο, βρίσκεσαι στο γραφείο και «κάνεις ένα διαλειμματάκι» για λίγο σερφάρισμα και για να τσεκάρεις τι συμβαίνει στα social media;

Κάνεις πάρα πολύ καλά, συνέχισε να διαβάζεις.

Γιατί, αν και σχετική έρευνα έδειξε ότι, κατά μέσο όρο, ένας εργαζόμενος χρησιμοποιεί περίπου το 10% του χρόνου του στη δουλειά σερφάροντας στο ίντερνετ, κάνοντας διαδικτυακά ψώνια και στέλνοντας mails στους φίλους του, κάτι που στοιχίζει περίπου 85 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στους εργοδότες, φαίνεται ότι αυτό το… χασομέρι έχει μία πολύ θετική πλευρά.

Κατ’ αρχάς, για να λέμε τα πράγματα και με το όνομά τους, αυτού του είδους το σερφάρισμα στο ίντερνετ λέγεται «cyberloafing». Το cyberloafing, λοιπόν, φαίνεται ότι βοηθά τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν το έντονο άγχος της δουλειάς!

Μήπως να επενδύσεις στα ποτά μετά τη δουλειά;

 

Οι περισσότερες έρευνες που ασχολούνται με το cyberloafing, ένας όρος που πρώτοι χρησιμοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης το 2002, επικεντρώνονται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια προβληματική και αντιπαραγωγική συμπεριφορά, που επιβαρύνει την αποτελεσματικότητα του εργαζομένου στη δουλειά. Γι’ αυτό και πολλοί εργοδότες προσπαθούν να ελέγχουν ποια sites επισκέπτεται ένας υπάλληλος ή χρησιμοποιούν εργαλεία και κανόνες για να βάλουν σε λογικά πλαίσια αυτήν την τάση για.. χαλάρωση.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να πάρεις χαμπάρι πως γίνεται και που βοηθάει το cyberloafing:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved