Μήπως να επενδύσεις στα ποτά μετά την δουλειά;

4 καλοί λόγοι για να τα κάνεις συνήθεια.

Για κάποιους παραμένει αδύνατο ενώ άλλοι το έχουν ως στάνταρ διαδικασία. Κάποιοι δεν το έχουν σκεφτεί καν και κάποιοι δεν τα πάνε καλά με τους συναδέλφους τους. Όμως τα ποτά με τη δουλειά, το γραφείο, τα επαγγελματικά ραντεβού, όχι μόνο πρέπει να τα επιδιώξεις αλλά να φροντίζεις να τα έχεις και ευαγγέλιο.

Υπάρχουν 4 καλοί λόγοι γι΄αυτό – εκτός από το happy hour που βρίσκεις στην pub.

PubC4 3267334b

 

Αρχικά βοηθάει στο να χαλαρώνεις

Χωρίς υπερβολές. Γνωρίζουμε ήδη ότι το ποτό χαλαρώνει τους μύες μας -ειδικά η μπίρα με την οποία μας πιάνει νύστα- όμως αυτό που ίσως δεν ήξερες, είναι πως μία μικρή ποσότητα αλκοόλ είναι ό,τι πρέπει για να διώξει μακριά την ένταση και το στρες της ημέρας. Αυτά που κουβαλάς δηλαδή μετά το γραφείο.

 

Βοηθά στην επίλυση προβλημάτων ανάμεσα στην ομάδα

Και αυτό γιατί το ποτό «λύνει» γλώσσες. Αν δίσταζες να πεις πράγματα που σκεφτόσουν στο συνάδελφο, θα σου δώσει την κατάλληλη ώθηση που χρειάζεσαι. Άλλωστε στόχος της ομάδας είναι να επιλύνει τα προβλήματα και όχι να τα θάβει. Οπότε μία μπίρα στο διπλανό μπαρ ή την pub στο Κέντρο, μόνο κακό δεν θα κάνει. Προσοχή ωστόσο στον αριθμό των ποτών που θα καταναλωθούν. Είναι άλλο να λύνεις τα προβλήματα και άλλο να ανταλλάζεις βρισιές.

pubb

 

Αναπτύσσεις καλύτερες σχέσεις με τους προϊσταμένους σου

Σκέψου το λίγο. Αν έχεις αφεντικά ή προϊστάμενους που είναι αυστηροί στη δουλειά, πρέπει να θυμάσαι πως αυτό είναι και κομμάτι του ρόλου τους – μικρό ή μεγάλο. Το ποτό και η συναναστροφή μαζί τους, στο να μοιραστείτε μία μπίρα, βοηθάει στην απομυθοποίηση και βγάζει προς τα έξω τον πιο ανθρώπινο εαυτό όλων σας. Ακόμη και αν πολλές φορές δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε ή έχετε να σχολιάσετε μόνο τα όσα έγιναν στη δουλειά, η τριβή μεταξύ των συνεργατών μόνο σε καλό μπορεί να βγει.

 

53A9F8000005DC 917 634x408

 

Γιατί γίνεσαι πιο ευτυχισμένος

Δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας. Πρόκειται για μία έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πριν 3 χρόνια και αναφέρει πως οι τακτικές επισκέψεις στα μπαρ, μας κάνουν πιο κοινωνικούς και ευτυχισμένους. Έχει να κάνει και με το ποτό; Σίγουρα. Το θέμα ωστόσο εδώ είναι η κοινωνικοποίηση. Και το να βρισκόμαστε τριγύρω από άλλους ανθρώπους μας κάνει ευτυχισμένους και κομμάτι του συνόλου αυτού. Κάτι ξέρουν στην Οξφόρδη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved