Κοιλιακοί ορατοί από το φεγγάρι

5 ασκήσεις κλεμμένες από το πρόγραμμα των Ευρωπαίων αστροναυτών.

Θα έχεις μάθει για την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Τρομερρή ιδέα, παιδιά! Μακάρι να κακτήσουμε ως έθνος και τον Άρη κάποια στιγμή. Ωραίοι οι δορυφόροι, οι διαστημικοί σταθμοί και τα διαστημόπλοια, αλλά, ξέρεις, οι άνθρωποι που κυκλοφορούν σε αυτά δεν είναι μόνο ιδιοφυΐες, αλλά και πολύ καλά προπονημένοι καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα είναι εξαιρετικά επίπονες για το ανθρώπινο σώμα.

Αν θες να νιώσεις λίγο από την προπόνηση σου, δοκίμασε το παρακάτω πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η Νόρα Πέτερσεν, επικεφαλής της ομάδας εκγυμναστών της Ευρωπαϊκού Κένρου Διαστήματος. Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στην ενδυνάμωση των κοιλιακών. Και αυτό είναι πάντα καλο, είτε σκοπεύεις να πατήσεις στο φεγγάρι είτε όχι.

1. Προβολές με σάκο (περιστροφή)

Ξεκίνα από όρθια θέση κρατώντας το σάκο στο ύψος της λεκάνης. Κάνε μπροστινή προβολή του δεξιού ποδιού όσο πιο μακριά μπορείς, χαμηλώνοντας το αριστερό σου γόνατο μέχρι σχεδόν να αγγίξει στο πάτωμα. Γύρνα το κορμό σου προς τα δεξιά, φροντίζοντας ώστε ο σάκος να κάνει την ίδια τροχιά. Προσοχή: θα πρέπει να ακολουθεί την κίνηση του κορμού και όχι να τον κινείς ταυτόχρονα με αυτό. Γύρνα το κορμό σου στο κέντρο και επίσρεψε στην αρχική θέση, παίρνοντας ώθηση από το δεξιό σου πέλμα.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 για κάθε πόδι| Διάλειμμα:-

2. Floor wiper με μπάρα

Κατά λέξη θα το λέγαμε υαλοκαθαριστήρας εδάφους, αλλά θα σε έπαιρναν τα γέλια και δίκιο θα είχες. Ξάπλωσε στο έδαφος και κράτα την μπάρα πάνω από το στήθος σου με τα χέρια τεντωμένα. Κρατώντας τα πόδια ενωμένα, τεντωμένα, κλειστά , σήκωσε τα προς το κεφάλι σου. Όταν τα φέρεις όσο πιο κοντά γίνεται, κατέβασέ τα προς τα δεξιά, χωρίς όμως να ακουμπήσουν στο έδαφος.  Σήκωσε τα ξανά και κατέβασε στα αριστερά. Αυτό είναι μία επανάληψη –δεν σε χάλασε.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: μέγιστος αριθμός για 30’’| Διάλειμμα:-

3. Αιωρήσεις με kettlebell

Στα έχει δεξει και η Σοφία Παθέκα. Πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το ύψος των ώμων και γόνατα ελαφρά λυγισμένα. Πιάσε το Kettlebell και με τα δύο χέρια. Διατηρείς την πλάτη σου ίσια και ξεκίνα την κίνηση από τους γλουτούς πιέζοντας τους προς τα πάνω και σηκώνοντας δυναμικά το kettlebell ψηλα στο ύψος των ώμων.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: μέγιστος αριθμός για 60'' | Διάλειμμα:-

 

4. Βάδισμα αράχνης

Πάρε θέσεις για κάμψεις . Σήκωσε το ένα σου πόδι και φέρε το γόνατό σου κοντά στον αγκώνα σου. Μείνε για λίγο εκεί και στη συνέχεια γύρνα στην αρχική θέση και επανάλαβε την κίνηση με το άλλο πόδι.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: μέγιστος αριθμός για 60’’| Διάλειμμα: -

4. Σανίδες

Πάρε θέσεις για κάμψεις  με τη διαφορά ότι ακουμπούν τα χέρια σου στο έδαφος, όχι οι παλάμες σου. Πλάτη σε ευθεία και σφίξε κοιλιακούς και γλουτούς. Μείνε σε αυτή τη θέση χωρίς να χαλαρώσουν οι γλουτοί σου.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: ίδια θέση για 2 λεπτά | Διάλειμμα: -



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved