Τέχνη με σακουλάκια από τσάι, γίνεται;

Μία τύπισσα αλλάζει όλα όσα ήξερες για τον καμβά.

Όταν ψήνεσαι στον πύρετο και στα ρίγη, όταν ο οργανισμός σου απαιτεί τσάι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, είναι ποτέ δυνατόν να δώσεις σημασία στη συσκευασία; Στο σακουλάκι του ενός λεπτού στο νερό κι έτοιμο; Μία που το βουτάς και μία που το πετάς.

Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι. Αν δεν είσαι καλλιτεχνική φλέβα. Αν δεν έχεις ευρηματική σκέψη. Αν δεν είσαι η Ruby Silvious, η οποία έδωσε νόημα και καλλιτεχνική διάσταση σε κάτι παντελώς άχρηστο και με ίδια κατάληξη (τα σκουπίδια) μετά τη χρήση του. 

Κι όμως, η καλλιτέχνιδα, που διαφέρει από τον μέσο άνθρωπο ως προς την ευρηματικότητα και το ταλέντο στη χειροτεχνία, όσο εμείς τα πετούσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτή τα μάζευε και τα χρησιμοποιούσε ως καμβά για να σχεδιάσει τα δικά της έργα τέχνης.

Όπως εκείνη η σχεδιάστρια που έκανε τη χειροτεχνία χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσει μια πεταλούδα    

Πήρε, λοιπόν, τα σακουλάκια του τσαγιού και τα σχεδίασε, φτιάχνοντας σκαλωματικές ζωγραφιές, αλλά και δίνοντάς τους ακόμα μία χρηστική, εκτός από αισθητική, αξία. Δημιούργησε από το πουθενά εναλλακτικούς σελιδοδίκτες που θα ομορφαίνουν το βιβλίο σου και θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη την εύρεση της σελίδας που το άφησες.

Και κάπως έτσι μάς έμαθε, από 'δω και στο εξής, αντί να βουτάμε μηχανικά το σακουλάκι στο ποτήρι, να στύβουμε και το κεφάλι μας κατεβάζοντας τέτοιες όμορφες ιδέες.

Σαν τα παρακάτω έργα τέχνης που έφτιαξε από το τίποτα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved